Само 7-8% скок в цената на тока отпускат от ДКЕВР

България била остров на евтина ел. енергия на Балканите
Обновена: 24 яну 2012 11:53 | 24 яну 2012 11:52,
137
Само 7-8% скок в цената на тока отпускат от ДКЕВР
Снимка: архив Булфото

След слуховете за 10, че дори и 20% скок в цената на тока, днес шефът на енергийния регулатор (ДКЕВР) Ангел Семерджиев обяви, че увеличение на цената на тока ще има.

"Но няма да допуснем то да е с повече от 7-8% от 1 юли 2012 г.", категоричен бе той.

Още по темата

Семерджиев посочи, че страната ни е остров на евтина електроенергия спрямо цените в региона и това не може да продължи дълго време.

"Скоро ще е ясно по какъв начин се е отразила стачката в "Мини Марица-Изток" върху свързаните с мините предприятия и върху цената на тока, очаква се справката за това да е готова идната седмица", каза той.

"Загуби при всички положения има, но при този срок на стачката отражението върху цената на тока ще е минимално и това няма да е определящ фактор за поскъпването на енергията", смята председателят на ДКЕВР.

Семерджиев припомни, че в енергийната система от август миналата година вече работи и ТЕЦ "AES Гълъбово", чиято енергия обаче е по-скъпа.

По думите му от значение за цената на тока е и количеството купувана "зелена" електроенергия.

Все още обаче нямало яснота колко ще е повишението на цената на тока на едро, какво ще е увеличението за разпределението на енергията и съответно колко ще е крайната цена за битовите потребители.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
32
 
! Отговори
Az преди 12 години
Индекса на България е висок и се покачва, цената да си жив също се покачва ежедневно, енергийните ресурси са в началото на пирамидата, от тяхното поскъпване всеки намира мотив и оправдание да покачи продукцията си. Изглежда, че за да останем в БГ и/или да се върнат приятелите и роднините ни трябва ИНДЕКСА на страната да се понижи.
112
0
 
35
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Бойко , не ти ли пука поне малко за глупаците които ти повярваха ? За благодарност че ти дадоха властта ти им показа среден.
111
0
 
33
 
! Отговори
СЕРГЕЙ преди 12 години
Ще си го преместя, пак няма да плащам ток
110
0
 
32
 
! Отговори
..... преди 12 години
Nemoga da gi razbera teq alchni *** ne se li naqdoha veche oniq ....l oshte si go spomnqm kato zatvarqha blokovete i kaza che cenata na toka nqmalo da se vdiga 10 puti se vdigna ot togava maika im lujci da ....
109
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"-АЛООООО..........ТОПЛОФИКАЦИЯ ЛИ Е?-НЕ ЕНЕРГОТО Е.-ААААА И НА ВАС ДА ВИ .................."
108
0
 
37
 
! Отговори
nana преди 12 години
То България е остров на НАЙ-евтината работна ръка....
107
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При управлението на Цветан Цветанов, Симеон Дянков и Бойко Борисов се чувстваме по-сигурни, станахме по-богати и живеем по-добре.Това е факт, който не може да бъде отречен.
106
0
 
43
 
! Отговори
NoName преди 12 години
Колко десетки пъти поскъпват разходите ни за живот "само" с по 7-8% на година. В същото време всячески се опитват да намалят заплатат ми. И на всичкото отгоре се опитват да ми втълпят, че трябва да съм благодарен, че имам работа, защото други и това нямали. Заявявам без да преувеличавам, че живеем живот на БЕДНЯЦИ, но и никой нищо не прави по въпроса. ДОБРЕ ДОШЛИ в БЪЛГАРИЯ - ГОРД ЧЛЕН на ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.
105
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 121Твоите господари 50 години ни лъгаха с тези лозунги които издигаш,а през това време те си уредиха живота ,организираха си прехода от социализъм към капитализъм.Чувал ли си че при социализма всичко ще е общо,и всеки ще гребе от общия казан колкото му трябва,за това ли си мечтаеш,или си слушал от баща ти -партийния секретар,колко е хубаво при социализма.Аз знам че на вас ви е много добре и при капитализма, а "пролетариите" все са използвани и са зле!
104
0
 
41
 
! Отговори
333 преди 12 години
Eдна стотинка увеличение на водата в София води до един милион печалба за Софийска вода. Те искат 10ст. значи десет милиона на месец, за година120 милиона печалба изпратена в чужбина. Това е башка базисната цена. Какви инвестиции г-н Семерджиев да ги съжали човек тези консионери с 17% рентабилност. Нямаш стил драги, нямаш, дребен нагаждач за облаги.
103
1
 
37
 
! Отговори
стоян до 124 преди 12 години
прав си и европа и америка ни донесоха само високи растящти цени на хранителните стоки и на ток,парно,вода и всичко.цените растът с часове а управляващтите си гласуваха високи заплати и пенсии а на народа застопориха заплатите и пенсиите.и аз твърдо казвам-не на европа и америка те ни погребаха и наистина е време да направим завои към русия или към китай.това е последния шанс за българия и народа.ако изпуснем сега да се закачим за русия или китай вече и господ няма да може да ни помогне краи....
102
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей,престанете да сравнявате цените в България с други страни.Кажете поне веднъж колко % от заплатата си дават в другите страни за ток,парно,храна,консумативи,почивка и т.н.И тогава сравнявайте.Защото няма по-голяма мизерия в европейския съюз и извън него от нашата.Търпението ни не е безкрайно.Повярвайте.
101
1
 
35
 
! Отговори
българин преди 12 години
свидетели сме на краха на капитализма.европа и америка са в световна икономическа криза и са на изкуствено дишане на системи и в реанимация.в америка народа окупира уолстрит а по улиците се бият,стрелят и ръгат с ножове за маратонки.капитализма рухна това са последните му конвулсии и издихания крахът на един строи който беше лъжа и измама.сега социализма идва като гробокопач на капитализма.време е да се откажем от европа,америка и нато и да тръгнем със световните сили непобедимите русия и китай.
100
0
 
37
 
! Отговори
111 преди 12 години
Какво стана с прословутия брифинг на г-н Семерджиев за издаване на наказателно постановление срещу Софийска вода. Май ще стане обратното ще повишат цената на най евтината вода в България. Шуши поне имаше стил.
99
0
 
44
 
! Отговори
Иван преди 12 години
За кого България е остров на евтина електроенергия?За пенсионерите,които получават по 160 лв.пенсия или за работещите с 500 лв.заплата??Безумна арогантност.Ако бяхте платили на миньорите договореното,нямаше да има стачка,милиони лева загуби и оправдания за повишение на цените.Ама за това трябва малко акъл,господа управляващи.
98
3
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
пролетарии от всички стани съединяваите се да погребем триглавия змеи на капитализма европа,америка и нато.да възродим бившия съветски съюз и бивша югославия.да въстановим варшавския договор.да подадем ръка на великия китай и желязната северна корея.да кажем не на разлагащтия се труп на капитализма в лицето на европа,америка и нато.господ ни изпращта спасителя социализма който победи капитализма пълен с язви и пороци и експлоатация от човек на човек.да на ссср,китай,югославия,северна корея,куба.
97
0
 
41
 
! Отговори
33 преди 12 години
Няма ли да излезе някой от правителството, например министър председателя да обясни накъде отиват цените на тока, водата, парното какво става със здравеопазването и реда в държавата или той не отговарят по тези въпроси за тях са виновни клакъорите от ДКЕВР.
96
0
 
38
 
! Отговори
На тоз педю .... преди 12 години
няма ли кой да му запуши устето? Меки китки, що не си гледате работата и оставяте такива тиквочи да ни мърсят ушите?Цялата тая *** от ДКЕВР са слуги на " честните" МОНОПОЛИСТИ. Не се заблуждавайте, *** са!!!
95
0
 
43
 
! Отговори
шитко преди 12 години
"Само" да ви таковам у таковата
94
0
 
38
 
! Отговори
иво преди 12 години
И на мен да има един "Семерджиев" та да ми вдигне пенсията или заплатата само" със 7-8% Що не чух , че някой нещо ще свали????