Полицаите без 20 заплати накуп при пенсия?

Униформените отвръщат с искания за по-високи заплати
Обновена: 2 ное 2011 07:04 | 2 ное 2011 07:00,
421
Полицаите без 20 заплати накуп при пенсия?
Снимка: Булфото

Полицаите настояват за 15% увеличение на заплатите, обяви шефът на Синдикалната федерация на полицейските служители Валентин Попов.

За последен път заплатите в МВР са увеличавани с 5% през януари 2009 г., аргументира той предложението си.

Попов е категоричен, че служителите на реда няма да отстъпят за ръста на възнагражденията си.

Според него работещите в МВР ще използват всички законни начини, за да защитят искането си, включително и с протести.

Синдикатите са недоволни и от намерението на финансовото министерство за сериозно орязване на сумите, които се дават като обезщетение при пенсиониране на полицаите.

Идеята на екипа на министър Симеон Дянков е униформените да работят по-дълго, а бонусите при пенсиониране да паднат от 20 на 15 заплати накуп.

Синдикалният шеф Валентин Попов обаче смята, че с така планираните оразвяния се цели единствено попълването на дупките в бюджета и с техните обезщетения да се плащат заплануваните от догодина увеличения на пенсиите и минималната работна заплата.

Вероятно обаче подготвените промени от финансовото министерство ще станат факт, тъй като днес Министерския съвет ще обсъжда промени в Кодекса на труда, Закона за държавното обществено осигуряване и в специалните закони и наредби.

Само преди дни премиерът Бойко Борисов призна, че се обсъжда подобен вариант, но пък предупреди, че едно такова решение може да повлече след себе си напускането на системата на много униформени.

Според Закона за МВР при пенсиониране служителите на вътрешното министерство имат право на обезщетение в размер на толкова месечни възнаграждения, колкото прослужени години имат, но не повече от 20. Служителите придобиват право на пенсия при навършване на 60 г. или независимо от възрастта им и при осигурителен стаж 25 години, от които две трети действително изслужени в МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
355
1
 
19
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Докато от това министерство не бъдат изритани разни мазни лелки и чичковци тунеядци мързеливи получаващи заплати за присъствие в кабинетите пари няма да има.Докато министър е човек завършил помощно училище и разбиращ от разнасяне на папки и говорене на празни приказки пари няма да има.
354
3
 
18
 
! Отговори
Уйович Муйович преди 12 години
Щом си шофьор и разнасяш стока с фирмена кола, значи много добре знаеш, че в 90% от случаите спираш на забранени места и пречиш на движението. Не може да очакваш да не те глобяват като нарушаваш правилника за движение. Има си правила и когато тези правила не се спазват, тогава следва глоба. Това не е рекет.
353
2
 
2
 
! Отговори
барри преди 12 години
До просветенКато гледам писанията ти, хората свеждат поглед като се разминават с теб поради лудостта, която излъчва твоят поглед. Момче, отиди и се прегледай и се лекувай. Явно са те скъсали психиатрите на медицинските прегледи за полицай или военен и сега бълваш тук лудостта си.
352
1
 
16
 
! Отговори
каро преди 12 години
Ако иска Дянков да си пълни дупките в бюджета да прокара закон,общинските съветници да не получават заплати.Нека сметне какъв е разхода за тези лежачи.Общинските съветници да са на обществени начала и много проблеми щесе решат.
351
1
 
1
 
! Отговори
komandos преди 12 години
xa xa xa :) lovete sega drebnite mi6ki za po malko pari :) da vi vidim kuraja :) mai i vie njamate i njama da imete smetka ve4e da se ebavate s obiknovennia narod :) vsi4kite da vi gi mahnat za da razberete 4e i vie ste 4ast ot bulgarskia narod i vie 6te sta4kuvate s nas :) svur6ihte na cvetanov mrusnata rabota a sega i vie si lijete huja za sol :) glupaci :)
350
16
 
7
 
! Отговори
Деки преди 12 години
Всички станахте големи разбирачи (вкл. и оня Дянков). Като сте толкова отворени станете редови полицай и отидете на места като Катуница и стойте с щита в ръка . Да не мислите, че е лесно. Всички сте много силни на приказки ама като ви опре яйцето до г...за ревете до небето. Мерзавци!
349
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само един голям заслужават тия. Пари тръгнали да искат и без това цял живот нагъват и бездействат.
348
7
 
25
 
! Отговори
подкрепямПРОСВЕТЕН преди 12 години
ние не работим ли под стрес бе *** ???????? не е реално по 20г трудов стаж да получиш подарьк 50 000 лв + пенсия на 40 годишна възраст ! Ние им плащаме заплатите и осигуровките и пенсиите за да ни мачкат и рекетират по улиците. СТИГАААААААААААААА !!!!!!!!!!!!!!!!! изобщо практиката сьс запплатите подарък при пенсия(10 или 20 = 20 000-50 000 лв) трябва веднага да спре още с този бюджет не само за военни и полицаи ,а за всички държавни служители ! сьщо и парите за субсидиране на партиите= 300 милиона ,а бюджета на МВР да е най много 300-400 млн . Тези пари идват от нашите данъци и ние така искаме, ако не ще окупираме улиците ! СТИГАААААААААААААА !!!!!!!!!!!!!!!!! ОКУПИРАЙ СОФИЯ !
347
1
 
6
 
! Отговори
QWE преди 12 години
Мда на чужд гръб и сто тояги са много! Но никое семейство не е застраховано от подобен тормоз само не знам кой ще плати след време лечението и скосените нерви стреса когато нещо повече от очевадно и когато фоктите говоряти боговет мълчат. Минусите са най- малката подробност.
346
10
 
2
 
! Отговори
просветен преди 12 години
Не съм щангист но сьм мн бърз и силен, а глава свеждат заради интелигентния ми поглед ,ако гледам лошо минават на другия тротоар. :Д :ДНепросветен : аз съм на работа ,освен тва с лаптоп мога навсякъде да пръскам слюнки , а ти ще си останеш *** и злобен и пред огледалото даже
345
1
 
10
 
! Отговори
До всички преди 12 години
Човек като гледа коментарите веднага може да разбере защо в нашата държава няма референдум. Ние сме свикнали да говорим АНОНИМНО,но като ни питат директно свеждаме глава.Затова няма "кворум" по стачки, демонстрации, че и манифестации.Но за това положение не сме само ние виновни, а управляващите. Не че ние сме си ги избрали,а просто такива ни дават да избираме.И всеки следващ избран работи със същите методи като предишните,за да скачаме според същата тояга...
344
4
 
8
 
! Отговори
Кирчо преди 12 години
Да има нещо - шофьор съм и разнасям стокас фирмена кола. Тъй като шефът ми не си плаща на когото трябва ни спират и рекетират, това достатъчно ли е?
343
1
 
8
 
! Отговори
докога това ще така преди 12 години
Какво означава родителите ми са били или са все още в ситемата и мога да безчинствам по пътя да карам пиян да има 3- или 4 ПТП сериозни да ти вземат кинжаката ислез 6 месеца да тия върнат и пак да продължаваш да се правяш на Господ по пътя! Да караш като състезал от Формула1 все едно магистралите за теб ги сторят само без избощо да се съборазяваш че има и други участници в движението не си сам на самотен остров. За едни може за други не може стига с тези връзки бре!
342
2
 
6
 
! Отговори
Непросветен преди 12 години
до просветенХайде отивай да работиш, че днес надницата ти замина, докато пръскаш слюнка тук.
341
2
 
5
 
! Отговори
барри преди 12 години
До просветенЯ кажи тук, да видят всички, какво точно точно работиш и каква е нуждата от твоята професия. Понеже те и чалга певачките вземат хиляди само за една вечер, аама никой не е тръгнал да иска да им бъдат спрени тези огромни възнаграждения, а напротив - сами се се бутат такива *** като тебе да им ги дават. И да ми обясниш защо свеждат поглед полицаите. Нещо много як ли си, що ли?
340
5
 
15
 
! Отговори
ДО Полицаи преди 12 години
Явно си много глупав полицай !!! Държавата това е народа този народ който си плаща данъците. Това, че ти служиш на държавата значи, че служиш на обществото. А вие как служите всички знаем виждаме Ви и по новините знаем как ставате полицай. Спирате ни по пътищата и ни мародерствате с безсмислени и недоказуеми нарушения. Криете се като плъхове в улички и храсти. Манипулирате с GSM радарите си, болшинството от вас в личните си коли нямате нито винетки нито гражданска отговорност ! Така ли служите
339
5
 
9
 
! Отговори
Уйович Муйович преди 12 години
до КирчоЩом по няколко пъти седмично те спират и глобяват значи има защо. Мен за 10 години са ме спирали около 12-15 пъти за проверка на документи и имам само два акта, при това съставени абсолютно основателно.
338
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на последното аз ще отговоря - а откъде взима пари държавата за да плати парите на милиционерите - правилон от нашите джобове,чрез данъци. Т.е. НИЕ сем тези които даваме парите, на полицаите и това са НАШИТЕ просот държвата е един РАЗПРЕДЕТИЛЕл, на тя е ЛОШ разпредетиел защото не огранизира всенародни допитвания да ни запита ние искаме ли така да се разпредялат заплатите по бюджета
337
4
 
4
 
! Отговори
просветен преди 12 години
До Крал пльх :Пий си диазепамчето и си лягай бе хамстер, комплекси само ти имаш поради животинския си вид - ГРИЗАЧ. Пяна по устата нямям щото имам вьтрешен мир и джедайска сила и спокойствие а такива като теб ,че и с по 50кг отгоре ги свалям с по 1 плесница затова не се ядосвам лесно..До Непросветен: колкото повече работиш толкова повече разходи имаш, пожелавам ти да забогатееш, но не от подарьк 20 заплати х2000лв + пенсийка, а чрез труд приятелю!
336
3
 
6
 
! Отговори
Кирчо преди 12 години
Докато не почнат съвестно да си гледат работата - никакви привилегии. Не може мен всеки месец по няколко пъти да ме рекетират с 30 до 50 лева за измислени нарушения по пътя (искат си ги кеш, а не пишат акт и не те пускат докато не им дадеш пари!) и да искат още! След като хората очевидно не харесваме представителите на органите на реда защо просто не излезем да го покажем на всички? Може би защото ни е страх от тези същите да не ни бият докато протестираме?