Лозунгът на Цачева. Детето – приоритет на всеки политик!

Шефката на НС доволна от проекта на Закон за детето
Обновена: 15 ное 2011 15:20 | 15 ное 2011 14:52,
103
Лозунгът на Цачева. Детето – приоритет на всеки политик!
Снимка: БТА

"Дълбоко убедена съм, че темата за детето трябва да стои на вниманието на семейството, на цялото гражданско общество, но и да бъде приоритет на всеки действащ политик".

Това каза шефката на парламента Цецка Цачева на откриването на публично обсъждане в Народното събрание на проекта за Закон на детето.

Председателят на НС приветства работата на социалното министерство по законопроекта като негов автор и отбеляза, че проектът за закон е в пълен синхрон с Конвенцията за правата на детето за ООН.

По думите ѝ в световен мащаб той отговаря на ценностите на грижата за детето.

Цачева отбеляза, че за първи път законодателно се уреждат превенцията на рисковете и подкрепата към семейството за отглеждането и развитието на детето.

Тя оцени положително специалните мерки и грижи за децата с увреждания, изоставените деца и тези от рисковете групи.

Сред акцентите в новия закон, представени на форума, са глобите за родители, които системно оставят децата си до 8-годишна възраст без надзор (до 1000 лв.), санкциите за търговци, които продават алкохол и цигари на деца (до 8000 лв.), забраната за разкриването на самоличността на деца – жертви на престъпления, сексуално посегателство и трафик и въвеждането на санкции (до 2000 лв.).

Още по темата
Проектозаконът забранява още деца до 3 години да бъдат настанявани в социални домове. Целта според авторите на закона е децата да бъдат отглеждани в приемни семейства.

В законопроекта е предвидено още на мястото на съществуващата Държавна агенция за закрила на детето да бъде създадена Комисия по правата на детето към Министерския съвет за координация на политики, мониторинг и контрол по правата на детето.

Зам.-министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова съобщи, че до края на месеца законопроектът ще бъде подложен на широко обществено обсъждане, а след това ще бъде внесен в парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мой се сравняват Гунди и Стоичков. Гунди е класи и класи над. Стоичков донякъде да. Играеше момчето. Виждал съм *** колко е напорист-като му вземеше някой топката го гонеше до дупка да го срита. Требе да е сам и никой да не му пречи...като всичките ни футболисти. Не знам по ква книга ги учат.
77
3
 
6
 
! Отговори
robeen преди 12 години
ЩОМ БОКО МУТРАТА НАПРАВИ ХРИСТО СТОИЧКОВ ДОКТОР НА ПУ, АЗ ПРЕДЛАГАМ ГЕОРГИ АСПАРУХОВ , ПОСМЪРТНО ДОКТОР ХОНОРИС КАУЗА НА СУ !!!! С КАКВО ТОЗИ *** ХРИСТО СТОИЧКОВ Е ПОВЕЧЕ ОТ ГУНДИ ?????
76
3
 
5
 
! Отговори
robeen преди 12 години
ДЕВИЗЪТ И ВЕРУЮТО НА БОКО МУТРАТА И ГЕРБ Е СЛЕДНИЯ : ВСЕКИ ***, НЕУК ***, ПОДКРПЯЩ ГЕРБ - ДОКТОР ХОНОРИС КАУЗА !!!! АХАХАХАХАХАХАХАХ
75
3
 
4
 
! Отговори
robeen преди 12 години
НАПРЕД С БКП, УФФ, т.е. С ГЕРБ......БОКО МУТРАТА - БКП, ЦЕЦКА РАБФАГА - БКП, ЦЕЦО , ШЛИФЕРА - БКП, Е БАТИ СМЕШНИЦИТЕ И ТИЯ МИ ДАВАТ ВСЕКИ ДЕН АКЪЛ И РЪСЯТ ГЛУПОСТ , СЛЕД ГЛУПОСТ, НАЧЕЛО С ТЕХНИЯ КАПИ ДИ ТУТИ КАПИ - БОКО ТИКВАТА !!!!
74
1
 
10
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Ако детето НАИСТИНА е приоритет на всеки политик, нямаше да се закриват болници, училища, нямаше да има родители без работа, деца без детски и т.н.
73
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Направете образованието задължително до 18 години и махнете измисления 12 клас. Никому не е нужен, нито матурите.Деца, които не посещават редовно училище да се настаняват в интернати.Родителите на деца, настанени в социален дом или интернат да бъдат длъжни да плащат издръжка=50% от МРЗ, поделена по равно мезду двамата родители. Изключения да сеправят само за инвалиди и тежко болни. Който не плаща да полага обществено-полезен труд, ако откаже - затвор. В затвора - само хляб, вода и витамини.
72
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лозунгът на Цачева. Кокала приоритет на всеки герберски политик!
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
детето-приоритет на всеки българин!
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лозунгът отдавна се е променил на: "Дупето приоритет на всеки политик!"Всички наши политици мислят с дупетата си, чувстват и т.н. Целият им живот се върти около дупетата им...
69
0
 
2
 
! Отговори
dhmjj преди 12 години
taq ve4er nama da moga da spa kato q vidqx taq
68
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
te da yveli4at detskite da si gledat xorata decata ,ne da nalagat samo globi,kakvoto ne varvi samo globi nalagat drugite darjavi dali tolkova detski davat
67
1
 
4
 
! Отговори
......! преди 12 години
Оуууу,страшничка си е лелката .....
66
1
 
12
 
! Отговори
да бе да преди 12 години
Детето е приоритет на всеки политик,*** собсобственото му дете,не чуждото!
65
0
 
6
 
! Отговори
НАЛИ ! преди 12 години
На приказки сме ....направени ,ама на практика ,нищо не става !
64
0
 
10
 
! Отговори
ДА БРЕ преди 12 години
зА 22 Г.,КАКВО СЕ НАПРАВИ ЗА ...ДЕЦАТА ?САМО НАДОЛУ ,НАДОЛУ ,....ДО КОГА ?
63
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кое дете, бе? Мургавото ли? Защото ако си имала предвид 15-тото *** на Айше, да съгласна съм. Грижата за него ви е приоритет, че нали е бъдещ избирател. Но виж, за децата, а не чаветата, 35 лева са достатъчни, че и даже се им много. Ама ха, детски градини ще ми искат, ааааа... че като не могат да ги гледат да не са раждали, бе!
62
2
 
8
 
! Отговори
ша съ опрайм преди 12 години
Мъжкари като Бойко Ицо Стоичков и Цецка ща ви оправат.
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре се е насочила, децата са добър бизнес. Питайте тези които рекламират по телевицията сладките си отрови. Но гледам че не се е сетила да осъди едни известни "културни традиции" при които 12-годишни стават майки.
60
2
 
1
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
По-голяма глуспот от това клипче с момичето дето накрало света да млъкне не бях гледал... позор за хората е такова хленчене... направете нещо... моля ви се... изключително "достойно" и удобно за чичковците които управляват света - не се безпокой моето момиче, къдеот и да си... те ще направят какво си посикат...
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дърта камила купувам