НДСВ смъмри Борисов заради "облигациите на Милен Велчев"

"Митичното чувство за хумор на премиера е в действие"
Обновена: 2 ное 2011 19:08 | 2 ное 2011 19:08,
74
НДСВ смъмри Борисов заради "облигациите на Милен Велчев"
Бойко Борисов Снимка: БТА

Без „облигациите на Милен Велчев” ГЕРБ нямаше да може да плаща пенсиите, се казва в позиция на Съвета по икономика и финанси на НДСВ.

Митичното чувство за хумор на министър-председателя отново влезе в действие, когато ножът опря до тънкия хляб и бързо се заби в дъската за рязане.  Видите ли, пенсиите щели да бъдат отново замразени, защото „имало да се плащат едни пари за облигациите на Милен Велчев”, изтъкват от партията.

"Отговорът на такива хитринки е, че трябва повече да се чете. Ако може – архива на Файненшъл Таймс, Уол Стрийт Джърнъл или Юромъни, където става ясно защо Велчев е посочен за министър на финансите на 2002 година", допълват от НДСВ.

От партията посочват, че еврооблигациите са издадени, за да се изчисти огромният дълг от времето на Тодор Живков, "от чието управление премиерът толкова често изпада във възторг".

Без такова активно управление на дълга кредитният ни рейтинг нямаше да бъде вдигнат 14 пъти за 4 години, тоест българските граждани и фирми щяха да ползват по-скъпо и по-малко финансиране, смятат от НДСВ.

Ръстът на БВП щеше да бъде по-нисък, щеше да има по-малко приходи в бюджета и щяхме да имаме по-нисък фискален резерв, изреждат от жълтата партия.

"През 2008-2011 г. бихме имали допълнителни плащания от около 3 млрд. долара по главницата на част от брейдитата. Като капак на всичко допълнителните плащания по брейдитата, свързани с ръста на БВП, биха се задействали най-късно през 2006 г. и биха отключили допълнителни лихвени плащания до 2024 г. общо за около 700 млн. долара", се казва в позицията на НДСВ.

"Да поразсъждаваме върху горното – в окото на сегашната финансовата криза, с изтънели резерви и при затруднен достъп до външно финансиране (с изключение на МВФ) хазната трябваше да осигури 4,5 млрд. лева, при хипотетичен фискален резерв от максимум 4 млрд. лева (днешните 5 млрд. лева без 1 млрд. обезпечение, което нямаше да бъде освободено през 2002 г.). Т.е. фискалният резерв просто нямаше да стигне, защото се налага и да запълни дупките, зейнали в бюджета от контрабандните канали през последните 2 години", заключват от НДСВ.

"За да направим нещата още по-реалистични, финансовите акули биха помирисали кръвта още през 2008-2009 г. и страната ни можеше да стане лесна плячка на кризата. Т.е. добре дошъл, МВФ, но при латвийски и румънски условия – 25% намаление на заплати и пенсии, строги бюджетни икономии. Довиждане, валутен борд и ниска инфлация", отбелязват от партията.

"Вместо да опитват да пренаписват историята, някои политици трябва да са благодарни на НДСВ, че чрез благоразумна и далновидна политика по управление на дълга предотвратиха гръцки сценарий миналата година и позволиха на ГЕРБ да спечели последните избори", смятат от НДСВ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
26
 
! Отговори
истината преди 12 години
Факт е че Милен е мошенник и доста се пооблажи от тази сделка. Много от казаните неща сигурно са верни - но че напълни джобовете е ясно.Ама това от ББ - си е чиста завист - защото не може да измисли как така с една врътка да вземе толкова (все пак в пожарникарското тези неща не ги учат)! Сигурно и той толкова взима - ама работата е много повече. И това си е за завист!
52
1
 
5
 
! Отговори
2 преди 12 години
От партията посочват, че еврооблигациите са издадени, за да се изчисти огромният дълг от времето на Тодор Живков, "от чието управление премиерът толкова често изпада във възторг".Коя партия? Това НДСВ партия ли е? Партия значи да си поне в парламента пък било и то с 10 депутата.....А това да имаш пълно мнозинство преди няколко години и сега да не фигирурираш никъде...това е тотален провал,ама тотален
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Посочили са Милен Велчев за министър на финансите за 2002 година , но за други финанси , не за българските, които той хариза срещу комисионна!
50
4
 
12
 
! Отговори
СССС преди 12 години
Ако може архива на Файненшъл Таймс, Уол Стрийт Джърнъл или Юромъни, където става ясно защо Велчев е посочен за министър на финансите на 2002 година", допълват от НДСВ.Така *** *** от НДСВ ,ако някой от вас го чете това ще ви кажа ,че не знам какво е пишело в Файненшъл таимс 2002,ама знам кво стана с вашта партия на изборите 2009....Така че си мълчете и стойте в дупката,в която сте,щото вие сте последните,ама най последните които имат право да се обаждат за каквото и да било!!!!!!!!!!!!!
49
0
 
9
 
! Отговори
гоце преди 12 години
Тия нещастници,още ли мърдат???
48
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе кво стана с хотелите на Милен Велчев,тоя дали го вкараха в затвора?Ооо..забравих,нали имаше и един Цар тоя дали върна на България горите???
47
3
 
9
 
! Отговори
Жеко преди 12 години
"ТАКА Е КОГАТО ПЪДАРЯТ С КЪСАТА БИОГРАФИЯ ИСКА ДА Е ЦАР"Ами и аз ви казвах, че като не искате Царя, ще дойде Пъдаря, ама кой да ме чуе!
46
1
 
13
 
! Отговори
ПАЗИ БОЖЕ преди 12 години
БОЙКО ДАВА МИЛО И ДРАГО ДА Е НЕПРЕКЪСНАТО В СВЕТЛИНИТЕ НА ПРОЖЕКТОРИТЕ. ТВЪРДЕ СТРАННАТА МУ РЕАКЦИЯ С ХВЪРЛЯНЕ НА ОСТАВКА СИ В ГОДИНАТА НА ЯХТЕНАТА СНИМКА,ПОКАЗВА ОЧЕВАДНО ПОНЕ ДВЕ НЕЩА. ПЪРВО-ТАЗИ СНИМКА Е ДЕЛО НА НЕГОВИ ХОРА И ЦИРКА С ОСТАВКАТА МУ Е ОЧВАДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ТОВА. И ВТОРО,КАТО ТВЪРДЕ ПРИМИТИВЕН КОМПЛЕКС Е РЕВНОСТТА МУ ДА Е ЦАРСКИ ФАВОРИТ И НАПЪЛНО ОСНОВАТЕЛНИЯ КОМПЛЕКС ДА Е НИСКООБРАЗОВАН ХИТРЕЦ В СРАВНЕНИЕ ЮПИТАТА НА ЦАРЯ.НА БОКО НЕ МУ СТИГНА СИБАНК.ИСКАШЕ И ДА Е ФАВОРИТ N1.
45
2
 
25
 
! Отговори
НЕМАМ ДУМИ преди 12 години
НЕЗАВИСИМО ОТ ТИТЛИТЕ, С КОИТО СЕ КИЧИ (ЗАЩОТО СА ПОЛУЧЕНИ НЕИЗВЕСТНО КАК) Т.НАР. ПРЕМИЕР,ТОЙ Е ЕДИН ЗЛЕ ОБРАЗОВАН, НЕВЪЗПИТАН,УЧИЛ- НЕДОУЧИЛ НАГЪЛ ТИП. В СЛУЧАЯ КОЛКОТО И ИРОНИЯТА НА НДСВ ДА Е ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ И ДА ПОКАЗВА ЦЯЛАТА НИЩЕТА НА БОКОВАТА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ,ТОЛКОВА Е И ТВЪРДЕ ЗАКЪСНЯЛА РЕАКЦИЯ НА ПРАЗНАТА ПОМПОЗНОСТ С ФЛЬОНГИ НА ЦАРСКИЯ ТЕЛОХРАНИТЕЛ. ТАКА Е КОГАТО ПЪДАРЯТ С КЪСАТА БИОГРАФИЯ ИСКА ДА Е ЦАР. ТОВА ОБЯСНЯВА ВСИЧКО.
44
7
 
5
 
! Отговори
Инструктора преди 12 години
До MrTau .Бойко никога не би имал такъв крадлив екип - изглежда забравихте за неговата оставка когато цялата крадлива лондонска шайка от НДСВ (министри,лобисти и бандити ) беше изтипосана на снимка направена в Монте Карло да се забавлява и разпределя България !
43
1
 
6
 
! Отговори
Инструктора преди 12 години
До 40 Това е статия за сериозни неща и чувството ти за хумор едва ли е уместно в случая !
42
1
 
12
 
! Отговори
мангустан преди 12 години
до 41много точен коментар, при нас винаги крадците и мошениците приписват собствените си дела на опонентите си!
41
11
 
14
 
! Отговори
Прав е Борисов.. преди 12 години
Борисов е прав, А колкото до "финансист на годината" за Милен Велчев , тя му бе присъдена от фалирала през 2010 г Американска банка. НДСВ -второто издание на ДС и ЦК на БКП да не се правят на мотики.
40
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По онова време НДСВ бяха най-добрият вариант, няма какво да се лъжем. Българският народ винаги избира правилно.
39
10
 
16
 
! Отговори
MrTau преди 12 години
Нека не забравяме, че звездата на Бойко Борисов изгря благодарение на Симен Сакс Кобурготски... Харесва ми стилът по който от жълтата партия му отвръщат на удара - изключително професионално и умно! Все пак той е тяхно чадо, а сега му издърпаха ушите дето не е чел :) Представям си Бойко Борисов ако имаше толкова силен финансов и икономически екипи колкото е решителен, твърдоглав и обидчив... Изобщо нямаше да усетим кризата :)
38
10
 
18
 
! Отговори
MrTau преди 12 години
По времето на НДСВ живях щастливо и заплатите вървяха нагоре. Сега е точно обратното - започнах отново да се замислям за чужбина, защото тук не се издържа... Не съдя никого, просто сегашните управляващи освен, че не знаят какво да направят са и в много тежка външна икономическа среда... Продължават да не връщат задълженията към бизнеса за да махнат този дебел прът в колелата на икономиката ни, а именно междуфирмената задлъжнялост чийто основен двигател е за съжаление държавата в лицето на ГЕРБ..
37
3
 
2
 
! Отговори
do 30 преди 12 години
от къде да ги купувам е човек всички бензиностанции зареждат от лукойл :)
36
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Момчета ,не купувайте горива от Лукойл-*** са!!
35
1
 
29
 
! Отговори
Андрешко преди 12 години
Сделката с външният дълг беше направо за учебниците ... по злоупотреба в особено големи размери.Тогава външният дълг (незнайно защо) беше трансфериран от долари при курс 2.15-2.17 лв. в евро и само след няколко месеца долара стана 1.30 лв.Апропо сещам се и за друга много добра сделка - тази за БТК. Явно обаче има сериозен разнобой във воденето на бизнес делата на държавата и тези в личен план като съдим по финансовите резултати.
34
5
 
12
 
! Отговори
Стю преди 12 години
Който вдява добре от тематиката,няма как да не се съгласи с написаното,защото е самата истина...а почти всичко написано по долу си е чисто българската малограмотна полемика!