Борисов предложи лек за европейската икономика

Рецептите му вече се сбъдвали, златното правило е строга фискална дисциплина
Обновена: 8 дек 2011 22:49 | 8 дек 2011 21:40,
669
Борисов предложи лек за европейската икономика
Снимка: ГЕРБ

Да се стимулират държавите, които спазват бюджетен дефицит 3 на сто, предложи днес премиерът Бойко Борисов преди срещата на лидерите в рамките на 20-ия конгрес на Европейската народна партия (ЕНП) в Марсилия, Франция, съобщиха от ГЕРБ.

Според Борисов е нужно страните членки на ЕС да направят промени в конституциите си в посока на фискалната дисциплина и това да бъде "златното правило".

„В подобни моменти не трябва да се подвеждаме по популизма на социалистите и техните идеи да изхарчим парите и после другите да ги изкарват. Строга фискална дисциплина - това е лечението за европейската политика", коментира Борисов.

Той обяви, че не е "против" за слабите и недисциплинирани държави да се направят антикризисни мерки, за да им бъде помогнато.

"Но в никакъв случай това не бива да се допуска, без да се толерират и отличниците като България. С една дума, ако на слабите страни бъде дадена възможността вътрешното им кофинансиране да е 5 на сто, и за страните отличници също да бъде 5 на сто, иначе няма никаква икономическа логика.

Защото с 5 на сто кофинансиране, тези държави ще усвоят повече пари и в един момент ще се окаже, че те са работили по-добре и са изпреварили страните отличници. Това не бива да се допуска, иначе ставаме социалисти", категоричен бе Борисов.

Рецептите, които дадох, една по една започват да се случват - още от половин или една година говорим, че в конституциите на държавите трябва да бъде заложен три процента дефицит, отбеляза той по-късно в Брюксел.

По неговите думи опозицията у нас тогава е протестирала, а сега цяла Европа говори за това т.нар. "златно правило" за фиксиране на бюджетния дефицит до посочената стойност и на външния дълг до 60 процента от брутния вътрешен продукт. 

Според премиера във всички случаи ще се намери механизъм за защита на еврото.

Оптимист съм, че всички разбират, че най-лошото ни разбирателство ще бъде по-добро от това да не се разберем, отсече Борисов преди Европейския съвет, който обсъжда стабилизирането на еврозоната.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


669
Още по темата: Бойко Борисовенп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В подобни моменти не трябва да се подвеждаме по популизма на социалистите и техните идеи да изхарчим парите и после другите да ги изкарват. Строга фискална дисциплина - това е лечението за европейската политика", коментира Борисов.Хахахаха! Странно! Боко сега харчи фискалният резерв от социалистите:))))
232
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този е много зле:))
231
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не думай, ББ знае що е фиск!Има обаче една подробност,че държавата е създадена и се поддържа от гражданите, за да служи на тях, а не на чужди държави.България ми прилича на аристокрацията във Франция - напудрени и гримирани отвън, въшлясали, мръсни и миризливи отвътре. Мен не ме интересува с какви дрехи съм облечена, а да съм здрава,щастлива и да живея спокойно, затова си плащам и данъци.Българите трябва да живеят добре тук и сега, а не после и друг път,никой не плаща за - "друг път".
230
0
 
15
 
! Отговори
ооо преди 12 години
ЛУДА РАБОТА. КОЕ НИЕ ОТЛИЧНОТО БЕ БОРИСОВ. ЯВНО РОЗОВИТЕ ОЧИЛА НЕ СИ ГИ МАХНАЛ. ВРЕМЕ Е НАРОДА ДА ТИ ГИ МАХНЕ. ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ЦЯЛОТО ТИ ПРАВИТЕЛСТВО СЪСИПАХТЕ ДЕ ЩО БЕШЕ ОСТАНАЛО СВЕСТНО
229
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пожарникар,милиционер-генерал и д-р професор на простотията Б. Борисов предложи лек за европейската икономика
228
12
 
2
 
! Отговори
ГЕРБер преди 12 години
Да си комунист в 2011 г. си е чиста диагноза!Комунисти, лекувайте се!;)
227
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Майкоооо! Наглостта граници няма!!! Кога оправи България, кога тръгна акъл на европейците да дава! Сега остава и на марсиянците да почне да им дава съвети! Тоя или е напълно луд и няма идея къде се намира или е толкова нагъл, че не е истина просто!
226
1
 
11
 
! Отговори
tankist преди 12 години
как се случва рецепта бе, случва се прогноза, ей пази боже сляпо да прогледа, тоя от *** свинар се трансформира до икономист които ще оправи световната криза , само дето собственната си кирлива и смешна държава от има няма 6 милиона не моге да оправи тръгнал да дава акъл на 400 милионен пазар. Само искам да му чуя речта някъде и дано да е на англииски ще си умра от смях. Единственният вариант да излезем от кризата е бойко борисов да осъзнае факта ,че е ненормален *** и да си подаде оставката
225
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тц,тц,тц... кво щяха да правят европейците , ако не беше отишъл Бойко да им даде акъл.... :))))) Чудя се вече дали не става дума за нужда от професионална намеса :))) Да разбираш от всичко , да разбираш.. , да си вели, да си велик.. *** колко да си велик :))))))
224
14
 
6
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Аз гласувах за ГЕРБ!
223
2
 
7
 
! Отговори
SerGAY Stanishev преди 12 години
Congratulations, Borisov!
222
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kolko i da si laete, zad Borisov ima mnogo, ama mnogo kadarni kadri, koito si znaqt rabotata i znaqt kakvo da mu napishat, za da moje toi da go kaje! Vikaite kolkoto iskate tuka. Edin fakt, statiite obiknoveno imat po 100-200 komentara, shtom vleze imeto Borisov i veche otivat nad 500, pravete si smetka!
221
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** Тошко, икономиите в ЕС са орязване на социални придобивки на чиновници, военни и ченгета, както и намаляване на броя им, и влагането на спестените пари в образование и наука, и данъчни облекчения за икономиката. Кажи какво прави цървула Борис-ОFF по въпроса!
220
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борис-OFF, фискална дисциплина значи да харчиш колкото изкараваш, само че ти тикво проста нищо не изкараваш - само ядеш резерва!
219
4
 
19
 
! Отговори
Фейсбук преди 12 години
"Аз НЕ гласувах за ГЕРБ!"В коментарите на стената да се пише само за кое населено място става дума и нищо друго!Броячът ще бъде най красноречивият коментар!
218
1
 
29
 
! Отговори
Фейсбук преди 12 години
ОставкатаОт началото на своето командване, Той държи една оставка в джоба си, с която винаги ни заплашва.Но на кого може да е даде тази оставка !?...Отговорът е много ***.Българският народ е единственият му легитимен началник. И така Аз като съвестен гражданин на тази държава,без страх и без капка съмнение му разписвам оставката, защото: Досегашното му управление е пълен провал. Хората обедняха чувствително, а Той казва,че трябва да ставаме още по бедни,за сметка шепа богаташи, които стават още по богати. Решава проблемите си само на гърба на обикновения българин. Съкращения. Рестрикции, без обяснения, без ясна цел. Няма визия за бъдещето развитие на държавата. -няма енергийно развитие, защото инвеститорите бяха изгонени; -не се развива и високотехнологичният сектор; -сега и земеделците бяха излъгани; АЗ НЕ СЪМ МЪРЗЕЛИВ, НЕ СЪМ НЕКАДЪРНИК ,НЕ СЪМ *** И НЕ ИСКАМ ДА СЪМ БЕДЕН !ИСКАМ ПРОСПЕРИТЕТ ЗА МОЯТА СТРАНА ! Призовавам всеки свободомислещ българин да направи същото.
217
2
 
5
 
! Отговори
do 563 преди 12 години
Защо само 547 визираш? Я виж цяла нощ какво "творчество" е имало.... Не съм фен на БСП нито на ГЕРБ още по малко ДПС, но след като можеш да "напишеш" това за една партия без да те "баннат" - значи може и за всички останали! Не е луд които яде баницата, луд е тоя дето му позоволява! В случая - редакторите на сайта!
216
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко инфантилен трябва да си за да пуснеш в коментари мръсотията от пост 547?По-лошото е,че и повече от 20 човека са му сложили плюс....Елементарно мислене,просташки постъпки....Тази държава е в блатото защото не се научихме да мислим,нямаме гражданско общество,нещо повече,не си вадим поуки от грешките...А колкото до политиците и партиите ни,те са отражение на народа....Бог да пази България,ние само я съсипваме
215
0
 
12
 
! Отговори
Има рецепта ! преди 12 години
Има рецепта за агонията на България. Нарича се Сретен Йосич ...
214
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** са тези, които дадоха властта на полуграмотни аферисти -мутри да управляват държавата , умните хора развиват промишленост, създават работни места, държавата създава и развивриа собственост за да може да провежда социална политика в областите като образование ,здравеопазване, доходи ... а тия *** само продават държавната собственост и пълнят собствените си сметки, а пък цените на ток , вода, горива растът при замразени доходи.