Не искам българите да живеем в държавата Страх!

Кунева с 10 въпроса за взрива на колата на Сашо Диков
14 окт 2011 14:58,
229
Не искам българите да живеем в държавата Страх!
Снимка: архив Булфото

Независимият кандидат за президент Меглена Кунева разпространи до медиите отворено писмо с 10 въпроса до институциите във връзка с взривената кола на журналиста Сашо Диков.

Г-н президент на Република България, над 12 часа след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков ще чуе ли българското общество позицията ви в подкрепа на гражданските свободи и свободата на словото?

Г-жо председател на Народното събрание, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков ще сметнете ли за нужно да приемете декларация на парламента в защита на свободата на гражданските права, като прекратите безпрецедентното разпускане на парламента.

Още по темата

Г-н министър-председател, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков считате ли, че правителството на Република България гарантира човешките права и свободата на словото?

Г-н вътрешен министър в отпуск, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков МВР ще уведоми ли българските граждани кога борбата срещу престъпността ще даде видим резултат?

Г-н и.д. министър на вътрешните работи, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков ще получат ли гражданите на Република България категорична гаранция, че освен „решително осъждане на подобни актове“, МВР гарантира и сигурността в държавата 10 дни преди изборите?

Г-н главен секретар на МВР, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков ще научим ли ние, гражданите, ще бъде ли заловен извършителят и кога?

Г-н председател на ДАНС, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков ще получи ли българското общество отговор на въпроса докога взривове в България ще съвпадат с посещения на европейските представители в страната?

Г-жо министър на правосъдието в отпуск, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков българското общество ще получи ли еднозначен отговор на въпроса има ли свобода на словото и правосъдие в България?

Г-н главен прокурор, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков ще научат ли българските граждани как се ръководи държавното обвинение и защо това ръководене допуска нови и нови посегателства срещу личността?

Г-да лидери на политическите партии в България, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков ще чуят ли българските граждани категорична защита от страна на партиите по отношение на човешките права и свободата на словото в България?

Госпожи и господа журналисти, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков издигам глас на протест срещу грубото погазване на човешките права и свободата на словото в България!

Г-н Диков, взривът на автомобила Ви е акт на брутално погазване на ценностите на демокрацията, каквито са неприкосновеността на личността и свободата на словото. Поздравявам Ви за гражданската и журналистическа реакция, която намирам за пример за институциите. Случилото се показва и нещо много важно – има смисъл от това, което правите!

Уважаеми български граждани, след взрива на автомобила на журналиста Сашо Диков съм убедена, че днес имаме две Българии – едната на беззаконието и другата на хората, които спазват правилата, едната на мутрите и другата на гражданите. Аз знам, че не искам българите да живеeм в държавата Страх!,
завършва писмото си Кунева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Не искам българите да живеем в държавата Страх!" Това трябваше да го кажеш на Станишко, Доган и Ко. навремето, не сега когато МВР работи в пъти по-добре (но не и отлично)!!!!Ще ми вика Станишев че 9 месеца не са хванали хората с бомбата пред "Галерия". Ами ти отворко защо не хвана хората, които отвлякоха минимум 10 човека по твое време?????
144
9
 
14
 
! Отговори
Мони преди 12 години
Тази бомба съм сигурна, че е поредната провокация към правителството. Станахме свидетели на какво ли не вече, мисля, че МВР дават достатъчно от себе си и подобно нещо не би повлияло върху работата и резултатите им.
143
2
 
8
 
! Отговори
Ivan преди 12 години
DRYGARKO PRAMOVA KATO TOLKOZ STE SE ZAGRIJILI ZA NAS ZASHTO NE DARITE CHAST OT PARITE SI NA TEZI BEDNI XORA ZA KOITO TAKA SILNO STE SE ZAGRIJILI.KAK TAKA TOLKOZ IZTAKNATI KOMYNISTI ZNAETE SAMO DA SI OTVARIATE YSTENCATA I DA GALTATE POVECHE I POVECHE,NALI STE TOLKOZ ZAGRIJENA PAK I EDVA LI ZASLYJAVATE 860 000 EVRA ZA TOLKOZ MALKO VREME,NIAMA LI PONE EDIN DA DARI NESHTO ZA BEDNITE ILI TE SA VI SAMO ZA POMPOZNITE VI IZKAZVANIA?
142
3
 
8
 
! Отговори
Pencho преди 12 години
Пръмова, питай Сашо дали е ходил в Габон.
141
3
 
16
 
! Отговори
ани преди 12 години
Омръзна ми някаква си ов.. да ми казва постоянно да и не е свикнала да казва не и тая ще защитава интереса на страната колкото го защити за Козлодуй
140
5
 
18
 
! Отговори
valentin преди 12 години
Залагам 100 лева-че Волен щи има повече гласове от тая Овца!!!
139
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мадам Пръмова,раздадохте бизнеса на шепа полуграмотни ***,които загробиха българската икономика и я фалираха,а сега търсите под вола теле!Изглеждате жалки,а въпросите ви са *** плач на масово олигофренясали истерици.Споко,до хранилката си няма да ви пуснем скоро!Опапкахте България барабар с асфалта,за който така старателно отричате!
138
5
 
11
 
! Отговори
valentin преди 12 години
Кунева- ти си срам за България!!!Темерутка!!!Освен да лижеш *** друго не знаеш!!!Първо Човек трябва да е Българин и тогава Европеец!!!
137
2
 
12
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
Мило, аз тези въпроси ги задавам всеки ден! Ти кво чакаше до сега? И да кажеш на тия, дето са ти правили плакатите, че приличаш малко като от обложка на непски филм, който е мааалко по- друг жанр?
136
2
 
6
 
! Отговори
ВАСФ преди 12 години
И 20 човека от селския ти блок да гласуват за Скрофата пак няма да я изберат.
135
1
 
1
 
! Отговори
Някой преди 12 години
Дано!
134
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
познавам 10 от блока, които ще гласуват за Кунева, 3-*** за Калфин, 2-*** за дуги и нито един за Плевнята. В съседния блок е горе-долу същото, интересно коя *** и кой *** ще гласува за мижитурка като плевника. А вие си вийте, колкото щете.
133
1
 
0
 
! Отговори
do 134 преди 12 години
koi ti kaza 4e si svoboden gradjdanin ve
132
7
 
11
 
! Отговори
Кунка преди 12 години
не искала това, не искала онова. А бе плазмодий ! И ние не те искаме ме бе овца грозна
131
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм ЗА :: ТОТАЛИТАРИЗЪМ, ПОЛИЦЕЙЩИНА, МУТРИ навсякъде, липса на ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ и ОБРАЗОВАНИЕ,КУПЕНИ медии. Който ми ги гарантира, за него ще гласувам. Искам да НЕ съм СВОБОДЕН гражданин.
130
4
 
11
 
! Отговори
:) преди 12 години
Тая Кунева от както е кандидат на всяко гърне меродия, защо преди 1 година не коментираше и не задаваше въпроси ? Лесен е отговора : сега са избори и трябва винаги да е в медийното пространство да не би да я забравят, шанса и е точно 0 процента и хората го показаха на миналите парламентарни избори като изхвърлиха НДСВ от парламента.
129
8
 
9
 
! Отговори
"хубавица" преди 12 години
Големи въпроси ,голямо нещо!Пък за много умна се пишеше...Добре че гръмнаха тая таратайка,че да намери тема за разговор Пръмова -Кунева!Много е босичка,горката...По -добре без президент ,отколкото тая горгона!
128
8
 
14
 
! Отговори
м преди 12 години
Кунева не е за президент. Какво е направила за благото на народа, докато беше в Брюксел!? Седнала с трици маймуни да хваща! Няма да гласувам за нея защото не виждам никакви заслуги до този момент, а какво остава 4 години да я търпим. Още повече че и Слави Трифонов я подкрепя. Този и той взе да си навира главата дето не трябва. Уж, не му трябвало да влиза в политиката, все подкрепя някой с идеята като го избират да намаже филийката по един или друг начин. Аман от шоумени!!!!
127
11
 
5
 
! Отговори
Mite преди 12 години
Ще гласувам за Кунева с двете ръце а с третата за Светльо Хиподилски
126
4
 
6
 
! Отговори
КОШМАР преди 12 години
По -добре Фидосова . ББРРР.