Калфин, Семов и Христов за лова и благотворителността

Тримата премериха предизборни сили в НДК
Обновена: 12 окт 2011 15:00 | 12 окт 2011 14:33,
227
Калфин, Семов и Христов за лова и благотворителността
Ивайло Калфин и Румен Христов. Снимка: БТА

Трима кандидат-президенти – Атанас Семов от РЗС, Ивайло Калфин от БСП и Румен Христов от СДС, премериха сили на предизборен дебат в НДК, организиран от КТ "Подкрепа".

Най-колоритен в обещанията си беше съмишленикът на Яне Янев, който обеща да продължи хобито на Георги Първанов – лова. 

„Ако стана президент, ще отстрелвам корумпираните министри и депутати“, отсече Семов.

Червеният кандидат Ивайло Калфин пък обеща да има по-безобидни хобита и припомни, че не е ловец. „Така че няма да ме видите да обикалям по планините“, каза той.

Румен Христов обаче видя в лова възможност за развитие на друг вид туризъм в България – ловния, но с ясен регламент.

Тримата кандидати се обявиха за повече пари за образование и наука, както и за увеличение на доходите на хората.

Калфин смята дори, че въпросът за бедността трябва да се разгледа от КСНС, тъй като вече е заплаха за националната сигурност.

„Нищо не струва финансова стабилност, която гарантира на хората "стабилна мизерия", скочи и Атанас Семов по време на дискусията.

Той обеща, ако бъде избран, да даде ултиматум на финансовия министър да преразгледа политиката по доходите. А ако това не станело, щял да използва правото си да опрощава всички задължения на българските граждани към държавата.

Семов дори вече е подготвил проектоукази, сред които за опрощаване на задълженията на младите семейства до 35 години с висше образование и две и повече деца.

Кандидатът на РЗС вече бил подготвил и своята оставка, ако не изпълни обещанията си.

„Решението на правителството за замразяване на доходите за запазване на финансовата стабилност е добро, но е добре да оцелеят и хората, които живеят в тази стабилна държава“, заяви от своя страна синият Румен Христов.

Според него президентът трябва да разговаря с институциите рестрикциите на доходите да бъдат разчупени.

По отношение на благотворителността отново най-крайно беше мнението на Атанас Семов.

Според него "Българската Коледа" е била проява на "политически цинизъм и личен пиар".

Той предложи и радикалната идея в нова конституция да се запише, че програмата на всяко правителство се приема със закон в началото на мандата и неизпълнението й е основание за прекратяване на мандата.

От своя страна Румен Христов каза, че не е привърженик на шумното дарителство. Според него могат да се спестят средства от НСО, тъй като не е необходима толкова голяма охрана за президента, а тези пари да отидат в дарителски фонд.

Ивайло Калфин единствен се обяви категорично за големи дарителски инициативи и заяви, че би подкрепил "Българската Коледа", която досега се организираше под патронажа на президента Георги Първанов.

„За мен това не е порочна практика или личен пиар, а хората имат нужда от подобна прозрачна инициатива, смята червеният кандидат-президент. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
2
 
1
 
! Отговори
DO 181 преди 12 години
NE TE ZNAM DRUGARIU,KAKVO QDE6,NO PO-GOVNQNA PIONKA OT KALFINPRI TAQ VOENNO MAFIOTSKA STRUKTURA,KOQTO GO IZDIGA...
181
3
 
10
 
! Отговори
Гената преди 12 години
Г-н Роско, вие сте най-чистия политик в България и най-големия мъжкар в Европа!!!! Лелееее какви глупости пиша . Май че съм слънчасал :)))
180
1
 
0
 
! Отговори
anti преди 12 години
anti ds,anti podlogite,anti rzs,anti bsp. bulgariq trqbva da disa vuzduh,tezi vonqt. ste glasuvam za gerb
179
1
 
1
 
! Отговори
trima haho преди 12 години
boje,boje,trima haho se subrali,no ne v ludnizata,a v ndk,4estito
178
4
 
5
 
! Отговори
Уйлям Гладстон преди 12 години
Ако, Плевенлиев ще бъде просто пионка, то такъв Президент не ни трябва."Което е морално грешно, не може да бъде политически правилно"
177
2
 
1
 
! Отговори
DO 177 преди 12 години
GLASUVAI ZA CIGANISTITE 4EDO,TA DA TI SE OT6TE,KATO NA NAS
176
3
 
4
 
! Отговори
ДалайМама преди 12 години
Не бих гласувал за Плевнелиев по една-единствена причина - Тиквата!!! Този неандерталец с интелект на амеба стана много арогантен и безочлив. То не бяхме "некачествен материал", "кучета" "подписване на инат" и т.н. А сега иска от Росенчо на му слугинства на Дондуков 2 и отново да му "разрешава", "забранява" а той да "одобрява"!!!! Това не ти е комикс бе Художник!!!!
175
3
 
7
 
! Отговори
ТОЙ НИ ПРОВАЛЯ!!! преди 12 години
БОИКО, НЕЗАБАВНО СМЕНИ ПЛЕВНЕЛИЕВ. ТОЙ НИ ПРОВАЛЯ!!!
174
3
 
5
 
! Отговори
Живее ми се,бе! преди 12 години
Мили мои герберчета! Когато нагазиш в тинята тя те поема, обгръща, дърпа на долу! Вие вдигате ръка за помощ, но аз няма да ви я подам, защото не ми се ходи към дъното! Млад съм, бе! Живее ми се,бе!
173
1
 
2
 
! Отговори
DO 172 преди 12 години
D R U G A R I U "ZRITEL"ZA6TO,KOGATO SA6TIQ TOZI STOI4KOV BE6E "MODEREN LQV"-VIE KOMUNISTITE-CIGANISTI SE PREBIVAHTE DA GO VELI4AETE,A SEGA,KOGATO NE NALIVA VODA VAV VODENICATA VI E TOLKOVA LO6?TOLKOVA MNOGO NAPRAVI ZA BALGARIQ,KATO FUTBOLISTOSTAVETE GO DA NAPRAVI NE6TO DOBRO,KATO NAI-OBIKNOVEN 4OVEKPONE E IZKREN,VIE CIGANISTITE SI PADATE PO LICEMERITE,KRADCITE...
172
1
 
6
 
! Отговори
плевнята преди 12 години
Плевнелиев отново се е отличил с отсъсътвието си ;-)
171
5
 
4
 
! Отговори
КАЛФИН... преди 12 години
..Е ТИПИЧЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ , СЕЛСКИ КУХАР...!В МОЯ РОД , НИКОЙ НЕ ГЛАСУВА ЗА КОМУНИСТИ---СМЯТАТ ГИ ...ЗА ***....!
170
1
 
2
 
! Отговори
DO 171 преди 12 години
NE E KALFIN POBEDITELQTOI 6TE E GOCEVIQ PREZIDENTP O B E D I T E L Q 6TE E ... 4ALGARAZUMA NA BALGARIQ V LICETO NA CIGANIDOGANOVI TURCII JALKI PROMITI S 4ERVENA POMIQ MOZA4ETAP R O S T O T I Q T A E N E P O B E D I M A ! ! . . .
169
4
 
7
 
! Отговори
Зрител преди 12 години
Двучасовият цирк, воден от Бареков, беше събрал с студиото цяло войнство от журналисти и др. в подкрепа на Плевнелиев. Най-забавно е участието на Стоичков за подкрепа. Този първичен и див българин спечели симпатиите на нацията, когато изрече преди мача с Германия през 1994 знаменитото Ай, цу цвай, цу дрън. Но сега, когато говори за политика и подкрепя ГЕРБ, по-скоро предизвиква съжаление. А и участието му в предизборната агитация не е без интерес
168
7
 
5
 
! Отговори
До Leonsio преди 12 години
Гледах снощи дебата и какво да авидя - Роската беше неуверен, не се владееше, подхвърлянията и заяжданията не му отиваха и не бяха на място. Докато на Калфин, добър-лош, заяжданията по му подхождаха. Според мен Калфин е победителят
167
6
 
7
 
! Отговори
До 166 преди 12 години
Само не мога да разбера защо вие, герберите, отказвате да признаете очевАДната истина, че ГЕРБ е в коалиция с ДПС и Атака?! Волен ви подкрепя, Той му благодари за лоялността. Стиг ас тази демагогия и опит за заблуда на народа. Разберете, народът не е ***.
166
2
 
8
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
Роската е от голямото немско семейство. Шашнал ги е германците..... То и голф единичка е от немското семейство! Не щЪ таквази кала!!!
165
3
 
9
 
! Отговори
Бай Ставри преди 12 години
Тоя с големите букви е голема тиква! Като Тиквата!
164
6
 
7
 
! Отговори
потрес преди 12 години
ГЕРБ още веднъж показаха некомпетентността си с избора за кандидат президент ! Отговорите на г-н Плевнелиев бяха неразбираеми и плоски, а той изглеждаше сякаш се пече на пещ !
163
8
 
4
 
! Отговори
ГЛАСУВАШ ЗА КАЛФИН.. преди 12 години
..ПОЛУЧАВАШ---ДОГАН-ЕФЕНДИ... И "ТРАКТОР", С ХЕРСОНСКИ *** /за шпорене/...!ЦЕЛТА Е ..ДА ТЕ ПРИШПОРЯТ И ТЕБЕ ,...БЪЛГАРИНО...??!!!НАВИТ ЛИ СИ...??!