Борисов предложи лек за европейската икономика

Рецептите му вече се сбъдвали, златното правило е строга фискална дисциплина
Обновена: 8 дек 2011 22:49 | 8 дек 2011 21:40,
669
Борисов предложи лек за европейската икономика
Снимка: ГЕРБ

Да се стимулират държавите, които спазват бюджетен дефицит 3 на сто, предложи днес премиерът Бойко Борисов преди срещата на лидерите в рамките на 20-ия конгрес на Европейската народна партия (ЕНП) в Марсилия, Франция, съобщиха от ГЕРБ.

Според Борисов е нужно страните членки на ЕС да направят промени в конституциите си в посока на фискалната дисциплина и това да бъде "златното правило".

„В подобни моменти не трябва да се подвеждаме по популизма на социалистите и техните идеи да изхарчим парите и после другите да ги изкарват. Строга фискална дисциплина - това е лечението за европейската политика", коментира Борисов.

Той обяви, че не е "против" за слабите и недисциплинирани държави да се направят антикризисни мерки, за да им бъде помогнато.

"Но в никакъв случай това не бива да се допуска, без да се толерират и отличниците като България. С една дума, ако на слабите страни бъде дадена възможността вътрешното им кофинансиране да е 5 на сто, и за страните отличници също да бъде 5 на сто, иначе няма никаква икономическа логика.

Защото с 5 на сто кофинансиране, тези държави ще усвоят повече пари и в един момент ще се окаже, че те са работили по-добре и са изпреварили страните отличници. Това не бива да се допуска, иначе ставаме социалисти", категоричен бе Борисов.

Рецептите, които дадох, една по една започват да се случват - още от половин или една година говорим, че в конституциите на държавите трябва да бъде заложен три процента дефицит, отбеляза той по-късно в Брюксел.

По неговите думи опозицията у нас тогава е протестирала, а сега цяла Европа говори за това т.нар. "златно правило" за фиксиране на бюджетния дефицит до посочената стойност и на външния дълг до 60 процента от брутния вътрешен продукт. 

Според премиера във всички случаи ще се намери механизъм за защита на еврото.

Оптимист съм, че всички разбират, че най-лошото ни разбирателство ще бъде по-добро от това да не се разберем, отсече Борисов преди Европейския съвет, който обсъжда стабилизирането на еврозоната.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


669
Още по темата: Бойко Борисовенп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до СТРАНДЖАТАЧовече, на теб не ти ли омръзна да сменяш имената на всеки твой пост?
112
1
 
6
 
! Отговори
ХЕЙ БРАВОООО! преди 12 години
Ние оправихме нашата икономика и сега вече съветваме европейците!
111
2
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
до 124-ти психопата нарекъл се Бай КолъоКой си ти да определяш правилата в сайта че и да даваш ултиматуми нищожество......Марш в стационара отново откъде са те пуснали че ще ти изпиша по силни медикаменти.........
110
2
 
2
 
! Отговори
bg преди 12 години
BRAVO PI4,,,,I NE IM SE KLANQI I CELYVA RAKA KATO STANI6EV A AKO TE EBAVAT IZLIZAME PaRVY OT ES A POSLE PRAVIM BALKANSKA FEDERALNA REPYBLIKA A GARCI NEMCI I HOLANCI TE NI SLOGYVAT I RABOTQT BEZ PARI ZA KORI4KA HLEBEC,,,,,,,,,
109
1
 
6
 
! Отговори
Ruja преди 12 години
Направо ми се повръща, като му чета простотиите! Хем се бях зарекла повече да не го слушам и чета. Лошото е, че в момент когато нещата са толкова сериозни, футболист 1 според феновете, управлява България.
108
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не съм чел новината,влизам само да го "богословя"...
107
3
 
5
 
! Отговори
Стефан преди 12 години
Така не се бях смял от месеци! Много са *** тия от ЕС! добре, че е Винету!
106
1
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Влюбен съм в този човек... няма начин да не се м***стр***бирам под негова статия. "Любовта срам няма"
105
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червените комунистически *** са потомствени кавалджии и могат само да правят кавали, преди на руснаците, сега на турците, за това станаха ортаци и големи приятели с Догановите ***.
104
2
 
9
 
! Отговори
Гацо преди 12 години
Бойко или е на кокаин друся яко или вече го тресе ранна старческа деменция придружена с лека форма на шизофриния ! Бойко как можеш да се назовеш отличник ? Или си имал в предвид ОТЛИЧНИЦИ ПО БЕДНОСТ ? Човече вземи се огледаи като ходиш в европа как са облечени там бедните им пенсионери и погледни нашите като се прибереш и ще видиш разликата бе ШЕБЕК СМОТАН . Няма дръга страна в нормалния свят да се управлява от криминално проявени лица като Борисов и Цецо Крадецо , Просяка или Дарението
103
4
 
2
 
! Отговори
БАШ - ЦИГАНИН преди 12 години
Колкото и да лаете против ГЕРБ нищо не можете да направите ! Нищичкооооооооооооооо. Само тук ще си изливате мъката....А ето сега ГЕРБ има проект да ни подари и Държавна земя,а вие блъскайте и вземайте ипотечни кредити за да си купите собствено апартаментче.......А СТРАНДЖАААААААААА, аз поне имам кого да чеша,а ти имаш ли ?
102
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нямам предвид тебе Странджа, а този *** на снимката.
101
5
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Когато бях малък не слушках и мама се ме биеше по главата...
100
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ох на мама селският *** икономист. Хората по 8-10 години са инвестирали в икономическо образование и сега някаква мутра-пожарникар ще ги учи!
99
2
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
*** ,и още един платен оплювач на ГРОБ пишат отвреме на време и с моя ник...... Колко сте жалки само........Така още повече губите електората си мили ,нещастни същества........
98
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само червен пиян павиян с обратна ориентация може да твърди, че Бойко не управлява добре държавата ни!
97
2
 
7
 
! Отговори
ФАКТ преди 12 години
Не защитавам Борисов. Той и Дянков направиха много простотии.ноНО:КАК НИКОЙ НЕ ВИДЯ, ЧЕ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ ДЪРЖАВАТА БЕШЕ ИЗТОЧВАНА ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН? КАК НИКОЙ НЕ УСЕТИ, ЧЕ АРМИЯТА ОТ 120 000 СТАНА 26 000 И ПАК НЯМА ПАРИ??? КАК НИКОЙ НЕ ВИДЯ, ЧЕ БЯХА ПРОДАДЕНИ НАЙ- ПЕЧЕЛИВШИТЕ ФИРМИ И ПАК НЯМА ПАРИ???Отговорът е страшен. Парите бяха откраднати и изнесени в чужбина, похарчени за скъпи коли и хотели по Черноморието, използвани за фирми...Пари няма. И няма и да има. Докато се КРАДЕ.
96
4
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Няма как премиерът посред бял ден да зарязва всичко, за да ходи да рита топка, а ние да мислим, че нещата ще се оправят от само себе си. Няма и министър-председател с такъв график, който позволява ритането на топка по обяд и рязането на ленти преди и след обяда. Това означава само едно че Бойко Борисов не работи нищо.Странното е, че няма родители, които биха одобрили подобно поведение на детето си да се изнася от училище, за да рита топка но на Борисов му се радват. Че и за Футболист на годината ще го изберат Никакъв хумор и никаква ирония не виждаме в тази история. Така навремето Слави Трифонов и Ку-ку бенд уж се подиграваха с чалгата, пееха уж иронично попфолк парчета и лека-полека се превърнаха в истински чалгари, чиито клипове се въртят по телевизия Планета.Вчера строи магистрали, днес художник и фугболист, утре поет, Борисов е на път да осъществи идеала на Людмила Живкова за всестранно развитата хармонична личност. Работата е там, че ще остави след себе си всичко останало всестранно разбито и много, много далеч от хармонията!
95
3
 
7
 
! Отговори
Антон Кутев преди 12 години
Аз моите хора съм ги научил: "Видите ли, казвам им, статия с Б.Б. и налитате веднага като мухи-гомнишарки на мед" - Ей така им казвам и всички ме слушат, щото иначе няма плащане...
94
3
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Правя услуги за 5лв. орал-ни а за 10лв. анални... 50% отстъпки за групи по коледа.