ШегоБойко: След пенсиите – бюджетните дефицити

България и Румъния със слаб футбол, но със стабилни икономики
Обновена: 12 окт 2011 17:56 | 12 окт 2011 16:00,
583
ШегоБойко: След пенсиите – бюджетните дефицити
Снимка: архив Булфото

Седмица след като премиерът Бойко Борисов се „пошегува“ в Чехия и призова евролидерите да намалят пенсиите като в България, за да не гръмнат икономиките им, днес той отново се пошегува, сега в Букурещ.

"С румънския ми колега Емил Бок се шегуваме, че националните ни отбори по футбол не вървят добре, но биха се подобрили, ако вдигнем бюджетния дефицит, както е в Италия, Испания или Великобритания", каза той.

Премиерът ни подчерта пред журналисти, че и двете страни спазват критериите Маастрихт и са финансово дисциплинирани, като поддържат нисък дефицит.

"Надявам се Европа да толерира такива държави, които са дисциплинирани и изпълняват поетите ангажименти пред ЕС, отсече Борисов" и даде старт на пленарните разговори на съвместното заседание на правителствата на България и Румъния.

"Това е първото съвместно заседание на двете правителства и то ще даде началото на Съвет за сътрудничество на високо равнище между нас", каза на свой ред румънският министър-председател Емил Бок.

Още по темата

Борисов пък подхвана болната тема на двете страни – Шенген, и поясни, че сме изпълнили 100% изискванията за влизане в пространството.

В обща позиция двамата премиери призовават Европейския съвет да се върне към въпроса на предстоящата си среща през октомври 2011 г. и да намери взаимно приемливо решение, което  да позволи взимането на положително решение за разширяването на Шенген с България и Румъния без по-нататъшно отлагане.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
524
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С бащата на валутния борд Стив Ханке разговаря ПЕТЯ МИНКОВА:- Какво мислите за съвета на Бойко Борисов към лидерите на ЕС да намалят пенсиите в страните си като тези у нас?- Не знам детайли от изказването му. От това, което ми казвате, без да имам друга информация, мисля, че е прав. Очевидно е, че пенсионната система в ЕС е на ръба да банкрутира. И че трябва да използват острия молив за намаляването им. Те не могат да плащат тези пенсии, но ги обещават, тоест не могат, въпреки че искат. Очевидно премиерът ви е прав.
523
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вече само най-големите балъци в ЕС спазват ограничението за дефицита. Бойко и фин. му министър са с 3-4 годинки назад с материала. Тарикатите дето взимаха заеми и се оядоха, сега ще се измъкнат по бели *** а останалите, "фискално отговорните" ще им чистят л..ната
522
4
 
30
 
! Отговори
до514 преди 12 години
Ей *** аз не съм нито гол нито бос нито без покрив над главаата но има хора който взимат 100 лв на месец,познавам такива за тях трябваше поне да отдели нещо тоя скункс Дянков,опитай се да живееш с 100 лв на месец,лично познавам една жена която като вземе пенсия отива в магазина и плаща хляба за месец напред с останалите 70 или 80 лв докъдето стигнат
521
3
 
2
 
! Отговори
До:550 преди 12 години
Знам къде живееш внимавай в картинката!
520
2
 
26
 
! Отговори
Бай Ставри преди 12 години
На снимката наблюдаваме пациент със странна шизофрения с преливане към рядка форма на тиха лудост. Необходимоста от хоспитализация е очевидна и наложителна! Незабавно!!!
519
16
 
4
 
! Отговори
Само Бойко! преди 12 години
Бойко също е бил сценарий на БСП и ДС и то след като заживява заедно с банкерката Цв. Бориславова, дъщеря на генерал от I Гл управление на ДС. Тя създава охранителната фирма Ипон с която ББ е лична охрана на Тошо и в последствие охранява Крадлив Дедо, а при управлението на НДСВ, пак създадена от БСП, както и СДС и ДПС, та човекът става гл. секретар и до тук със сценария, защото друг на негово място би си кротувал и правил пачки, но ББ е честен и тук сценаристите са го подценили и сега си скубят
518
0
 
22
 
! Отговори
Галя преди 12 години
В последните 22 години българите са подложени на геноцид от собственото си управление. Под политически чадър соц икономиката бе тотално разбита и разграбена и нищо ново не беше построено за цялото това време. "Дивите капиталисти" унищожиха наличното на *** принцип сега взимаме, изяждаме и изпиваме и после ще му мислим. Без икономика страната ни няма бъдеще, няма как да се зароди средна класа, която да плаща данъци и да има покупателна способност. Докараха ни до народ от бедняци и мутри.
517
0
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Бил съм го по татамитата и пак ша го биа и шаго е.....
516
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ти напълнши ли го
515
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много "смелчаци " на думи, обаче!А по принцип са си *** !Ако застанат пред Б.Б. ще си глътнат езика и ще напълнят памперса ....
514
8
 
3
 
! Отговори
До 545 преди 12 години
Добре, ами тогава според теб да гласуваме за Станишев, така ли. Времето ще покаже, но преди аз вярвах много на СДС и Костов, оказа се сценарий че са на БКП-БСП, но мисля, че сега ББ е истинския демократ. Мога да го докажа с факти, а и както е казал Христос по делата ще ги познаеш, а иначе предишните много благо блееха. Костов казваше - почакайте още малко, затегнете коланите и започваме да се оправяме, а през това времебезкасова приватизация, РВМД, продаде Балкан, Нефтохим и нагуши над 600 млн.
513
3
 
15
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Тоя Бойко е жертва на пиянска милиционерска шега,някой добре се е пошегувал с простата му майка!!
512
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДС и БКП/БСП 20 год. вече 20г. си разпределят баницата. Всички държавни активи на стойност над 100 МИЛИАРДА потънаха в техните джобове! Никой до сега не смееше да им се опълчи, за това толкова мразят ББ и искат неговото сваляне! Написания от КГБ сценарий на Луканов и дясната му ръка Костов, чието досие отдавна е в Москва се изпълни успешно и в България червения комунизъм стана червен капитализъм. Червените олигарси бяха свикнали да си крадат на воля, но сега трябва да си плащат масрафа!
511
2
 
20
 
! Отговори
пешо преди 12 години
С Тоя шегобиец мисля да се пошегувам на изборите!
510
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕЙ, 541, ГЛУПАКОООО!АЗ СЪМ ЗАКЛЕТ АНТИКОМУНИСТ И ТИ КАЗВАМ, ТЪПОУМНИЙ, ЧЕ БАТ ТИ БОК БОРИСОВ ОТ БАНКЯ Е ЧЕРВЕНА КРЕАТУРА!!! НЕ ГО ЗАБРАВЯЙ! ВЪПРЕКИ ЧЕ КАНИ ПОСТРАДАЛИ ОТ АНТИКОМУНИСТИЧЕСКИЯ ТЕРОР В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, ТО Й СИ ОСТАВА ЧЕРВЕНА НОМЕНКЛАТУРА. КАКВО ПРАВИ ВЕДНИ ФИРМИ, КЛЕТНИКО НЕИНФОРМИРАН, С ЧЕРГИЛАНОВАТА СНАХА И РУМЕН НИКОЛОВ ПАШАТА ОТ СИК??????ИЛИ НЕ ЗНАЕШ? ВСИЧКИ ЗНАЕТЕ, АМА СЕ ПРАВИТЕ НА УТРЕПАНИ!ДА СИ ЧУЛ БОКО ДА КАЖЕ НЕЩО СРЕЩУ ПУТИН? ИЛИ КГБ? ДОРИ И ДА СИ ГО ПОМИСЛИ-КРАЙ!
509
1
 
16
 
! Отговори
Увяхнал гербер преди 12 години
Смее се, *** ни, а някои и с..рка ше му направят! Българи, простаци... скузе моа- юнаци!
508
2
 
21
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
Аз подкрепям Бойко! Той заслужава да е шеф Ама на "Сатиричният театър"!
507
3
 
11
 
! Отговори
Истината преди 12 години
Доган иска прошка за 2 милиона хонорар, Румен Петков губи делото, с което искаше да докаже, че няма връзки с мафията, същия си купи мезонет в Барселона за 1,5 милиона евро. Масларова си се подхилква тихичко с 11 милиона в джоба. Р. Овч. пък е прибрал над 23 милиона от топлофикация и проекта Белене. Но най-големия ударник е Агент Гоце с близо 1 милиард спестени пари от народа. За резил станаха БСП и на изборите ще си проличи.
506
11
 
6
 
! Отговори
Само Бойко! преди 12 години
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ БЪЛГАРИ, ЧЕ СЛЕД БСП ВИНАГИ Е БИЛО ПОТОП1992г.-3-та НАЦ.КАТАСТРОФА1997г.-4-та НАЦ.КАТАСТРОФА ПОСЛЕ СЪЮЗ С ТУРЦИТЕ ОТ ДПС,БЕТОНИРАНЕ НА ЧЕРНОМОРИЕТО,МИЛИОНИ ОТКРАДНАТИ ОТ ЦАНКОВ КАМЪК,МИЛИОНИ ОТКРАДНАТИ ОТ БЕЛЕНЕ,СПРЕНИ ЕВРОФОНДОВЕ, ОТВЛИЧАНИЯ И ПОКАЗНИ УБИЙСТВА,СПИРАНЕ НА РЕАКТОРИ,ВДИГАНЕ НА ЦЕНИТЕ,ОГРОМЕН ИЗЛИШЪК ИЗХАРЧЕН/ОТКРАДНАТ/В ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ НА УПРАВЛЕНИЕТО И ВСИЧКО ТОВА БЕЗ СВЕТОВНА КРИЗА. СЕГА ИМ ПРЕЧИ ББ ЩОТО ИМ ВЗЕ СИРЕНЦЕТО ОТ УСТАТА И ТИЯ НЕНАЯЛИ СЕ С НАРОДНА ПАРА
505
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей, 536!!!Как ти личи, че нямаш завършено основно образование! Досущ като твоя патрон Боко Тиквов! Само ,че той от такива *** като тебе направи кинти, а ти Го духай! Блаженни са низшите духом