ШегоБойко: След пенсиите – бюджетните дефицити

България и Румъния със слаб футбол, но със стабилни икономики
Обновена: 12 окт 2011 17:56 | 12 окт 2011 16:00,
583
ШегоБойко: След пенсиите – бюджетните дефицити
Снимка: архив Булфото

Седмица след като премиерът Бойко Борисов се „пошегува“ в Чехия и призова евролидерите да намалят пенсиите като в България, за да не гръмнат икономиките им, днес той отново се пошегува, сега в Букурещ.

"С румънския ми колега Емил Бок се шегуваме, че националните ни отбори по футбол не вървят добре, но биха се подобрили, ако вдигнем бюджетния дефицит, както е в Италия, Испания или Великобритания", каза той.

Премиерът ни подчерта пред журналисти, че и двете страни спазват критериите Маастрихт и са финансово дисциплинирани, като поддържат нисък дефицит.

"Надявам се Европа да толерира такива държави, които са дисциплинирани и изпълняват поетите ангажименти пред ЕС, отсече Борисов" и даде старт на пленарните разговори на съвместното заседание на правителствата на България и Румъния.

"Това е първото съвместно заседание на двете правителства и то ще даде началото на Съвет за сътрудничество на високо равнище между нас", каза на свой ред румънският министър-председател Емил Бок.

Още по темата

Борисов пък подхвана болната тема на двете страни – Шенген, и поясни, че сме изпълнили 100% изискванията за влизане в пространството.

В обща позиция двамата премиери призовават Европейския съвет да се върне към въпроса на предстоящата си среща през октомври 2011 г. и да намери взаимно приемливо решение, което  да позволи взимането на положително решение за разширяването на Шенген с България и Румъния без по-нататъшно отлагане.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
484
1
 
9
 
! Отговори
смешник преди 12 години
и така в шеги и закачки тече мандата на гроб. на 23 покажете че не искате този ***- и неговото копие - роско.
483
0
 
13
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
до Българин 514 Боко нали каза, че не сме бедни? Икономически ръст някакъв спомена? Аз не щЪ човек, който дава милиони за хеликоптери, а същевремено мачка здравеопазването! За това искаме сами да си помогнем! Как? нЕ ГЛЕДА ЛИ СНОЩИ TV7!?
482
0
 
3
 
! Отговори
до 514 преди 12 години
Запя следващия рефрен, а? :) 'За кой да гласуваме, кой да дойде'? И вчера пееше същата песен, не си ли омръзваш сам? Тогава ти отговорих, че няма какво да чакаш друг да ти казва за кого да гласуваш /по-долу си писал, че помниш това време, че си бил чавдарче, пионерче и т.н./ Е, това време отмина, имаш глава на раменете си, мисли! И най-добре прочети коментар 512, човекът е цитирал Б.Франклин добре, може би ще си направиш някои изводи :) Остани със здраве и мисли с главата си!
481
2
 
2
 
! Отговори
До 513 преди 12 години
Байьовото Ставри пак реве, защо ревеш така жално бе, ами защото Кутев още не ми е платил 10 коментара срещу ББ! Абе кутевски им работи!
480
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо е бедна България?
479
4
 
2
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Ясно ми е, че Бойко не го харесвате. Я кажете сега за кой да гласуваме и какво очаквате че ще се случи? Кой като дойде на власт ще направи пенсиите 1000евро а заплати 3000евро? Не разбрахте ли, че ако сами не си помогнете няма кой друг? Държавата ни е бедна и още много години ще минат докато се доближим поне малко до развитите държави. Но на вас ви харесва да си драскате по форумите и да се оплаквате, нали? Изключвам тези, които го правят за пари разбира се!
478
0
 
7
 
! Отговори
Бай Ставри преди 12 години
ДО 509 Но преди поне хората без доходи бяха мнооооооого по- малко! Така, че, *** на УНГ.
477
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
504, най-добре сам замълчи, защото май си единствения платен тук. Бенджамин Франклин /ще да е бил долен ***, а?/ някога е казал, че първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта. За съжаление много граждани отхвърлят това знание, приемат покровителството на властта и дори са готови да я защитават от враговете, дръзнали да я оспорват. Ти очевидно си от тях.
476
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
spoko be Boko stel da otkiva zavod za lenti, be. Sled kato mu pisudiha v Pernik tilata po4eten profesor na Pernishkia Universitet po Techni4eka Kibernetika i Avtomatika, PUTKAsega stana i po4eten 4len na SBH-Smu4i Bouiko Hubavo
475
0
 
11
 
! Отговори
до 504 преди 12 години
Бойко, да не умря ***, че сам взе да се хвалиш по форумите! Кажи сега какво си съградил последните две години, другарю Борис-off? Ама без да е започнато и договорено финансиране преди да си на власт!
474
0
 
1
 
! Отговори
До Бай Ставри преди 12 години
И двете, и двете бай Ставре:)
473
0
 
10
 
! Отговори
до 504 преди 12 години
При него виждаш да се гради нещо? Думата 'масово' е неуместна, не се излагай. И Виденов градеше магистрали и пътища ('Тракия', 'Хемус' до Ябланица, ремонт на главния път Търново-Русе и т.н.) Някой помни ли го днес това? Я кажи, ти помниш ли го? Или за него се сещаш с по-друга нагласа и ненавист. Така ще запомнят хората и днешния 'градител'. А това, кой и какво е било преди, е вече изтъркан и никому ненужен рефрен, днес управлява ГЕРБ и ще си получава критиките от гражданите.
472
0
 
4
 
! Отговори
Бай Ставри преди 12 години
до 504 Виждаш или чуваш?
471
2
 
1
 
! Отговори
До 503 от Българин преди 12 години
Виждам, че си изветрялник. Кой кого подкрепя ще стане ясно на 23-ти. Я кажи освен *** кой още мразиш? Очаквам да започнеш първо със себе си!
470
0
 
9
 
! Отговори
ooo преди 12 години
***, по-***, Тиква от Банкя
469
11
 
2
 
! Отговори
До 497 от Българин преди 12 години
На достаъчно години съм, бил съм и чавдарче и пионерче. Освен комунизма помня и т.н преход. А Вие помните ли кризите, мизерията и грабежите? При Бойко за първи път виждам масово да се гради и да се прави нещо за тази държава. Вярно е че има хора, които не са с високи доходи, но те и преди не са били, нали? Лесно е кажете че не искате някой, кажете кой е алтернативата? Платените да замълчат сега!
468
0
 
11
 
! Отговори
до 498 преди 12 години
от 489Ха-ха, крадецът вика "Дръжте крадеца!". То се вижда, че *** си ти, само *** подкрепят ГЕРБ, след като родната милиция пази тях, а бие младежи, въоръжени с ..... българския трибагреник! Не те ли е срам от себе си? Хем си платена *** на управниците, хем обвиняваш истински, свестни българи в собствените си грехове. И не можеш ли да оправдаваш господарите си, без да намесваш я Станишката /а той си е долен ***/, я някой друг! Ти си просто един Кирякстефчовец, долен предател.
467
0
 
11
 
! Отговори
да загаси пожара Цец преди 12 години
На фона на огромен плакат Свобода или Цецо", опънат пред храма Св. Александър Невски", хиляди хора от цялата страна, много от които докарани с автобуси от провинцията, се събраха за митинга, организиран на РЗС.Протестиращите развяваха знамената на партията на Яне Янев, издигнати бяха и много плакати, по-голямата част от които насочени срещу вътрешния министър Цветан Цветанов, като един от най-духовитите бе - Пожарникарят Бойко да загаси пожара Цецо".
466
0
 
18
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
"Борисов пък подхвана болната тема на двете страни Шенген, и поясни, че сме изпълнили 100% изискванията за влизане в пространството." Бойче, мислех, че поне по математика си добре, ама и тук ме опровергаваш! Хич те няма в процентите!
465
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***, неук,за нищо не го бива