"България на гражданите" - сдружението на Меглена Кунева

Неуспялата кандидатка за "Дондуков" 2 кани в него демократите
Обновена: 18 дек 2011 13:03 | 18 дек 2011 12:55,
255
"България на гражданите" - сдружението на Меглена Кунева
Кунева и Вълчев при учредяването на "България на гражданите". Снимка: БТА

Неуспялата независима кандидатка за президент Меглена Кунева учреди гражданско сдружение "България на гражданите".

Сред неговите учредители са близки до НДВС партийни лица – бившият образователен министър Даниел Вълчев и Николай Василев, който бе икономически, а впоследствие и транспортен министър при Царя. В тройната коалиция пък бе министър на държавната администрация. Там са още Стилиян Гроздев, Теодора Захариева, Иглика Трифонова, Валерия Николова, Веселин Тодоров, и др.

Още по темата
На преснконференция днес Кунева обяви, че целта на движението й е да участва активно в дебата за формирането на национални цели пред България.

Кунева обяче не пожела да отговори на въпроса дали формацията й ще прерасне в нова партия, покани обаче в структурата й да се включат всички демократично мислещи хора.

"На нас ни трябват политики почти във всяка една област. Когато и ако ние напълним с необходимото съдържание всяка една политика - знаете, че аз не се страхувам от избори", каза тя.

Направи обаче и уговорката: "Избори заради самите избори и партия, заради самата партия, като инженерство - не е по моя вкус".

"Трябва да бъдат инициирани реформи в България", категорична бе тя.

Според бившия еврокомисар проблемните сфери пред управляващите у нас са разрастващата се икономическа криза, проблемите в ЕС и вътрешната сигурност и правовия ред.

От сдружението й смятат, че нито управляващите, нито опозицията са в състояние да предложат на гражданите адекватни решения на тези предизвикателства.

По думите на Меглена Кунева всички тези проблеми ще се дебатират чрез новоучреденото гражданско сдружение "България на гражданите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поне е интелигентна! Но мат'ряла разбира какво му говори само Боко. И му верва! Без значение, че сутрин му казва едно едно, вечер - точно обратното. Важното е, че му говори простичко...
179
9
 
16
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
Опа, каква била работата. Всъщност хората са наивни, може и да повярват на другарката Пръмова. Поне е по-интелигентна от бодигарда на шефа и.
178
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПОРЕДНИЯТ КЛОНИНГ НА БКП/ БСП/ ДС
177
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ей тая лакумия за власт какво ли не прави от хората.Мигленка не разбра ли че в нея вече няма хляб.
176
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега трябва да се учреди и "България на лошия мат'рял"!
175
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредната кукла на конци. Стига вече бе г-да кукловоди...
174
6
 
15
 
! Отговори
ан преди 12 години
ТАКИВА КАТО ТАЗИ ПРОГОНИХА ДЕЦАТАНИ ДА СКИТАТ И РОБУВАТ НА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ. И ВЪПРЕКИ ТОВА ПРОСТОТО ПЛЕМЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ГЛАСУВА И ДА КАЧВА НА ВЛАСТ СЕЛСКИ ТАРИКАТИ ПАРТЙИНИ СЪКЛЕЦАРКИ ТИКВИ МАЙМУНИ ШЕБЕЦИ *** И ТЕМ ПОДОБНИ ЖИВОТНИ. НЕМОГА ДА РАЗБЕРА САМО КАТО ХОДЯТ ГЛАСУВАТ И КАЧВАТ НА ВЛАСТ ГОРЕ ИЗБРОЕНИТЕ ЖИВОТНИ ДАЛИ ПОЛУЧАВАТ ОРГАЗЪМ КОГАТО ИМ ВДИГАТ ЦЕНИТЕ НА ТОКА ВОДАТА ХРАНАТА ГОРИВАТА? ПО ВСИЧКО ЛИЧИ ЧЕ ТОВА Е.АНЕ ИМ СЕ ОТРАЗЯВА ДОБРЕ. ХАЛКИТЕ ИМ СА СТАНАЛИ КАТО НА ГЕВРЕКА ДУПКАТА.
173
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега някой да учреди и "България на селяните"
172
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой я покани тази жена тук и я оторизира да говори от името на народа? Около нея вече се наредиха слагачите,които подрънкват ножове и вилици- предвкусват поредната софра .Пак на наш гръб. Мила, родна картинка, достойна за перото на Алеко!
171
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"България на гражданите" добре звучи , но да Ви кажа:Не сте Вие хората , които трябваше да сте лидерите и!Просто сте "бити" карти!Лидери трябваше да бъдат хора неизвестни и независими!Така няма да имате успех!"Лакомията е безгранична!"
170
2
 
7
 
! Отговори
sbejinski преди 12 години
Az iskam darjava na selianite. G.. KUNEVA sas stari *** nov bardak na stava.
169
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тройната като се върне на власт 2013г. , тамън ще доразпилят останалото до 2018г., след което "елита" се изнася с отрочетата си на Запад, а матряла остава да грухти в *** партизанска.
168
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
'Поредният ДС кьорфишек, който ще се опита на следващите избори да дръпне някой друг десен глас, за да затрудни управляващата или която и да е друга дясна партия да има пълно мнозинство'МНОГО СИ ПРАВ ДРУЖЕ, ТОЧНО ТОВА Е ЦЕЛТА. РАДВАМ СЕ ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ОЩЕ ИМА ХОРА, КОИТО МОГАТ ДА МИСЛЯТ
167
5
 
7
 
! Отговори
ТТТ преди 12 години
Дааа!Тя не може да ви излъже!А кой?Селското ограничено момче Бойко, заедно с крадливата си пасмина!
166
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко жалко,че не съм демократка!Бегом щях да се запиша!хахахахахахахаха
165
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Политически ТРУПОВЕ!
164
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tва ***, не се отказва лесно!Те в селото не го сакат,то пита за поповата къща!
163
4
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
за 165..тая с кривата уста я познаваме МНОГО ДОБРЕ ..още от времето когато беше главен преговарящ за приемането ни в прословутият ЕС..та същата тая ***..такива ги надроби ..та ще плащаме до като сме живи...и точно защото я познаваме..я молим да се оттегли ИЗОБЩО ОТ ПОЛИТИКАТА и се скатае някъде където никой няма да я вижда..а тоя сухия главоч и него помни като мин на образованието..подигра се с цялата гилдия учители по време на стачките..изобщо жълт *** ..както синия,червения и пембения
162
2
 
10
 
! Отговори
TPE3BEH преди 12 години
Поредният ДС кьорфишек, който ще се опита на следващите избори да дръпне някой друг десен глас, за да затрудни управляващата или която и да е друга дясна партия да има пълно мнозинство.Запитвали ли сте се защо никой не прави нова лява партия, алтернатива на БСП?
161
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СДРУЖЕНИЕ НА ОЧИЛАТИТЕ МИЖИТУРКИ ХА ХА ХА