Бензинджиите доносничат на полицаите

Така МВР шефът ще бори палежите на коли
21 дек 2011 17:23,
145
Бензинджиите доносничат на полицаите
Цветан Цветанов Снимка: архив, БТА

Една от основните версии за палежа от тази нощ в столичния кв. "Дружба" е разчистване на сметки, каза пред журналисти вътрешният министър Цветан Цветанов.

Той беше изслушан на закрито за журналисти заседание на вътрешната парламентарна комисия заради зачестилите палежи на автомобили.

Според него има опожарявания на коли, които са с чисто криминален елемент. Той даде за пример единия от двата случая от днес – в столичния кв. "Дружба", където беше запален автомобил S-класа на 24-годишен криминално проявен собственик, който е безработен.

"Не е от тези случайно избрани български граждани, на които са им запалили автомобила определени лица", коментира Цветанов.

"Работим по всички случаи. Колегите анализират информацията ежедневно и се полагат максимални усилия и се осигурява допълнително ресурс, за да бъдат гражданите спокойни", увери Цветанов. 

Засиленото полицейско присъствие и постоянните патрули в кварталите на столицата са една от мерките срещу палежите на коли, каза Цветанов.

На въпрос дали всички хора с туби бензин в багажниците ще бъдат задържани или подлагани на по-щателни проверки, той отговори: "Обърнали сме се за съдействие към съответните бензиностанции, за да ни информират и да ни подават информация, свързана с лица, които пълнят бутилки с горивни материали. Търсим съдействие от всички, но не бих могъл да кажа, че всеки, който си сипе в туба, ще бъде потенциалният подпалвач. Нека да не създаваме допълнително някаква психоза", призова министърът.

Реакцията на МВР около палежите не беше своевременна, заяви след заседанието зам.-шефът на парламентарната група на Коалиция за България Михаил Миков.

Според Миков в началото темата е била неглижирана от управляващите и е доминирала надеждата, че палежите ще спрат без усилията на властите. По думите му изслушването показало, че все още няма пълна картина и яснота за случващото се.

Още по темата

"Всичко е разпокъсано на отделни казуси", заяви Миков. В комисията министърът е обяснил, че няма повишен брой на палежите, а концентрация в къс времеви отрязък.

"Надяваме се че по-бързо ще приключи този времеви отрязък", коментира още Михаил Миков, според когото трябва да се направи опит да се обхванат всички случаи и да се види дали има нещо различно в тази повишена концентрация, причините за която все още не са изяснени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Брат ми живее в Братислава и доведеният му син кандидатсва в тяхната полицейска академия.Момчето си беше донесло учебника и много яко учеше. Изпитът им включваше въпроси от много предмети, вкл. логика, информатика, право и т.н.,не и помня всички.Нашите крминалисти ги приемаха с изпит по литература и история, а сега и само по диплома.
111
1
 
5
 
! Отговори
aaxaxax преди 12 години
който иска да сътрудничи на милиционерите ,всеки със завършен 5 клас знае,че може да заредиш колата до горе,а после да си точиш горивото :) тия ББ и ЦЦ хептен взеха за балъци народа ей
110
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вижте как му е щръкнала косичката ,като антенки.Дали пък мозъкът му не се изпарява през нея?Баси и ***. В даскалото по химия едва 3 закърпих и пак мога да му кажа поне 10 различни запалителни течности, които нямат нищо общо с бензина.
109
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
в , българия все още има хора с морал, които не искат да се случват лоши неща, и както и хора, които още вярват на полицията , няма лошо дай повече такива хора :) , но при нас винаги има едно но и то е в интереса на личното благо , който всеки следва , нас българите не е ние страх от успеха а от това да го задържим за което е нужно постояннство , е как да го имаме щом децата ни вече ни нямат респект
108
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не бе, той добри е мноо грамотен и за тфа не мое да сфане!
107
0
 
3
 
! Отговори
До 111 преди 12 години
ДобриииТо мое да се пише фиЗкултурник, ама тоя си е баш фисхолтурник бе!
106
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Надяваме се че по-бързо ще приключи този времеви отрязък".... Те всички за всичко така правят...чакат да отмине нещо...От некадърници друго не може да се очаква.
105
0
 
9
 
! Отговори
dido преди 12 години
От как тоя е министър на МВР безмозъчните полицаи си правят каквото си искат.
104
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хахахаххахахахахахахахахахахха, има ли по-малоумно животно от *** милиционер хахахахаха
103
0
 
3
 
! Отговори
колчо преди 12 години
сега пък се сетих за ,Паржо от Ни чул ни видял,
102
5
 
3
 
! Отговори
добри преди 12 години
Пише се фиЗкултурник,аман от неграмотни комунистчета !
101
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъв изразителен поглед... на милицьонер-фисхолтурник
100
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
щом не може с туби утре багера от обекта заминава на бензиностанцията заедно с генератора :)
99
1
 
3
 
! Отговори
ДРУГАРИ, ОТ ФОРУМА.. преди 12 години
....ОБАДЕТЕ СЕ В ПСИХОДИСПАНСЕРА--ТАМ, "ДЖИПКАТА" , ПРИЕМА ВСЯКА ВАША ИНФОРМАЦИЯ!ПОБЪРЗАЙТЕ.....!
98
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не са наясно с какво се палят и по добре демагогията на органите спре дотук .
97
0
 
7
 
! Отговори
ДС-доносник преди 12 години
Който пуши цигари значи и той е потенциален подпалвач!Моля докладвайте където трябва!Хубаво е също цигарите,кибрита и запалките да се продават само срещу лична карта и регистрация в Булгартабак-по подобие на регистрацията на SIM-картите:-)))))))))).
96
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
to be continued.....
95
0
 
4
 
! Отговори
А 95 преди 12 години
Аз съм Варадинов от 16-ти етаж и не разбрах, ако се обадя на Бърза помощ също ли ще съм доносник?
94
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой болен мозък измисли това заглавие? Като ни е такава извратена логиката, тогава ще се обаждаме само на Пожарната.
93
0
 
5
 
! Отговори
$ преди 12 години
Ще ми остане скъп спомен запалката "ZIPPO". Тя е бензинова.