Управляващите да мълчат гузно, призова ги Станишев

"За първи път от 20 години имаме провалени избори"
Обновена: 28 окт 2011 10:10 | 28 окт 2011 10:10,
266
Управляващите да мълчат гузно, призова ги Станишев

За първи път имаме провалени избори за последните 20 години. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред bTV, като постави под съмнение тяхната законност.

Той не изключи възможността да се стигне до цялостно касиране на изборите. При такъв вариант лидерът на БСП посъветва управляващите да вземат необходимите 20 млн. лв., за които говори Бойко Борисов, от средствата за подслушване.

Имаме 230 хиляди невалидни бюлетини. Имам сериозни подозрения за манипулации и фалшификации, посочи Станишев.

Въпреки своите сериозни различия с лидера на Атака Волен Сидеров, в този случай смятам, че той е прав да иска повторно преброяване на целия изборен резултат.

"Когато между първия и втория разликата е 350 хиляди на президентския избор, нека да видим за кого са тези невалидни 230 хиляди", заяви Станишев.

Той изтъкна още, че се „влачиха бюлетини и протоколи“, а МВР с незаконни действия е вкарало 400 хил. души в забранителни списъци.

„Не може самозабравила се власт да потъпква фундаменталното ни право”, възмути се лидерът на БСП и добави, че е нарушено правото на българските граждани свободно да гласуват и честно да им бъдат преброени гласовете.

„Няма да позволим тези хора, които провалиха изборите, да се измъкнат, все едно че нищо не се е случило”, категоричен е Станишев.

Още по темата
За провеждането на втория тур социалистите обмислят възможността да открият и линия за сигнали на граждани.

Станишев беше категоричен, че правителството носи отговорността за провеждането на изборите. "Управляващите трябва да мълчат гузно”, добави лидерът на БСП.

Той добави, че ГЕРБ ги е страх, че втори път ще могат да обиколят бизнеса и да съберат пари за купуване на гласове.

„Призовавам хората да гласуват!”, заяви Сергей Станишев.
Той обясни, че масовото гласуване е единственият начин да се преодолее купеният и сплашеният вот.

Станишев изтъкна, че на тези избори залогът е дали ще позволим еднолично управление, или ще опазим демокрацията в страната. Българите ще изберат дали ще дадат властта на една групировка, която действа по мутренски, или ще опазят правото си да гласуват свободно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А точно от БСП не замълчаха нито веднъж гузно в последните 25 години. А имаше доста по-серизни поводи за това
212
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАЛФИН - човекът, който няма собствени мисли и много добре изразява тези на ГОЦЕ ПЪРВАНОВ!
211
2
 
16
 
! Отговори
Искам да крада ОЩЕ преди 12 години
Здравейте другари и другарки аз съм мазния. Нагъл съм, нахален и безскрупулен като дърт комунист...немам срама от нищо и за пари съм готов да направя всичко, обичам паричките и властта и много искам да съм на власт още дълги години но за съжаление пенсионерите и болните мозъци които са традиционните избиратели на нашата партия (както и наглите крадци разбира се и някои съдии, разбира се) нещо започнаха да окапват като есенни листа.Нищо важното е че аз ще гласувам за себе си гласувай и ти,
210
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТВЪРДО И МОЩНО СМЕ ЗАД КАЛФОНЧООТ ДОГИ С ЦЕЛУВКА
209
10
 
2
 
! Отговори
Роско ли... преди 12 години
Червения феодал на Пиринския край, бившия Първи секретар на ОК на БКП - Благоевград, Лазар Причкапов дава на Росен 500 000 марки партийни пари, да започне бизнеса с изпращане на строителни работници в ГерманияБащата на Росен - Асан Плевнелиев е първа дружка на Причкапов от съвместната им служба в ОК на БКПОсвен това Причкапов също е ***, ( като бащата на Росен ) ... но от БелицаЛазар Причкапов се обявява срещу свалянето от власт на *** Яшар ( Тодор Живков ). Затова е изключен от БСПСлед 12 години като "консултант на частни фирми" ( тоест на собствените си фирми ), бившия окръжен "Първи" отново се появява като кандидат-кмет на Благоевград. Тъй като Кобурга е направил кмета Паскалев - регионален министър. И с помощта на *** печели с разлика от само 22 гласа през 2002 г., срещу кандидата на БСП - Асийски. Следващите местни избори през 2003 г. Причкапов отново печели, този път с помощта и на *** и на БСП. През 2007 г. се цани за трети мандат, но този път крах - получава под 16 %. В началото на Юли тази 2011 г. дъщерята на Причкапов - Благовеста ... тихомълком е назначена в Политическия кабинет на Бойко Борисов. Вече почвате ли да схващате - ГЕРБ връща на власт кръгът от най-близки на бившия Първи - *** Яшар ( или Тодор Живков ). И тези хора са основно с *** и помашки произход.Причкапов и Плевнелиев използвайки връзките и каналите на ДС в Германия, започват да изпращат хиляди строителни работници - бели роби. Заплатите между фирмата на Плевнята и немските възложители са по 4 000 марки, но Росен плаща на работниците си само по 1 000. Те и на това са щастливи. Останалите 3 000 марки, от заплатите на всеки работник, всеки месец. Плевнята и Причкапа си дялкат помежду си.Така само за няколко години комсомолския секретар Росенчо, забогатява с над 12 милиона марки.
208
1
 
17
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
...ти и твоята партия да мълчите не гузно, амо се скрийте в дънгора, забравихте ли как обрахте спестяванията на народа начело с Жан Виденов....
207
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"твърдата ръка" Калфин !!!
206
8
 
3
 
! Отговори
до 206 преди 12 години
А бе КИКО, много си ***!!! Ти да не си от образованите гербери?
205
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм Зайко Байко, на снимката по-горе. Винаги се надявам на морков макар че заслужавам яка цепеница в главата...
204
10
 
8
 
! Отговори
realist преди 12 години
Станишев!Че не ми харесваш - ФАКТ!Но, за съжаление в случая си МНОГО ПРАВ!...
203
2
 
14
 
! Отговори
ИВАН преди 12 години
ТОЗИ НЕ ГО ЛИ Е СРАМ ДА СЕ ПОКАЗВА ПРЕД ХОРАТА А ПЪК И ДА ГОВОРИ.ЗАЩО ИЗБОРИТЕ ДА БЪДАТ КАСИРАНИ ЗАЩОТО ТОИ НЕ Е СПЕЧЕЛИЛ.БРАВО НА БОИКО НИКОГА НЕ ПЛЮЕ И ЗАТОВА ПЕЧЕЛИ ПОЗДРАВИ НА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО И УСПЕХ НА ПЛЕВНЕЛИЕВ В НЕДЕЛЯ.
202
10
 
5
 
! Отговори
карамфил преди 12 години
факт е че заради простотиите на ГЕРБ през последните 2 години БСП си вдигна реалните гласове с 250 000. И аз ще се включа в неделя с глас за Калфин.
201
3
 
13
 
! Отговори
КИКО преди 12 години
Тоя дето нема 1 минута трудов стаж,курветата Мая и Корнелия,Рум,Овч,Петков и дивни червени изчадия да говорят за честност е наглост,БСП и комунистите да бъдат смачкани като торни червей
200
0
 
13
 
! Отговори
ritci преди 12 години
Никога няма да забравя,преди 3 год. как този съсел се оправдаваше пред жените които искаха да забременеят инвитро,че нямало как да задели 10млн. лв. от бюджета,които трябваха за целта. След 1 седмица,на въпроса "защо не направи избори две в едно" той отговори: " ЗА ДЪРЖАВАТА НЕ Е ПРОБЛЕМ ДА ИЗВАДИ ОЩЕ 18МЛН. ЛВ. ТАКА,ЧЕ ИЗБОРИТЕ ЩЕ БЪДАТ НА ДВЕ ДАТИ"
199
1
 
9
 
! Отговори
MNM преди 12 години
В по долните коментари някой писа да се гледа в ютубето Плевналиев "Помощ не искам да съм президент" - да , изгледах го от начало до край Чак пък помощ не е казал- това са глупости и клюки просто каза че разбира от строителство и това желае да работи - направи впечетление , че е ерудиран , възпитан и най важното скромен човек !!!!!! нещо доста рядко срещано днес по принцип да не говорим в политиката ,Аз не искам президент сързан с мафията и подземният свят - вече имахме един такъв ,издигнат от БСП - сега БСП напира с втори такъв (не забравяйте че Калфин като външен министър подписа назначението на Филчев в Казахстан ) сещайте се с кой се е срещал преди това какво са му заповядали кукловодите Разбира се че ще гласувам в неделя за Плевналиев Втори Гоце ми не трябва А на Вас ?
198
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изборите не са провалени. Обаче пък са спестени 20 млн., които щяха да отидат за 2 различни избора. Тия дето точно тоя от снимката ги открадна лично.
197
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дейбиш Мазния...
196
0
 
6
 
! Отговори
realist преди 12 години
Й. В. Сталин: "Не е важно как гласуват избирателите, а кой брои гласовете."
195
2
 
9
 
! Отговори
Ники преди 12 години
Тоя наглец от къде намира очи да се показва пред публика още?
194
11
 
5
 
! Отговори
до 194 преди 12 години
какъв провал са изборите за БСП при положение че фактите са следните: БСП има над 250 хиляди нови гласа при цялата негативна кампания срещу нея, която се води две години с целия ресурс на държавата, ГЕРБ има 350 хиляди по-малко след цялата позитивна кампания, която се води, и след предизборен маратон, в който с държавни пари бяха купувани цели медии.