Петилетка за Плевнелиев

ЦИК обяви окончателните резултати от президентските избори
Обновена: 1 ное 2011 19:19 | 1 ное 2011 18:26,
229
Петилетка за Плевнелиев
Изображение: ЦИК

С решение № 1458 Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви окончателните резултати от изборите за президент и за вицепрезидент на Република България.

ЦИК обявява за избран за президент Росен Плевнелиев, а за вицепрезидент - Маргарита Попова. Двамата са получили 1 698 136 гласа.

Конкурентната им кандидатпрезидентска двойка - Ивайло Калфин и Стефан Данаилов, е получила 1 531 193 гласа, се посочва в решението на ЦИК.

От общия брой избиратели - 6 933 748 души, на първия тур са гласували 3 593 751, а на втория - 3 334 169.

Новоизбраният президент ще встъпи в длъжност на 22 януари 2012 г.

По-рано Росен Плевнелиев заяви, че ще уплътни месеците до влизането му на "Дондуков 2", за да намери правилните хора за своя екип. В момента, по думите му, разчитал на трима-четирима души.

Още по темата

Бъдещият държавен глава даде заявка, че ще очисти Президентството от всички зависимости, а работата на институцията ще бъде прозрачна.

"Аз нямам никакви притеснения. Знам, че ще има конфликти, знам, че ще има искри. Няма нищо лошо в това. Ние сме мотивирани да работим здраво. Времената са тежки. Необходими са и тежки решения", така Плевнелиев обрисува бъдещите си взаимоотношения с другите институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами ***
1
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Долния пост бе публикуван на 29 Октомври в Блог.бг и ВЕДНАГА бе изтрит от адинистрацията на сайта.Отново бе публикуван сутринта на 30 Октомври и тогава не бе изтрит. Вече нямаше ефект. Ето и текста :Всички добре разбираме смисъла на израза " Мечешка услуга ". Няма да ви го обяснявам, за да не обидя вашата интелигентност, както се казва ...Именно такава "услуга" направи хитреца Доган на Калфин и "Бате Ламбо", като публично ги подкрепи по телевизията за втория тур. Преди години някакъв българин от Кърджали каза, че " мозъкът на Доган, тежи повече от самия Доган ". Аз мисля обаче че не мозъкът, а хитроста и коварството на дребното ***, тежат повече от тялото му. Никой досега не е успял да ГО надцака ... И този път също ...Тоест, искам да кажа че ненадминатия играч с рожденното име Ахмед Исмаил Ахмед е ПОСЛЕДНИЯ в тази държава, който не би разбрал изборния ефект от своите думи. А именно - масово мобилизиране и масово гласуване на българите срещу Доган и "неговата" двойка ( Калфин и Бате Ламбо ). А коя е другата двойка, която трябва да подкрепим по тази схема, за да го НАКРИВИМ на Доган, както ние наивно си мислим ? Не разбирате ли че хитреца хитро ни манипулира, да гласуваме за помака Плевнелиев и ромката Попова ? Те това е единствения кандидат-президентски тандем, в който НЯМА НИТО ЕДИН ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИН !!! И двамата не са членове на ГЕРБ и категорично отказват да станат такива. Затова именно те са хората на Доган БЕЙ. - ние християните сами ще гласуваме за помака-мюсюлманин Росен Асанов- ние българите сами ще гласуваме за етническата *** МаргаЗащо ще направим горната глупост и самоубийство ? Ами защото сме анти-Доган и защото сме анти-комунисти ... Ааа такаааа ... Айде да видим какви анти-комунисти са били двамцата преди 10 Ноември :- Росенчо ... комсомолския секретар на Гимназията в Благоевград и син на Асан Плевнелиев, секретар на ОК на БКП в Благоевград.- Марга ... дългодишна коректорка във Военното издателствоЩе паднем ли ние българите-християни, в този плитък капан ? Разбира се, че ДА. Когато основава ДПС, Доган успокоява своите със следните думи :" БЪЛГАРИТЕ СА ПРОСТИ. ЛЕСНО ЩЕ ГИ ПОБЕДИМ "