Ангел Марин: Борисов, вземи си ордена

Премиерът бил позор за България
Обновена: 13 яну 2012 18:28 | 13 яну 2012 18:28,
1200
Ангел Марин: Борисов, вземи си ордена
Снимка: БТА

Вицепрезидентът Ангел Марин ще върне ордена "Стара планина" на премиера Бойко Борисов, както и указа за награждаването му. Това става ясно от разпространено съобщение от Прессекретариата на Президентството.

Марин окачествява думите на Борисов в Народното събрание като "словоблудство" и даде своя отговор:

"С това си изявление Борисов показва, че не заслужава гнева ми. Поради това не мога да приема за достойно да съм носител на орден, за чието получаване ме е предложил сам той, и е преподписал указа за награждаването ми. Борисов два пъти се е подписал под мотивите за предложение: „За особени заслуги”.

Изпращам му ордена и указа, бих ги приел, когато друг министър-председател, достоен за това, направи предложение за награждаването ми.

За мен Борисов е позор за България. Ето защо няма да присъствам в Народното събрание, където ще бъде и той - на церемонията за полагането на клетва на новоизбраните президент и вицепрезидент.

Не мога да участвам и в ритуала пред паметника на Незнайния воин за встъпването им в длъжност, където ще бъде и той. Това е, което мога да направя като генерал от Българската армия и вицепрезидент на България, за да запазя не само моята лична чест и достойнство, но и честта и достойнството на хиляди хора, на България."

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1200
Още по темата: Ангел Марин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
943
2
 
1
 
! Отговори
дядо коко преди 12 години
Чети бе *** тази *** е български офицер в чийто ръце бе съсредоточена цялята ракетна мощ на България и такива *** който стоят цел пред компютъра и от нищо друго не разбират трябва да приемат закон да служите по тригодини както съм служил и азза да разберете значението на думите Български офицер.Той не е самазван генерал като Б.Б него наричам другояче защото какъвти и да е аз имам уважение към неговият ранги поста който заема сега.
942
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДОБРЕ ЧЕ НА ТАЗИ *** И ОСТАВАТ 5 ДЕНА СЛУЖБА ...
941
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1177добавен от: Орден ли? .... БРАВО ... НАЙ-ТОЧНИТЕ ДУМИ ...
940
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОЗИ Е СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ ...
939
3
 
4
 
! Отговори
True преди 12 години
Гоце нареди на Марин да амнистират 400-500 пандизчии за тежки престъпления.В знак на благодарност Марин получава медал.Целта на занятието е Гоце да си осигури 500 мутри за изпълнение на различни мръсни поръчки по време на избори, а и за "бизнес" таран.Гоце бе главнокомандващ на БГ армия,а сега си има частен полк,който ще му е вярен като куче.Сумиста се провали,а сега не знаем колко нови сумисти ще се появят.Цветанов,тоя ще ти създаде много главоболия.
938
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що да не го заслужава? И според Бойко заслужава - нали 2 подписа за това е ударил. Ама после му се наложи да се оправдава заради идиотско изказване и му дойде на ум че може да ползва ордена на Марин като оправдание. Е - забравил е, че самия той, преди президента е знаел за предложението за награждаване и че се е съгласил с това преди Гоце.
937
6
 
2
 
! Отговори
мене преди 12 години
Защо въобще трябваше да му дават на Марин орден!!! Ей това не мога да разбера!Правилно е да го върне- НЕ ГО ЗАСЛУЖАВА,не че Бойко му е крив.
936
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НСО била частна служба на ПървановБившият служител на НСО подполковник Николай Марков направи скандални разкрития. В тв предаването Насреща: Люба Кулезич той обяви, че службата се е превърнала в лична прислуга на президента Георги Първанов.Липсата на законовата рамка е с цел да се злоупотребява с тези служби не от президента, а от човека Георги Първанов. *** пример за подобни злоупотреби е това, че няма обществена поръчка за доставка на горива и няма никаква прозрачност как се случва това. Липсата на закон дава правомощия на хората, които са без функции, каза Марков.През 2007 година той изготвя и предава доклад на Георги Първанов за безобразията в службата, след което бива уволнен. Заради този доклад Марков е подсъдим по 7 дела, а самият документ е бил потулен.Запитан колко струват хобитата на президента, лаконичният отговор на Марков бе, че става дума за много милиони лева. Той добави, че Първанов има автомобили, които струват по 1 милион. Около 200 души горе-долу излизат с президента на един лов например, поясни ексслужителят на НСО. Според него по страст и по лов Георги Първанов много е надскочил Тодор Живков. Николай Марков уточни, че в НСО има специално оръжейна, в която има оръжия, пожелани от президента.
935
5
 
8
 
! Отговори
Орден ли? преди 12 години
Вижте как гордо е застанал на снимката. Прилича на двукрилен гардероб с държавна обковка на лицевата страна. Ама ако отвориш този гардероб ще излетят стотици молци, зелени военни ризи, ще ухае на нафталин и скрити съчинения на Сталин. Е, как с тази мебелировка ще се обзавежда нова държава?
934
4
 
5
 
! Отговори
Вектори преди 12 години
Щом Марин е награден, значи и кърлежите в Националния паразитологичен институт трябва да получат поощрение. Неговата интелигентност е по-малка от крак на муха. Речите му са безумно неграмотни и добре че винаги се придружават от военни маршове, за да се заглуши изпотената му глупотевина. Един спаружен от идеология военен се обявява за говорител на нацията?! Би могъл да е (най-много) специалист по сгъване на колена на военни паради и по вдигане на чаши с вино на президетски коктейли...
933
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
@1174, на Яне може да му се има доверие, колкото на дядо Коледа - хамелеоните по-бързо от него не могат да си сменят цвета.От къде са му данните е едно (явно не много законно), Много подбрано не се дават данни за условията на помилванията, а и те са важни.Не защитавам помолванията или Марин - нямам доверие на Янев хамелеончето, а и това е начинът да се отклони вниманието от проЗтотията на ББ.А проЗтотията не е само в това, че се е подписал и не знае какво, а че уронва престижа и на министерския съвет, кой е дал предложението за това награждаване, с това че изобщо не е слушал какво му се говори, но пък се е съгласил с предложеното и после скача срещу решението на МС, че и срещу собственото. А сега пуска Янев да го покрива - показател колко зле е положението, щом това долно хаелеонче се ползва за защитник.
932
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
През тези девет години Ангел Марин е помилвал 431 лица като голяма част от тях са откровени престъпници и закоравели бандити, заяви Янев пред "Фокус.По негови данни са помилвани затворници с много тежки наказания, като от тях 192 били с присъди от 10 до 19 години, а няколко и с под над 20 години.Важно е да се подчертае, че 209 са извършили престъпления против личността, към които спадат убийство, тежки побоища, отвличане, склоняване към проституция, трафик на хора, грабежи, измами и т.н., заяви той.Той определи награждаването на Ангел Марин за по-скандално, отколкото това на Ахмед Доган.От пръв поглед се вижда и не е нужно човек да има бинокъл, за да види какво е правил Ангел Марин през тези два мандата помилвал е по поръчка на Първанов тези бандити и престъпници, които са близко до бизнес кръговете, с които е работил Първанов", заяви още Янев.
931
1
 
8
 
! Отговори
бат' Бойко преди 12 години
Ехааа , добре ми се получи ! Показах им на *** как се играе с техните педерастки номерца ! Първо те канят за награда / съгласни с повода / после 1: бум ! пред медиите СКАНДАЛ !!! И то кво стана , май като ДОКТОР СТОИЧКОВ ААА? Канихте го, предложихте го и после с кофа с помия на изхода и снимка за пред медиите с помията отгоре ! Ха ся да ви се връща *** червени !
930
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1161-На Европа ще олизваме всичко каквото трябва,защото от там идват ***-до 2013 година трябва да усвоим 16 милиарда,а следващите две години още 13 милиарда,така,че още 2007 година сме пуснали баданарката лижем всичко Европейско.На 23 юли Европа казва стоп на 255 000 000 евро защото проекта на агент Гоце се издънва-несправяне с престъпността и корупция по висшите етажи на властта-да не забравяме кой беше крупния спонсор на Гоце и БСПМарио Николов и Стойков-осъдени за злоупотреба на Европари
929
2
 
6
 
! Отговори
Искам и аз... преди 12 години
Абе тия ордени носят ли нещо... освен, че си награден с кило медал, нещо кинти падат ли към пенсията или пък синя зона без пари до живот... купони за мола? Трябва да има неква дебела далавера иначе нямаше да се прескачат да се награждават. На тоя Марин не му се виде муцуната 10 години, и гласа не му се чу - за чий х*й му го харизаха тоя медальон?
928
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нкои защитници на ББ още не са разбрали де е издънката. Да им кажа пак - предложението за ордена е на министерски съвет, обсъдено и одобрено писмено от ББ, чак после процедурата е предвижена към президентството за указ, който е даден на ББ за подпис, и той се е подписал под указа. Т.е. има 2 подписа на ББ - и на предложението и на указа за награждаване.И ББ задава въпроса "ама защо?", като че ли не е взиал никакво участие в решението.Хич не ми дреме за Марин - тук издънката е ББ.
927
5
 
14
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 12 години
Абе хора, ако знаете само на запад политиците как се подиграват с Бойко Борисов, който го приемате за Бог в България. Смешно ми е...
926
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А. Марин, един голям и *** комунистически кърлеж.
925
3
 
4
 
! Отговори
ASO преди 12 години
ti pak za kakvo polychi tozi orden tapanar takav,kolko pati te vidiaxme niakade goce pone djafkashe,i da ne zabravia nai e got da gledam agoniata na chervenite draskachi garchete se i bez tova ste ayt zavinagi i vie i prestapnata vi partiika
924
7
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 12 години
Мълчанието е злато... - или по-точно - орден Стара планина...