ШегоБойко: След пенсиите – бюджетните дефицити

България и Румъния със слаб футбол, но със стабилни икономики
Обновена: 12 окт 2011 17:56 | 12 окт 2011 16:00,
583
ШегоБойко: След пенсиите – бюджетните дефицити
Снимка: архив Булфото

Седмица след като премиерът Бойко Борисов се „пошегува“ в Чехия и призова евролидерите да намалят пенсиите като в България, за да не гръмнат икономиките им, днес той отново се пошегува, сега в Букурещ.

"С румънския ми колега Емил Бок се шегуваме, че националните ни отбори по футбол не вървят добре, но биха се подобрили, ако вдигнем бюджетния дефицит, както е в Италия, Испания или Великобритания", каза той.

Премиерът ни подчерта пред журналисти, че и двете страни спазват критериите Маастрихт и са финансово дисциплинирани, като поддържат нисък дефицит.

"Надявам се Европа да толерира такива държави, които са дисциплинирани и изпълняват поетите ангажименти пред ЕС, отсече Борисов" и даде старт на пленарните разговори на съвместното заседание на правителствата на България и Румъния.

"Това е първото съвместно заседание на двете правителства и то ще даде началото на Съвет за сътрудничество на високо равнище между нас", каза на свой ред румънският министър-председател Емил Бок.

Още по темата

Борисов пък подхвана болната тема на двете страни – Шенген, и поясни, че сме изпълнили 100% изискванията за влизане в пространството.

В обща позиция двамата премиери призовават Европейския съвет да се върне към въпроса на предстоящата си среща през октомври 2011 г. и да намери взаимно приемливо решение, което  да позволи взимането на положително решение за разширяването на Шенген с България и Румъния без по-нататъшно отлагане.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
504
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комунистите за последните 33 години управление три пъти докараха България до фалит. През 1960 г. когато Т. Живков е принуден по най-криминален начин да продаде златния резерв на Съветския съюз, за да си спаси кожата. През 1977 г. , когато в своята визия за развитието на икономиката много бързо натрупва онези 6 млрд. долара дългове към западни банки, които България не може да изплаща и той отново опира до заеми от Съветския съюз. И разбира се, през 1989 г. Тогава всъщност фалитът е две години по-рано, а той просто продължава живота на своето управление изключително със заеми от западни банки. Живков изгражда най-голямата илюзия, която е предлагана на българската нация - че по времето на неговото управление, по времето на комунизма може да се живее справедливо. Без обаче да се казва какви са дълговете, каква е цената на тази илюзия. А тя е 11 млрд. долара външен дълг и 20 млрд. долара вътрешен дълг, фалирало селско стопанство, задлъжнял военно-промишлен комплекс
503
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами Станишев защо не вдига врява, явно се е примирил с очертаващата се загуба на изборите и май вече няма да бъде вожд на червените. Нито Ламбовеца ще ви спаси нито демагогията и ежедневните лъжи. Бойко е орисан да спаси България от комунистическото иго, което май ще излезе по-тежко и от турското!
502
1
 
17
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
"Надявам се Европа да толерира такива държави, които са дисциплинирани и изпълняват поетите ангажименти пред ЕС, отсече Борисов" Ти защо не им кажеш на тия в Европа да не ти говорят така на тебе, бе!?
501
19
 
8
 
! Отговори
До 534 преди 12 години
Бойко ви удари як шамар на предишните избори, сега се гответе за як шут по гладко избръснатите задни части!
500
1
 
9
 
! Отговори
Бай Ставри преди 12 години
Ще помоля г-н Борисов да не пише до мен, че само се излага с плоския си хумор. Даже не до мен- по принцип да не пише!
499
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 525!!!Личи си , че си зомбиран нискочел плъх, 525! Знаеш ли, тъпоумний, че цяла Европа се хили на овчарските простотии на любимия ти бате ти Боко!? Не става пожарникар, който не ще да си хвърли партийната книжка от БКП до 1991 година и да се натиска за чин в ДС, но да е отхвърлен поради тежки мисловни проблеми, та, не става тоз Гений да седи редом до професинални дипломати и политици! Не се получава!Бай Ганюо, пардон - Боко - вони на лук и простотия!Не става така,525!
498
2
 
10
 
! Отговори
Халтурко преди 12 години
Ако някой сложи тази снимка на тоалетна хартия ще избие рибата!!!
497
1
 
2
 
! Отговори
До 527 преди 12 години
Пепел ти на езика долен некрофил, дано да гориш вечно в ада! Това което пожелаваш на другите дано да ти се върне тройно.
496
1
 
15
 
! Отговори
Жик-Так преди 12 години
Бойко Борисов: " Вижте, нямам нито един кариес!" БАН : "Тиква кариес няма"
495
8
 
2
 
! Отговори
Само Бойко! преди 12 години
Борисов е най-българския премиер, предишните и премиери и президенти бяха жалки карикатури, които гледаха само да се нагушат. Първанов например беше категорично против НАТО, но като разбра, че тлъстите му многомилионни сметки в чужди банки са застрашени от евентуално запориране и разследване на произхода им, веднага се обърна като фурнаджийска лопата и взе да пропагандира колко е хубаво да влецем в НАТО. Е такива хитреци бяха всички, нагушиха се до 9-то коляно и пак им е малко!
494
0
 
14
 
! Отговори
do 525 преди 12 години
Да бе Борис-off изобщо не се навежда на ЕС и Русия.... ама изобщо.... EС не ни иска в Шенген, но ние бързаме да изравняваме акцизите си с европейските... Боко първо нямаше да строи Белене, после клекна.... Уж взе лиценза на ЛукОил, ама после какво стана.... Борисов е ***, които беше спечелил доверието на хората, и тези които го вкараха в политиката го използваха за параван да си продължат далаверките!
493
0
 
15
 
! Отговори
СърФист преди 12 години
Бойко, вземи да се стегнеш малко. Стига сеир !!Стига палячовщини!!! Минаха две години!!-Почни да вършиш нещо най-накрая или беж докато си още Художник!!!
492
5
 
6
 
! Отговори
до 525 преди 12 години
Ако това стане ти пожелавам искрено да изнасилят сестра ти на гроба на дъщеря тиМамка ви и герберски буклуци,разсипахте страната *** прости
491
1
 
17
 
! Отговори
Андон Попов преди 12 години
... а днес изсипа един хит, който убягна дори и на неговите ревностни коректори. И рече Боко: " ДА ПОДОБРИМ НАШИТЕ ИНТЕРКОНЕКТОРНИ ВРЪЗКИ!"Айде де, що е туй? Ако ще е искал да рече"международни контакти", то преводът от пожарникарски на български ще е: "ДА ПОДОБРИМ НАШИТЕ ВЪНШНОВРЪЗКОВИ ВРЪЗКИ"!Конгениално, както би рекъл Берта Мария Бендер бей.И така, хит след хит... Бай Тошо е като един Аристотел и Платон пред Гения на Боковата Тиква!
490
19
 
4
 
! Отговори
До 521 преди 12 години
Споко другарю Попов, ще свикнеш на шегичките на Борисов, щото още много години има да го слушаш и да се учиш от такива истински българи, които не се страхуват от големите в Европа, включително и Русия, до като предишните се навеждаха угоднически и мазно им се усмихваха!
489
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Не мога да Ви оборя, а и не искам! Волята на народа ще стане ясно скоро, тогава ще поздравя платените:) А за всички останали, дерзайте! В спора се ражда истината:)
488
2
 
3
 
! Отговори
До 519 преди 12 години
Стъмни се и Некрофилите пак изпълзяха!
487
3
 
2
 
! Отговори
До Байко Ставри преди 12 години
Горещ летен ден. Зайо Байовото СтавЛи пак на горещата линия. - Кажете господин другарю каква си избирате, руса или черна. Абе каквато и да е, ама да е приятел на Станишев, казал Бай СтавЛи и си облизал подбеления мустак!
486
1
 
14
 
! Отговори
Андон Попов преди 12 години
Чатърииииии,Няма ли опасност така да привикнем към Боковите шегички стил "ранен Стоичков" и един ден да остановим, че не можем да пръднем без Великия Мозък от Хераково да е пръкнал поредната сентенция. То не бе "лош мат,риал", "садене на картоф", "ядене на филия със мас от *** и ритане на мачле със скъсани гуменки", "защо не гледате овце, Европа има нужда от агнешко?!", "какви са тия АР-технологии, стига вишисти", та днес ни пробута и сравнението със слабия български отбор по футбол...
485
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Но на вас ви харесва да си драскате по форумите и да се оплаквате, нали? Изключвам тези, които го правят за пари разбира се! "Браво 514, добро себеописание си правиш :D :D Хем и за парите си признаваш :D