Бойко Борисов избирал между петима за президент

Вариантите: той, Цветанов, Фандъкова и Димитър Николов
Обновена: 7 ное 2011 14:53 | 7 ное 2011 10:52, Красимир Ангелов
215
Бойко Борисов избирал между петима за президент
Снимка: Булфото

Пет варианта за кандидат-президент са обсъждани в ГЕРБ, призна министър-председателят Бойко Борисов в интервю за вестник "Труд".

"Ние имахме няколко варианта за президент. И всичките щяха да успеят. И аз. И Цветанов. Данчето Фандъкова. Кметът на Бургас Митко Николов. Имахме пет варианта", обяви премиерът и уточни защо се е спрял точно на строителния си министър.

"Как разсъждавах аз? Бургас е люлката на телевизия СКАТ, този град не трябва да го разклащам – и той би със седемдесет и няколко процента. Фандъкова вече си е влязла в амплоато на кмет. Ако нея бях извадил, трябваше Росен Плевнелиев да отиде кандидат за кмет на София – пак щеше да успее".

Борисов не пропусна да похвали новоизбрания президент, като го определи като "ведър, демократ с ясна визия, впечатлявал ме е с аналитичния си ум". Освен това по думите му излизането на Плевнелиев от кабинета няма да е проблем, защото Лиляна Павлова е успяла веднага да поеме работата.

По думите на Борисов лидерът на СДС Мартин Димитров му е признал, че "сините" са обсъждали името на Росен Плевнелиев като кандидат за кмет на София на изборите през 2007 година.

"Аз казвам: Разликата е, че вие гледате, но избирате Мартин Заимов. А аз ги гледам и ги правя министри и ги издигам за президенти. Малка, но много съществена разлика. Всеки млад човек, който работи добре при нас, веднага получава развитие“, похвали се премиерът.

Той бе категоричен, че не се притеснява от БСП и евентуалното завръщане на президента Георги Първанов в левицата, и отново посочи за основен свой опонент Ахмед Доган.

"Мен БСП не ме притеснява – и със Станишев, и с Първанов. Ако нямат подкрепата на ДПС, винаги ще са втори или трети. Вижте най-големите областни градове.

Но ако българските турци подкрепят партията, която им направи възродителен процес, това е само по заповед. Иначе няма логика. Не случайно, нищо че ме иронизират, пръв от най-силните си противници слагам Доган. Той си държи партията, структурите, те действат като машина за избори в зависимост какъв сигнал им се подаде", обяви в заключение министър-председателят. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
1
 
! Отговори
bg преди 12 години
да сте живи и здрави загубилите ,,,,,,ние спечелихме всичко и сме в почивка,,,,ДОВИЖДАНЕ,,,
14
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То и магаре да бяхте сложили с тези манипулации пак щеше да стане президент;)
13
3
 
25
 
! Отговори
ГДБОБ преди 12 години
Е то когато фалшифицираш избори, и *** да бехте сложили, пак щеше да спечели, мутромилционерчета
12
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Баце аре бегай да работиш, Уорлик ти го каза. Стига само си говорил по новините.
11
2
 
11
 
! Отговори
да преди 12 години
той трябва да се притеснява единствено от народа,щото вече наближава момента когато ще ни причернее и ще ни паднат кепенците,и тогава никой не знае какво ще стане.
10
2
 
5
 
! Отговори
ГЕРБер преди 12 години
Нещо невярно да е казал в това интервю Бащицата?;)
9
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тць, тць, голямо хвалене, голямо хвърчане, но след голямото хвърчане идва и кацането!
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето ви Реалноста в БГ:@Румънски шофьори вдигат "Гражданска отговорност" в BGКупували коли, застраховали ги тук и източвали застрахователите/dnes.bg***Кой да контролира застрахователния бизнес според вас???Нали гласувате чинно като има избори за БСП,ГЕРБ,СДС,ДПС,АТАКА и т.н.???Обърнете се към тези за които сте гласували,нали те управляват държавата и служат на вас НАРОДА,да ви чуят!!!*** народ,промит мозък,дай му да гласува и после му гледай сеира!!!.................................................................................................Добре де само да попитам - защо не вдигнат цените за застраховките на ръмунските граждани у нас а вдигат на цяла България?? Могат да си го позволят,щото сме *** народ затова.Не си ли го разбрал още?Какво ще направиш в случая,ще протестираш ли???Ще помрънкаш,ще попсуваш и ще си платиш!
7
4
 
27
 
! Отговори
Наказание преди 12 години
Когато един народ е *** и грешен, Господ му праща такива наказания като ГЕРБ и БСП !
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Крум Благов: Лукановите куфарчета с пари са реалност ВИЖТЕ В САЙТА НА BTV
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама чакай сега, той иска да каже, че може да мисли ли? Егати...
4
33
 
10
 
! Отговори
серГЕЙ Станишев преди 12 години
Бойко Борисов е пич!Истински мъж!
3
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и кво става ясно от прътвежите на боко, че и магаре да беха турили, тъпият матрял и него щеше да избере. ей, *** народ бе!!!!
2
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аре, герберинките, почвайте да лигавите дописката
1
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А сакън недей