Среднощните сметки на ГЕРБ

Предлагат скок на възрастта за пенсиониране само за трета категория труд
Обновена: 30 ное 2011 22:42 | 30 ное 2011 22:23,
423
Среднощните сметки на ГЕРБ
Снимка: БТА

След 4-часова среща със синдикатите – парламентарната група на ГЕРБ предложи промени в Кодекса за социално осигуряване.

Искра Фидосова обяви, че се предлага възрастта за пенсиониране да се увеличи с четири месеца, но само за масовата трета категория труд.

Това трябва да стане на три етапа – четири месеца от първи януари 2012, четири месеца - от 1 януари 2013 г., и четири месеца от 2014 г.

Още по темата
30 ное 2011 16:04
124

Засега за първа и втора категория труд промяна на възрастта за пенсиониране няма да има.

"Утре сутринта – чухме се по телефона и продължаваме във формат при премиера Бойко Борисов", уточни Фидосова.

Синдикатите обаче се въздържат да приемат предложението на ГЕРБ, въпреки че управляващите декларираха, че имат нагласа за диалог с тях, както и да подпишат незабавно споразумение.

Утре разговорите продължават. Дотогава КНСБ и КТ "Подкрепа" ще запознаят федеративните си съвети с новото предложение на управляващите.

Константин Тренчев поясни, че има мандат от ръководния орган на "Подкрепа" да отстоява позицията да не се пипа възрастта за пенсиониране, а да се предложат достатъчно други мерки, които да се отразят благоприятно на финансовия резултат в НОИ.

"Тъй като ние нямаме правомощията да се произнасяме приемаме или не приемаме, ние в спешен порядък ще информираме нашите структури за това алтернативно предложение, което направиха депутатите от ГЕРБ. Очакваме обратната реакция и утре от 12.00 часа ще я съобщим на парламентаристите", каза лидерът на КТ "Подкрепа".

Среднощната среща на управляващите със синдикатите дойде след днешните масови протести в столицата, на които се събраха над 20 хиляди души.

Миньори, учители, чиновници и цивилни полицаи протестираха срещу плановете на финансовия министър Симеон Дянков за ударно вдигане на възрастта за пенсиониране с една година от 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


423
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
375
0
 
2
 
! Отговори
BB преди 12 години
MAHNETE GO TOVA NEDURAZUMENIE ISKRA
374
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде стига пускахте снимка на това нещо. Не стига, че знаем, че ни управляват като свинари, да виждаме и че приличат на ***...
373
0
 
3
 
! Отговори
DIADOVOTO преди 12 години
DIADOMI LEKA MU PRAST ZA TAKIVA KAZVASE OSVEN KOSH S *** NISTO DRUGO V NEGO NIAMA PRAV E BIL
372
0
 
10
 
! Отговори
до 376 преди 12 години
Така е. Задължителното осигуряване да е върху минималния праг. Съответно знаеш че ще получаваш толкова пенсия, толкова болнични, толкова помощи за безработица (ако се наложи). От там нагоре - върху колкото си иска работника и където си иска - ако иска в НОИ, ако иска в частен фонд но задължително лична партида! Като му дойде време за пенсия - знае че ще си получи личните вноски! Ако не доживее пенсия - при смърт ще се изплащат на наследника! При болест - като пенсия по болест! Ама на смотаната държава не и стиска! Щото ще се наложи наистина да правят икономии за да има за помощи на *** и пенсии на хора които и стотинка не са внесли в НОИ!
371
0
 
11
 
! Отговори
bvb преди 12 години
РЕФЕРЕНДУМ
370
3
 
10
 
! Отговори
NERON преди 12 години
GRYX ..GRYX.. GRYX SE 4YVA OT KO4INATA NA GERB S TEZI OXRANENI POLITICI TO NEMA DA E OT SALATI . TAZI KATO JA GLEDAM I SI PREDSTAVOAM KAKVI KAMARI S *** PRAVI PO 5 KG . KOI LI JA TUP4E TAZI ? NE PRILI4A NA 4OVEK A NA ZVER
369
5
 
23
 
! Отговори
Д-ра преди 12 години
Ми аз предлагам на всички ГЕРбери да си подадат оставка в Белгия нямаше правителство 500 дни и още са си добре!
368
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много ме дразнят коментари, които обсъждат физиката на някого, а не качествата му. Разводняват форума и затрудняват читателите да проследят постовете с лични позиции. Коментари на латиница и с натиснат капс лок също са помия.По темата: Така представената пенсионна реформа кърпи бюджет, а не решава основни въпроси, защото е в противиречие с реалната смъртност и амортизация на хората от различните браншове.Трябва да има частни пенсионни фондове като алтернатива, а не паралелно с държавните.
367
4
 
6
 
! Отговори
. преди 12 години
A BE POGLEDNETE KAKVA KRASOTA SLANTCETO BLEDNEE PRED TAZI
366
5
 
13
 
! Отговори
Петко преди 12 години
Защо на снимката има една машина за фекалиии???
365
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кви сметки, те освен сметккте, касаещи собствените им банкови сметки, други не могат да правятпука им кво мислели хората... събрали се некадърници, ниско интелигентни, но амбициозни, и сега се чудят кви да ги измъдрят, сякаш с чудене става...... то колкото е по-*** един човек, толкова за по-велик се мисли
364
0
 
11
 
! Отговори
Мечтател преди 12 години
Писатели, поети, четете (коментарите)и с малко разум главите на българите напълнете.
363
1
 
28
 
! Отговори
Глъм преди 12 години
Какви шест брутни заплати! Кой бизнесмен ще държи работник да се пенсионира и да му изплати шест брутни заплати. Писна ми от *** *** учили и се чукали с колеги и колежки. С една дума ***!
362
3
 
24
 
! Отговори
ннс преди 12 години
много некадърни,ама с огромно самочувствие
361
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
na snimkata se vijda kak FIDOSOVA VIDE DEPUTATSKU KIFTE.
360
4
 
33
 
! Отговори
Икономист преди 12 години
Щом не знае как да осигури приходи в хазната,това правителство трябва да си ходи.А сега ще му дам няколко съвета:1/Всички държавни чиновници да си плащат осигуровките както останалите работещи,без да ги компенсират с по-високи заплати/на фона на останалите-получават достатъчно/2.При пенсиониране да получават по 6 брутни заплати-както останалите.3/.Да се повишат годините им за пенсия,които сега са доста ниски,а тези привилегии да останат само за миньорите.4/Без детски за малолетни-***-родилки
359
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Странно е обаче, че има и много хора в пенсионна възраст, които продължават да работят и лишават млади от работа, но въпреки това протестират срещу вдигането на възрастта.
358
1
 
11
 
! Отговори
До 363 преди 12 години
Прав си, пич- ще се казва и ФИДООШУ .
357
1
 
17
 
! Отговори
Леополд преди 12 години
Това е нещо като разсрочено плащане, нали се сещате, че при него се начисляват и лихви?АБЕ ТИЯ МУШМОРОЦИ ДО 100 ГОДИНИ ЛИ ЩЕ ИСКАТ ДА РАБОТИМ
356
1
 
23
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Малиии, тази Фидосова ако беше станала сумистка сигурно щеше да бъде по-полезна!