Засуканите "доходонеутрални" обяснения на Дянков

Вицепремиерът се обяснява в НС за осигурителните вноски на чиновниците
Обновена: 13 яну 2012 11:04 | 13 яну 2012 11:00,
82
Засуканите "доходонеутрални" обяснения на Дянков
Снимка: Impact Press Grouр

Държавните служители ще получават същото нетно възнаграждение, каквото са получавали и преди промените, които предвиждат въвеждане на нов модел на заплащането им.

Това каза министърът на финансите Симеон Дянков по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на депутатите от КБ Петър Димитров и Мая Манолова за финансовия ефект от прехвърляне на заплащането на осигурителните вноски изцяло върху държавните служители.

Вицепремиерът съобщи, че в момента в министерството завършва оценката на финансовия ефект от вероятното прехвърляне на заплащането на осигурителните вноски изцяло върху държавните служители.

На базата на тази оценка се подготвят промени в съответните закони, които ще бъдат съгласувани и представени за обсъждане в парламента.

"Когато се направят тези промени, те ще бъдат доходонеутрални", поясни Дянков.

Това означавало, че служители ще получават същото нетно заплащане, което получават и преди тези промени.

"Като се направи тази промяна, ще може оттук нататък да се вижда реално кое министерство, коя институция колко струва на държавата", аргументира се той.

"Целта на промените е повече прозрачност, което на вас и на вашата група е чуждо", обърна се министърът към депутатите от БСП.

"Защо правите реформа, след като ще е неутрална", ядоса му се левият депутат Петър Димитров.

"Това е безсмислица. Подкрепям тревогите на държавните служители – съвсем основателни са. Една четвърт от тези пари ще ги приберете обратно и ще отидат в републиканския бюджет. Ако очаквате някакъв ефект, той ще бъде бъркане в джоба на държавния служител. Как ще стане, кога ще стане това нещо?

Годината започва с едни заплати. И тази сутрин - ще намалите отпуските. Това отношение към хората е отвратително – ще замразите болнични, майчински. Държавата като работодател е поела ангажимента да осигурява хората", завърши Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Анонимнико-54- Правиш ли разлика между "Таван за вноските за пенси" и "Таван на пенсиите"...- Съгласно Чл.60 от К-ята, както няма "Таван за доходите", така не може да има и "таван за вноските за пенсии"...
45
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Анонимнико - 54,Не стига, че си анонимник..., ами си и ***...КСО - Чл.70(3) Индивидуалният коефициент се изчислява от дохода на лицето, върху който са внесени осигурителни вноски за периода от три последователни години от последните 15 години осигурителен стаж до 1 януари 1997 г. по избор на лицето и от дохода за периода след тази дата до пенсионирането му.- ЧЕТИ, БЕ МОМЧЕ УЧИ...: "...ЧЕ ТО УЧЕНЕТО, СЛЯПОТО ОКАТО ПРАВИ..."Това последното - знаеш ли кой го е писал и кога...???
44
1
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Има един финансов ефект, който се забаравя. От прехвърлянето на плащането на осигуровките към държавните служители ще се вдигне средната работна заплата, а оттам и заплатите на депутатите. Май цялата шумотевица е точно заради депутатските заплати.
43
0
 
5
 
! Отговори
543 преди 12 години
Това,че някои са мизерни нещастници не означава, че трябва да си избиват комплексите като казват, че трябва да се режат заплати-така всеки може да е финансов министър-тук ***,там ***, а нищо не градим!И после що има корупция-еми ще има като има ниски заплати ще има-как да не гепиш?Който може го прави,който не майната му...и в частният сектор и в държавният заплатите трябва да се увеличат поне 3 пъти!Още един мандат на Бойко и най-големият гъзар ще ходи с 5лв. в джоба-той взима и от бедните
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Rumeneeeee221,хайде стига си ги писал тези алабализми и вземи малко помисли защо това, което искаш е меко казано несправедливо. На пръв поглед изглежда много спарведливо, но само ако не си се замислил какво всъщност означава. Ще ти дам един пример, защото явно се нуждаеш:Имаш един човек, който до 1992 почти 40 години се е осигурявал на заплата близка до минималната, а от 1992 година се осигурява три години подред за около 100000 DEM и се пенсионира. Трябва ли таван на пенсиите за него?
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какъв е лумпел на снимката. все едно гледам опосум как се изправил и оглежда...
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой да вземе и да разгледа що за хора са назначане по времето на ГЕРБ и колко. Всяка власт си набудва своите хора и положението става все по-плачевно.
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За съжаление след 1989-та наистина с нарои една "чиновническа ***", както ги начрича един по-долу. Това са хора, които не са за длъжностите, които заемат, но са с протекцията на демократите, които са на власт в България от 22 години. Добре е, че все пак има и свестни чиновници, повечто, от които са чиновници още от преди 1989-та, та работата да на умре съвсем.
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дянков за пореден път ни показа, че не знае какво прави. Няколко заблудени овчици сега ще заблеят в хор, колко хубаво било и държавните служители като всички останали...., без да схванат, че подобно изменение е в полза само и единствено на държавните служители - ще получават по-високи пенсии, когато се пенсионират.Но за овчиците дянков е велик, разбира се.
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Министърът на ГЕРБ явно не е разбрал въпроса! Мая Манолова го пита са финансовия ефект, а невдянков отговаря за ефекта върху доходите на държавните служители, което е нещо съвсем друго.Не може ГЕРБ първо да взимат решение за изменение на начина на плащане на осигуровките от държавните служители, а още да нямат оценка за финансовия ефект от това дейстие както казва невдянков.
36
7
 
8
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
НАЙ-ПОСЛЕ...Най-после Дянков да направи нещо в изпълнение на Чл. 60-ти от Конституцията...ПРЕД ДАНЪЦИТЕ И ОСИГУРОВКИТЕ - ВСИЧКИ СА РАВНИ...ОБАЧЕ...- Защо има "таван" за осигуровките..., а 10% данък върху всички доходи...- Защо ЕТ(едноличните търговци) плащат не 10, а 15% данък върху доходите си...- Защо от личния доход от дидивенти, се удържат не 10, а 5%...Дянкооов Дянков... Не ставаш за финансов министър...
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе малкоумен какво щеспестиш като прехвърляш едни съсщи пари от един джоб в друг, най-много да ги окрадат.
34
1
 
13
 
! Отговори
МФ преди 12 години
Заповед на министъра на Финансите г-н Дянков:С цел повишаването на ефективноста на работата в министерството нареждам днес 1 отдел да предаде всичките си папки на 2-ри отдел, а 2-ри отдел да предаде папките си на 1-ви, и така всеки ден до края на мандата ми.
33
9
 
5
 
! Отговори
Баво Дянков преди 12 години
Спокойно, Дянков си знае работата. Сеегичкана неутрално, догодина в джобчето бъркално. Както ввсички Българи си плащат чинно данъците, така и държавните задължително. Значи за *** може, а за началниците му неможе. Противоподтавянето на такъв закон е минус за БСП. Не че обичам ГЕРБ или БСП, ама в случая ГЕРБерите са прави. Всички да си плащат гайлето, а не едни да го духат, а другите насита да пукат. БРАВО ДЯНКОВ, поне едно добро да сториш. БСП така или иначе са продажна туркофилска партийчица.
32
7
 
9
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Лелееееее - всички реваха че държавните служители трябва като всички нас да си плащат осигуровките.Сега какъв е този вой - или тук пишат държавни служители,децата или внуците им.Стига с тези бонуси.Бонус се дава за добре свършена работа а не на всяка цена както е с осигуровките.Безплатни прегледи,безплатни зъболекари,безплатни очила по 200 лв.И как ще има пари за пенсии и майчински.
31
2
 
30
 
! Отговори
попа преди 12 години
рамете се, деца! Сузуки е японец, а знае по-добре от вас американската история. ====== Тих глас от последните чинове: - Да им го начукам на японците! - Кой каза това? - изкрещява учителката. Сузуки вдига ръка: - Генерал Макартър, Пърл Харбър, 1941 г. и Ли Якока на събранието на акционерите в Крайслер, Детройт, 1982 г. ... Учениците стоят в пълна тишина, когато пак някой се обажда: - Да го духаш! Учителката, извън кожата си: - Стига вече! Кой беше това? Сузуки: - Бил Клинтън на Моника Люински, Белия дом, 1997 г. Някой друг извиква: - Сузуки е ***! Сузуки веднага отвръща: - Валентино Роси, мото-състезанието Гран-При в Рио де Жанейро, Бразилия, 2002 г. Всички изпадат в истерия, учителката припада, а на вратата се появява директорът: - Да го ***! Никога не съм виждал такъв хаос! Сузуки е готов: - Министърът на финансите Симеон Дянков за новия бюджет, София, 2012 г.
30
1
 
16
 
! Отговори
попа преди 12 години
Първи училищен ден в едно средно училище в САЩ. Учителката представя нов ученик - Такиро Сузуки от Япония. Часът почва и тя казва: - Сега ще видим дали познавате историята. Кой е казал "свобода или смърт"? Никой не знае, но Сузуки вдига ръка: - Патрик Хенри, Филаделфия, 1775 г. - Много добре, Сузуки. А кой е казал "Държавата е народът и като такъв никога не може да умре"? Сузуки... става: - Ейбрахам Линкълн, Вашингтон, 1863 г. Учителката поглежда другите деца и им казва: - Зас
29
1
 
1
 
! Отговори
До 36 преди 12 години
Да, но само ако полюсите на Земята се сменят, защото сега е от залязващите!
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя няма ли жена да го види с тая вратовръзка на какво прилича.
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На къде ни водят Боко-Цоко и "Брат Пит с очилата" ......?????"През 2050 г. България ще е сред развиващите се икономики "