Между 25 и 60 лв. за глас в Столипиново?

Прокуратурата в Пловдив проверява информацията
Обновена: 30 окт 2011 07:26 | 29 окт 2011 20:29,
223
Между 25 и 60 лв. за глас в Столипиново?
Снимка: Архив Булфото

Районната прокуратура в Пловдив проверява информация за купуване на гласове.

До нея е подаден сигнал, че в деня за размисъл вотът на ромите се търгувал между 25 и 60 лева. По тази причина е започнало разследване.

„Образувано е досъдебно производство за предлагане на парична облага срещу упражняване правото на глас за определена партия”, съобщи за Dnes.bg говорителят на районната прокуратура в Пловдив Галина Андреева.

Тя отказа да оповести подробности по случая, но уточни, че става въпрос за търговия с гласове.

Още по темата

По информация на Dnes.bg на две места в квартала в съботния ден роми са „инструктирани” за кого да пуснат гласа си. На тях им било обяснено и как ще си получат парите, след като гласуват за определена партия.

Отново действала схемата, че преди да отидат да гласуват, трябва да се закълнат в Корана, че ще отбележат хикс пред името на „правилните” кандидати за кмет и президент.

„До момента няма задържани за купуване на гласове, четирима души са били на разпит в Шесто районно управление във връзка със сигнала”, съобщи за Dnes.bg старши комисар Тодор Чонов.

Той увери, че полицията ще реагира на всяка информация, касаеща търговия с вота.

В момента се правят нужните проверки, за да се провери постъпилата в прокуратурата информация за купуване на гласове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още по темата: Пловдив
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МАСОВО НА ИЗБОРИ
25
1
 
5
 
! Отговори
Росица Помъчената преди 12 години
Къш може да викаш на Калфин,защото ше го победя с милиардите откраднати от европомощите....
24
4
 
19
 
! Отговори
До 75 преди 12 години
Дали комунистите удължиха миналата седмица изборния ден. И дали комунистите изкараха ромите да галасуват при удължен изборен ден. И дали комунистите бяха в ролята на ятаци на бременни и възрастни с чувалите с бюлетини. И дали комунистически депутати или герберски обикаляха около компютрите в зала Универсиада. Че дори и ги снимаха. И пак отричаха
23
5
 
18
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Крайно време е да се промени избирателният закон:- Който е неграмотен - да НЕ гласува;- Който не е плащал данъци поне 3 от последните 5 години, освен учащите - да НЕ гласува;- Който не живее в законно жилище в съответното населено място - да НЕ гласува;- Който е извършил криминално престъпление в последните 5 години - да НЕ гласув.- останалите - за тези на възраст от 20 до 55 години - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО гласуване, за тези от 16 до 20 и от 55 до 70 години - гласуването по желание.
22
1
 
8
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Ето затова държавата ни загива - докато на хиляди Българи - почтени хора, работещи, данъкоплатци, са им незаконно отнети гарантираните от Конституцията избирателни права, чрез включване в криминални "забранителни списъци", само защото са отишли за няколко дни на екскурзия в Европа,на гнусните *** - скудоумни, неграмотни, отказващи да учат, да работят и да спазват законите на държавата им се ПЛАЩА за да гласуват !!!БОЖЕ, СПХАСИ БЪЛГАРИЯ !!!
21
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Платените Кутевските другари пишещи срещу ГЕРБ и Борисов са жалки комунистически изчадия, които освен да стискат и лапат *** на Станишката за друго не стават, това са *** пудерунгели, защитаващи червената мафия. *** ***, най-отвратителното съчетание на този свят!
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Със страшна сила днес от небесата виси един въпрос полуобесен: Кажете ми, КЪДЕ Е СВОБОДАТА от синята ни ноемврийска есен?... Защо пирува с разни богаташи и хитреци, дошли на власт и мода, с дрогясали бандюги и апаши... ЗАЩО Е С ТЯХ?... ЗАЩО НЕ Е С НАРОДА?...Момчета, знам, че е на халост туй, че скърбим за свобода и бели вишни.В земята на Васил Иванов Кунчев днес всички романтици са излишни. Но да запеем, дявол да го вземе, със мъжки глас във тази нощ безродна и нека екне като в турско време, Къде си, вярна ти, любов народна?...
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
AMA MNOGO MALKO 25-60 LEVA,PONE 500 TREBA
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
cxaxaxa
17
7
 
19
 
! Отговори
майна преди 12 години
От дете ходя на панаира,никога не съм го пропускал през последните 25 г.-нито есенния нито пролетния.Тази година като отидох на есенния,направо ми идеше да се разплача.....Пълна трагедия,на откриването му към обяд нямаше кой да те напсува..Никакви изложения,пълна трагедия,няма нищо общо с това което беше преди..Това явление Гроб съсипа пловдив тотално.Превърна го в най мизерния и смотан град..Дано Тиквата да гори в АДА за това нещо...Амин
16
2
 
3
 
! Отговори
до Росица Помъчената преди 12 години
Къш *** обратно в родното ти помашко село. Там ти е мястото, и що не си се пишеш с истинското име Руфие Помакинята , ами се посписваш като "Росица Помъчената"!?
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да въведат електронно гласуване и няма да има нито един *** гласувал.
14
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ха-ха, Славчо либията - беше направел кризисен щаб за защита на Пловдив от Кадафи
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега като си припомним ,че "Червените" управляват България повече от 60 години от последните 67 години и народът ни е най-бедния в Европа, следва въпросът: кадърно или некадърно са ни управлявали комунистите цели 60 години?
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми кво сеа тъй си е....Кат пуснат матрял зе некой луднал терорист всичките закрякват "що не дое да гръмне Парламента..." чакате някой да свърши работата и после да закрякате пак за нещо друго дет не ви харесва...и голем рев и стихове и патосни речи и кво ? Нищо ... Нал за тва са тия форуми - да са поизфъргаш малко безопасно за всичко и всички и да се наплюскаш и да се налющиш с ракия и да откъртиш доволен
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тва си е запрааване на обстановката и мозъка....така и така се купуват гласове....нема кво да прйм освен да псуваме и да се ядосваме и да не ходим на избори. Викат му манипулация на тая работа. Уж нещо полицията праааавиии....всичките са възмутенииии...и ала бала. Синджира си иде козъта я нема. *** влачи рейс.
10
0
 
5
 
! Отговори
до 27 преди 12 години
еми и ти да крадеш главоломно 2 г и ти ще имаш милиони и милиарди
9
2
 
5
 
! Отговори
7 преди 12 години
бедни жалки народе кой те тебе така зароби 22г.сиромашия до шия та си продаде гласа с който ЕДИНСТВЕНО МОЖЕШ ДА ПРОМЕНИШ тази държава и своя МИЗЕРЕН ЖИВОТ егати и орисията е ЗАТОВА СЛУЖИ ОБРАЗОВАНИЕТО ама нема кой да се учи,всички вика ДАЙ НИ ПАРИ и ни гледай сейра,е на 22г.се Нагледах...
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
21, какво ти предложиха - да те *** ли?
7
1
 
9
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Столипиново е обявено от ЮНЕСКО за общочовешко богатство. В този самобитен културен оазис се е запазил древния израел, този на когото дявола подари тората!