Не искам българите да живеем в държавата Страх!

Кунева с 10 въпроса за взрива на колата на Сашо Диков
14 окт 2011 14:58,
229
Не искам българите да живеем в държавата Страх!
Снимка: архив Булфото

Независимият кандидат за президент Меглена Кунева разпространи до медиите отворено писмо с 10 въпроса до институциите във връзка с взривената кола на журналиста Сашо Диков.

Г-н президент на Република България, над 12 часа след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков ще чуе ли българското общество позицията ви в подкрепа на гражданските свободи и свободата на словото?

Г-жо председател на Народното събрание, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков ще сметнете ли за нужно да приемете декларация на парламента в защита на свободата на гражданските права, като прекратите безпрецедентното разпускане на парламента.

Още по темата

Г-н министър-председател, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков считате ли, че правителството на Република България гарантира човешките права и свободата на словото?

Г-н вътрешен министър в отпуск, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков МВР ще уведоми ли българските граждани кога борбата срещу престъпността ще даде видим резултат?

Г-н и.д. министър на вътрешните работи, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков ще получат ли гражданите на Република България категорична гаранция, че освен „решително осъждане на подобни актове“, МВР гарантира и сигурността в държавата 10 дни преди изборите?

Г-н главен секретар на МВР, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков ще научим ли ние, гражданите, ще бъде ли заловен извършителят и кога?

Г-н председател на ДАНС, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков ще получи ли българското общество отговор на въпроса докога взривове в България ще съвпадат с посещения на европейските представители в страната?

Г-жо министър на правосъдието в отпуск, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков българското общество ще получи ли еднозначен отговор на въпроса има ли свобода на словото и правосъдие в България?

Г-н главен прокурор, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков ще научат ли българските граждани как се ръководи държавното обвинение и защо това ръководене допуска нови и нови посегателства срещу личността?

Г-да лидери на политическите партии в България, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков ще чуят ли българските граждани категорична защита от страна на партиите по отношение на човешките права и свободата на словото в България?

Госпожи и господа журналисти, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков издигам глас на протест срещу грубото погазване на човешките права и свободата на словото в България!

Г-н Диков, взривът на автомобила Ви е акт на брутално погазване на ценностите на демокрацията, каквито са неприкосновеността на личността и свободата на словото. Поздравявам Ви за гражданската и журналистическа реакция, която намирам за пример за институциите. Случилото се показва и нещо много важно – има смисъл от това, което правите!

Уважаеми български граждани, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков съм убедена, че днес имаме две Българии – едната на беззаконието и другата на хората, които спазват правилата, едната на мутрите и другата на гражданите. Аз знам, че не искам българите да живеeм в държавата Страх!,
завършва писмото си Кунева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
3
 
8
 
! Отговори
ддд преди 12 години
а таака живеем в страх и ужаси
184
3
 
3
 
! Отговори
duch преди 12 години
всички политически *** лъжат до един . не съществува политик който да казва истината , иначе не биха го избрали .
183
5
 
5
 
! Отговори
баба Кунка преди 12 години
Кажете ми,баби,това нашето върна ли си партийната книжка,или да я търсим някъде на тавана или другаде,където е мушната?Иначе от нея много сме доволни,много е добре,много се е наредила,много я виждаме по телевизора напоследък,иначе не ни се обажда много от Брюксел,сигурно е заета с големците,ама кой ли е мислил,че ще я пратят чак там.От това,от БКП-то ,уф..БСП-то,де.Добре,че я влечеше и пионерството и комсомола и партията,бравос.
182
6
 
11
 
! Отговори
Баба Яга преди 12 години
Крайно време е да спрат да показват госпожата,която има едва 1% по всички анкети и изобщо не е актуална.Не е нужно да ни губите времето с нея!
181
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От червен червей президент вече не става. Сори, но Волен, ще е втори или трети, а тази психарка трета или четвърта. Първи най-после германски възпитаник.
180
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Алооо, заминаващата! Тази "интелигентна" жена, след мъдрите си преговори при присъединяването на Бг към ЕС, договори максимум 2 годишни гратисни периоди, а държави като Полша и Чехия имат преходни периоди по различните глави до към 2020. Къде беше тези "интелигентна" жена, като еврокомисар да защити интересите на българските потребители? Има и още много, но не виждам смисъл да пиша повече. Тъй или иначе вие госпожо сте си като кон с капаци!
179
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мога да ви уверя ,че манипулацията е пълна , тази я пробутват ,но тя няма никаква тежест сред избирателите ,колкото и да не ми е приятен Сидеров ,в момента той е на кантар както се казва с Калфин ,сътрудник съм към организацията за честни и свободни избори ,съвсем наскоро бяхме в няколко по големи български села и давахме на случайно подбрани граждани да попълват анкети за това кой според тях е най добре да стане президент и резултатите са различни от това което излиза като официална информация
178
2
 
4
 
! Отговори
случаен преди 12 години
Да ,ще отговорят ,колко престъпни дребни коошкари са заловили ... ,а едрите си действат и хитруват ... Друго няма как да ви отговорят ... И хайде стига сме се лъгали ,че всички сме равни пред закона или съда е независим .. Съдят кокошкарите и се пъчат ,вижте колко са ни пълни затворите ...и с какви ... СРАМ ... Господ да пази простосмъртните :(
177
6
 
3
 
! Отговори
минаваща преди 12 години
Тук, изглежда коментират ограничени мъжки мозъци. Жалко!!! Каквото е отношението към тази интелигентна жена,такова е и към майките ви. Затова държавата България морално деградира. Жалко за дъщерите ви!
176
3
 
6
 
! Отговори
мафия преди 12 години
тая като комисар какво направи за България????сега се прави на невинна овчица,то и другите кандидати на бсп и герб лъжат и заблуждават хората с сладки приказки.Ще ли да направят това или друго..лъжи,а истината е че с 240лв минимална и 150 лв пенсия хората не могат да живеят добре.
175
4
 
2
 
! Отговори
даа преди 12 години
вече не иска
174
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е нужно да си кой знае колко интелигентен за да проумееш ,че коментарите под тази статия и на Станишев са написани от едни и същи простаци завършили едноименна школа в полите на Витоша !
173
2
 
3
 
! Отговори
SAMO GERB преди 12 години
ABE-E TO PALATA ILI PARATA AMA-A TRIABVA DA VNIMAVA I ZA USTATA....XAXAXA.................ABE-E TO PALATA ILI PARATA E DOBRE......AMA-A TRIABVA DA VNIMAVA I ZA USTATA..............
172
4
 
8
 
! Отговори
дядовото преди 12 години
аман от тунинговани бабички,но като иглае ПАРАТА....
171
5
 
3
 
! Отговори
SAMO GERB преди 12 години
TAIA DA NE E NALAPALA NE6TO VAV USTATA........ILI I SE ISKA MNOGO......AMA NE MOZE.....XAXAXA.......
170
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая много я пишат по вестниците.Изглежда добре си плаща.
169
5
 
0
 
! Отговори
... преди 12 години
Кого да убиваш бе ***,що не убиеш майка си *** такъв
168
10
 
7
 
! Отговори
Български юмрук преди 12 години
Махай се, еврейска ***. Малко ли проституира като еврокомисарка, сега и като президентка. *** са мръсно племе, нямат място ако искаме силна България!
167
5
 
6
 
! Отговори
муспи преди 12 години
163, - каква стена на позора, какво срамуване - тези *** трябва да се избият без подгонване, без арест, - всичко друго им е изгодно - двайсет години ни го доказват!
166
5
 
6
 
! Отговори
муспи преди 12 години
"Не искам българите да живеем в страх" - тази *** *** се пласира за българка! Излиза с лъжа още преди да почне да лъже. А ако я убиеме, плевенлиев и калфин ще се оттеглят в кражбите си.