Между 25 и 60 лв. за глас в Столипиново?

Прокуратурата в Пловдив проверява информацията
Обновена: 30 окт 2011 07:26 | 29 окт 2011 20:29,
223
Между 25 и 60 лв. за глас в Столипиново?
Снимка: Архив Булфото

Районната прокуратура в Пловдив проверява информация за купуване на гласове.

До нея е подаден сигнал, че в деня за размисъл вотът на ромите се търгувал между 25 и 60 лева. По тази причина е започнало разследване.

„Образувано е досъдебно производство за предлагане на парична облага срещу упражняване правото на глас за определена партия”, съобщи за Dnes.bg говорителят на районната прокуратура в Пловдив Галина Андреева.

Тя отказа да оповести подробности по случая, но уточни, че става въпрос за търговия с гласове.

Още по темата

По информация на Dnes.bg на две места в квартала в съботния ден роми са „инструктирани” за кого да пуснат гласа си. На тях им било обяснено и как ще си получат парите, след като гласуват за определена партия.

Отново действала схемата, че преди да отидат да гласуват, трябва да се закълнат в Корана, че ще отбележат хикс пред името на „правилните” кандидати за кмет и президент.

„До момента няма задържани за купуване на гласове, четирима души са били на разпит в Шесто районно управление във връзка със сигнала”, съобщи за Dnes.bg старши комисар Тодор Чонов.

Той увери, че полицията ще реагира на всяка информация, касаеща търговия с вота.

В момента се правят нужните проверки, за да се провери постъпилата в прокуратурата информация за купуване на гласове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още по темата: Пловдив
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
12
 
! Отговори
да ти пикам на проку преди 12 години
Прокуратурата проверявала това нещо !!!!!!!И кво като проверява,кво от тва?Нещо ще промени ли? Ще има осъдени ли кво?Нещо аджеба ще направи по въпроса ли кво?Да ти на прокуратурата и на държавата...Пълна пародия на власт и държава..абсолютен
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Масово *** настана :)
4
1
 
13
 
! Отговори
До 8 преди 12 години
А вчера по време на поредното откриване на пътна отсечка от Него край Пловдив, се бяха строили лидерите на Столипиново, половината правителство и кандидатът за кмет на Пловдив и настоящ областен управител Тотев
3
2
 
3
 
! Отговори
МИНА 58 преди 12 години
Ще има надаване, който повече даде той ще спечели. Все едно това е игра, гледаш футбол. Играчите са политиците, феновете сме ние будалите и които си мислим че можем да решим резултата. Играчите могат да си сменят отборите, тоес партиите, но ние феновете ще се сбием дори заради отбора си, а на тях въобще не им пука за нас. Не 22 год. и още 22 год. пак няма да ни стигнат, това подаване на топката и днес единия ще победи утре другия и т.н.т. докога ще е така. Време е да спрем играта.
2
2
 
4
 
! Отговори
Куркузъб преди 12 години
Ами не казват щото изобщо такова нещо няма. Журналистически простотии
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
4, нали правят още проверка, какво да ти кажат?