Построим ли магистралите, всички ще гласуват за ГЕРБ!

Премиерът Борисов не виждал смисъл в предсрочни избори
Обновена: 5 яну 2012 13:16 | 5 яну 2012 13:16,
569
Построим ли магистралите, всички ще гласуват за ГЕРБ!
Снимка: БТА

Няма да има предсрочни избори, категоричен бе премиерът Бойко Борисов и обори твърденията на лидера на БСП Сергей Станишев, че управляващите трескаво се подготвят за предсрочен вот.

"Не ми се слушат глупостите за предсрочни избори. Кой ще отиде да гласува за нас, преди да сме си построили магистралите?", попита той и допълни, че след като пътищата бъдат построени, едва ли щял да се намери българин, който да гласува за друга партия освен за ГЕРБ.

По думите му предсрочните избори са само в устата на политическите му опоненти и не почиват на реалността.

Борисов заяви, че не са се сбъднали и прокобите на опозицията, че Европейската комисия няма да възстанови средствата на България, похарчени за инфраструктура.

Той благодари на еврокомисаря Барозу, че още на 15 декември миналата година ЕК е превела парите на страната ни - 250 млн. лева за строителство на магистралите.

Премиерът заедно със строителния министър Лиляна Павлова и вицепремиера Симеон Дянков направиха днес инспекция на строителните дейности на автомагистрала "Тракия" при пътен възел Нова Загора.

Борисов остана много доволен от видяното и от изпълнението на строителството, което с 2 месеца изпреварило предварително заложените срокове.

"До 30 юни тази година ще бъде завършен трети лот от автомагистрала "Тракия", както и началото на четвърти до "Петолъчката", убеден е той.

Още по темата

През март ще бъдат подписани договорите за строителството на автомагистрала "Струма", похвали се и министър Лиляна Павлова и побърза да уточни, че Агенция "Пътна инфраструктура" ще разполага със 700 млн. лева за разплащане на строителство по пътищата в страната.

По думите й вече са обявени търговете за строителство на трасетата край Враца, Монтана, София-Калотина.

От март пък започвала рехабилитацията на нови 240 км от второкласната и третокласната пътна мрежа.

За да не остане по-назад, финансист №1 Симеон Дянков също се похвали, че дефицитът на България за миналата година е 2,1%.

"Това е с 0,4 % по-малко от прогнозирания дефицит от 2,5%", каза той.

Така във фискалния резерв оставали 400 млн. лева и те можело да бъдат използвани за съфинсиране на европроекти на правителството.

"България е изключително привлекателна за чуждестранните инвеститори заради ниските данъци", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


569
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
5
 
19
 
! Отговори
Петко преди 12 години
Спала *** в *** и сънувала че я прескочила ....Рано или късно ще има Народен съд за всички които продадоха България (((
39
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахаха тоя дали си верва сам ?!?
38
17
 
8
 
! Отговори
... преди 12 години
*** от яд, червена ***....
37
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Такси,винетки - магистрали .Това строи Борисов.А къде са недостига на детски градини,медицински центрове,помощ за сираци и деца в неравностойно положение.Пари за производители и хора създаващи блага в България.Когато герб започне да прави нещо за хората,тогава и повече ще гласуват за тях.Засега няма такъв шанс.Ако си родолюбец , а не предател ;българино мисли преди да гласуваш !
36
12
 
25
 
! Отговори
Tina преди 12 години
Няма да гласувам за ГЕРБ.
35
20
 
13
 
! Отговори
ГЕРБер преди 12 години
Всяка отрязана лента от Бойко Велики, строителя - шут в задните части на комунистите.;)
34
7
 
21
 
! Отговори
Савов преди 12 години
В интервю за ВВС, британският премиер се обърна към германският канцлер Ангела Меркел с думите: Моля , не ми давайте за пример българите! "Ако България, която ни давате за пример, все още съществува, то това е благодарение на емигрантите които подпомагат своите близки като им изпращат част от заработените в изгнание пари. Знаете ли, че в момента в така прехвалената ви България чуждестранните инвестиции са по-малко от парите които емигрантите пращат на близките си? Ако това е моделът ви за финансова стабилност, то кажете ми къде да емигрира средният Европеец на Луната, на Марс, на Плутон?.."
33
3
 
21
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Като намалите доходите на народа наполовина дефицит изобщо няма да има - ха-ха-ха...Ще има ли народ ?Тези управниците на могат да разберат, че да се управялва държава означава да се увеличава националното богатство, а не да се свива потреблението.
32
6
 
14
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
Абе Боце на теб мандата ти свършва догодина, а тия твой прословути магистрали са само на хартия и до 2020 г. я станат, я не станат. Пък и това дето си го построил до момента или се наводнява или пропада или е на вълни и бубуни :)))). Единственото успокояващо е, че си достатъчно ***, че да се пънеш да караш мандат до края, което е сигурна гаранция, че в следващ парламент едва ли ще влезеш. А и тия политически трупове дет ти го крепят едва ли ще рискуват да останат без работа, щото Тагаринчо и останалата "независима" *** едва ли вече ще се докопа до кокал :))). Друг е въпросът, че като гледам как ескалират нещата май ще видиш как се е чувствал Жан Виденов през 97.
31
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз не гласувах за ГЕРБ, а ти?
30
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те още паветата пред народнота събрание не могат да оправят магистрали ще строят
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аве преди 30 години имаше няква икономика па била тя и социалистическа и хич не им пречеше инфраструктурата чак толкоз много. Сега няма икономика и инфраструктурата явно много пречи понеже няма как да не се превозва нищо без магистрали. Ако има много магистрали нищото ще се транспортира много бързо и ефективно
28
6
 
24
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
Б.Б. няма да остави никой да му отнеме наградата за глупост на деня и работи здраво върху това !!!
27
6
 
17
 
! Отговори
ББ и ЦЦ преди 12 години
ЗДРАВЕЙТЕ СКЪПИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ ОТ 50 ЛЕВА,И ЕВТИНИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ ОТ 30 ЛЕВА!УСПЕХ ПРЕЗ 2012 НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ ПАК ЩЕ НИ ТРЯБВАТЕ А ДОТОГАВА КУЧЕТАТА ВИ ЯЛИ!!!
26
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да каже как така дава държавни пари на частни кубове и фирми например ЦСКА и Титан
25
9
 
27
 
! Отговори
анти преди 12 години
единствения начин да окажем отпор на герб е пълна подкрепа за бсп. с помощта и на доган ще се върнат пак добрите дни отпреди 2-3 години.
24
10
 
34
 
! Отговори
Йордан-13 преди 12 години
Не и аз! Аз искам Тикво, ти д аумреш! ДОЛУ ТИКВАТА ! ДОЛУ ТИРАНА!
23
7
 
47
 
! Отговори
ДА ДА ама НЕ преди 12 години
Всички които ядът асфалт ще гласуват за ГЕРБ спор няма Тикво...Интелигентните и образовани българи не спадат в тази графа обаче.
22
8
 
31
 
! Отговори
иванчо преди 12 години
Куха кратуна!
21
2
 
27
 
! Отговори
Без Коментар преди 12 години
"Пълен провал на опитите за привличане на инвеститори в три летища16:05 | 04.01.2012 "