"Лукойл" монтира измервателните уреди до 15 януари

Агенция "Митници" ще работи без почивка до справянето с проблема
Обновена: 6 яну 2012 12:39 | 6 яну 2012 12:39,
52
"Лукойл" монтира измервателните уреди до 15 януари
Снимка: архив Булфото

"Лукойл-Нефтохим" трябва да е приключил с монтиранетао на всички измервателни уреди до 15-ти януари. Това заяви за Нова телевизия директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

На 20-ти декември Танов заедно с целия екип, свързан с проблема, е посетил комбината. Било е установено, че поставените изисквания все още не са напълно изпълнени.

Още по темата

"Те бяха монтирали голяма част от уредите, голяма част бяха в процес на монтиране, но бяха доставени", поясни Вальо Танов.

Той допълни, че до 15-ти януари ще се работи и в събота, и в неделя. Тогава ще се видят и протоколите, изготвени от всички изпратени експерти в "Лукойл Нефтохим".

Ако комбинатът е изпълнил дотогава поставените от Агенция "Митници" изисквания, ще получи сертификат за съответствие.

Миналата година през лятото беше отнет лицензът на "Лукойл", тъй като не изпълниха ангажимента си и не бяха поставили измервателни уреди на входа и на изхода на предприятието.

Въпреки това рафинерията и терминалът "Росенец" продължиха да работят, след като Върховният административен съд прецени, че производството може да продължи независимо от делата, заведени от Агенция "Митници".

След консултации и зълги разговори със специалисти, премиерът Бойко Борисов заяви, че до началото на декември м.т. измервателни уреди ще бъдат поставени. Явно обаче сроковете отново не са спазени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
4
 
! Отговори
do 1 преди 12 години
*** такъв данъци трябва да се плащат, за да не ги взимат от нас после тия пари. Дреме ми за бензиностанцията на Гошо и Пешо дето една стотинка не плащат а всичко прибират.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бедният роб търпи и ниебез срам, без укор, броиме време,откак е в хомот нашата шия,откак окови влачи народа,броим и с вяра в туй скотско племечакаме и ний ред за свобода!А някоя от уважаваните ни медии днес да се сети, че днес се навършват 164 години от рождението на Христо Ботев ?иначе ни занимават с мостове в Мексико и с Лукойл и какво ли още не...
10
4
 
1
 
! Отговори
аз преди 12 години
ДОБРО УТРО ***!! Няма отсрочка. Срока е до края на Март. Правилата са еднакви за всички. Само съсът спъна работата. ЧАО ***!
9
4
 
12
 
! Отговори
Епикур преди 12 години
Къде е ***, днес нямали ножица?
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Агенция "Мътеници" какво работи?
7
12
 
12
 
! Отговори
и квоо? преди 12 години
Благодарение на "блестящата" акция на герб сега плащаме 15 ст повече на литър. Викай Ураааа народе! ...и да не забравите да благодарите на д-р, генерал, засл. художник, футб. номер 1 Бойко Борисов... (както се казва)
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Миналата година през лятото беше отнет лицензът на "Лукойл", тъй като не изпълниха ангажимента си и не бяха поставили измервателни уреди на входа и на изхода на предприятието.Въпреки това рафинерията и терминалът "Росенец" продължиха да работят, след като Върховният административен съд прецени, че производството може да продължи независимо от делата, заведени от Агенция "Митници".--------------Ама разбира се, че така ще прецени ...
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да не пренебрегваме и факта, че лукойл данъци не плаща и всичко се изнася в чужбина ...на година потъвам милиони евра...
4
2
 
13
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Тези за две години дължат на хазната към 9 милиарда Евро ! Работели били горива на временен внос и после ги продавали на най-голямата Индийска Рафинерия . Товарят обратно кораба с морска вода до ватерлинията за да не прави впечатление и горивата ги продават в България ... Делят далаверата Краля -слънце и Лукойл ... За тез пари щяха да постраоят АЕЦ Белене , да има пари за пенсии и здравеопазване ! Но лакомо дупе -знаете какво прави
3
3
 
11
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
За Лукойл може да има отсрочка, а за малките бензиностанции не може! За пореден път се доказва на кого служат управляващите и колко се спазват законите от всички!
2
1
 
9
 
! Отговори
ЙОООО преди 12 години
Дайте цените долу,кво ме занимате с простащина,ся ше си избият парите за уредите с 5-10ст отгоре на литър.
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голям праз ... ето как по законен начин с тез измервателни уреди се премахва конкуренцията..Сега като затворят над 2000 бензиностанции понеже не могат да си ги позволят, а познайте кои ще останат...После ми говорят за конкуренции и че нямало монопол...