Първанов "шокиран" от Борисов за ордена на Марин

Президентът пита премиера кога е крив и кога - прав в изказванията си
Обновена: 13 яну 2012 19:49 | 13 яну 2012 19:47,
152
Първанов "шокиран" от Борисов за ордена на Марин
Орденът на свадата "Първанов-Борисов". Снимка: БТА

Президентът Георги Първанов обяви, че намира за "шокиращи" изявленията на премиера Бойко Борисов през последните два дни.

"Държавният глава остава остро критичен към пошлото, грубо и цинично говорене от страна на премиера, което за съжаление не е прецедент", се посочва в съобщение на прессекретариата на Дондуков 2 по повод последните изказвания на министър-председателя.

Повод за репликата на Първанов са думите на Борисов, засягащо удостояването на вицепрезидента Ангел Марин с най-висшето държавно отличие.

В публикуваната стенограмата от правителственото заседание, премиерът Борисов казва:

Още по темата

"Не знам Ангел Марин с какво е заслужил орден "Стара планина", не мога да си го обясня с какво? По тази логика всички бивши премиери, вицепремиери и т. н. да бъдат наградени да носят орден "Стара планина". Какви са заслугите? Едно е академик – международно признат, друго е – Ангел Марин, че бил вицепрезидент", посочва той.

Заради тези си думи, прессекретариатът на държавния глава обяви, че е упълномощен да зададе следните въпроси към премиера:

Кога премиерът изразява своето мнение? Когато на 7 декември т.г. води заседание на Министерския съвет и обявява за прието предложението на министъра на отбраната и редица неправителствени организации за награждаването на вицепрезидента г-н Ангел Марин и изпраща това предложение на държавния глава?

Или когато на 11 декември т.г. твърди, че това е неприемливо и не може да си го обясни? И ако искрено мисли второто, защо неговият подпис стои на указа за награждаването?!

Призоваваме министър-председателят да прочете още веднъж мотивите на воденото от него правителство за награждаването на г-н Марин, а именно – за изключително големите му заслуги към изграждането на Българската армия и за приноса му като държавник през последните години, допълват от прессекретариата на президента Георги Първанов.

В крайна сметка самият Ангел Марин разпространи официално изявление, в което обяви, че връща на премиера ордена "Стара планина" и определи Бойко Борисов като позор за България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
26
 
26
 
! Отговори
инн преди 12 години
не че нещо ама имам чувство, че гледам някакъв сериал, Бойко това казал, Първанов така отговорил, третия това, четвъртия онова, сякаш цял ден се следят кой какво е казал и на репликата - дуплика, особено Първанов, опитва се да изгради политика единствено опонирайки Бойко, така не се прави политика Гошко, приличаш ми на д*рта клюкарка
1
28
 
25
 
! Отговори
kokyyy преди 12 години
Ako mi padne nasreshta Pyrvanov , hubawo shte go shokiram !