Само 7-8% скок в цената на тока отпускат от ДКЕВР

България била остров на евтина ел. енергия на Балканите
Обновена: 24 яну 2012 11:53 | 24 яну 2012 11:52,
137
Само 7-8% скок в цената на тока отпускат от ДКЕВР
Снимка: архив Булфото

След слуховете за 10, че дори и 20% скок в цената на тока, днес шефът на енергийния регулатор (ДКЕВР) Ангел Семерджиев обяви, че увеличение на цената на тока ще има.

"Но няма да допуснем то да е с повече от 7-8% от 1 юли 2012 г.", категоричен бе той.

Още по темата

Семерджиев посочи, че страната ни е остров на евтина електроенергия спрямо цените в региона и това не може да продължи дълго време.

"Скоро ще е ясно по какъв начин се е отразила стачката в "Мини Марица-Изток" върху свързаните с мините предприятия и върху цената на тока, очаква се справката за това да е готова идната седмица", каза той.

"Загуби при всички положения има, но при този срок на стачката отражението върху цената на тока ще е минимално и това няма да е определящ фактор за поскъпването на енергията", смята председателят на ДКЕВР.

Семерджиев припомни, че в енергийната система от август миналата година вече работи и ТЕЦ "AES Гълъбово", чиято енергия обаче е по-скъпа.

По думите му от значение за цената на тока е и количеството купувана "зелена" електроенергия.

Все още обаче нямало яснота колко ще е повишението на цената на тока на едро, какво ще е увеличението за разпределението на енергията и съответно колко ще е крайната цена за битовите потребители.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
пролетарии от всички страни съединяваите се да погребем триглавия змеи на капитализма европа,америка и нато.да възродим бившия съветски съюз и бивша югославия.да въстановим варшавския договор.да подадем ръка на великия китай и желязната северна корея.да кажем не на разлагащтия се труп на капитализма в лицето на европа,америка и нато.господ ни изпрати спасителя социализма който победи капитализма пълен с язви и пороци и експлоатация от човек на човек.да на ссср,китай,югославия,северна корея,куба.
52
0
 
43
 
! Отговори
AZ преди 12 години
На брат ми пенсия като инвалид вече три години не мърдна..180 лв! Добре че има нас! а други, самотни как живеят? А тиква? на него не му трябват магистрали!
51
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предлагам национален протест с искане уволнение на Семерджиев и всички други членове на ДКЕВР.Тоя мизирлив чичка от колко време на е този пост??Недопустимо е на такова високо ниво да се задържа един и същи човек за повече от 3-4 години....
50
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Супер! Само 7%! увеличение. Само ГЕРБ!
49
0
 
42
 
! Отговори
ф-1 преди 12 години
Каква е себестойността на тока и колко са гласували за ГЕРБ,дори Господ не знае.
48
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Видяхте ли какви добри хора са тия от ДКЕВРъто бе! Ако не бяха те, с 20, че и до 50 % щяха да ни увеличат ония изедници. Добре че ги има да им озаптяват мераците само до 5-8-10% на тримесечие, че инак революция щеше да стане.
47
0
 
42
 
! Отговори
българин преди 12 години
свидетели сме на краха на капитализма.европа и америка са в световна икономическа криза и са на изкуствено дишане на системи и в реанимация.в америка народа окупира уолстрит а по улиците се бият,стрелят и ръгат с ножове за маратонки.капитализма рухна това са последните му конвулсии и издихания крахът на един строи който беше лъжа и измама.сега социализма идва като гробокопач на капитализма.време е да се откажем от европа,америка и нато и да тръгнем със световните сили непобедимите русия и нато..
46
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След титаничен сблъсък с ЕРП-тата ГЕРБ реши! Но пасаран! Ще бъде само с 7-8%, а не с 15% или 20%:))))
45
0
 
45
 
! Отговори
Игнат преди 12 години
7% не е малко на фона на растящите цени на всичко в ежедневието ни. Стоките от първа необходимост вече са прекалено скъпи за по-голямата част от населението и хората започват да се чудят дали ще успеят да живеят с честно изкараните им доходи и НЕ като длъжници на частните структури в държавата ни, които ги заставят да плащат все по-високи сметки. Какво ще стане когато в един момент хората не могат да си плащат? Мили държавници, идеята е хората да имат пари, за да си плащат всичко! Помислете!
44
0
 
48
 
! Отговори
ddd преди 12 години
Само 7-8% до кога до следващите 7-8,и до следващите 7-8,както дизела?Най-евтина енергия,на база,какво?На ниското заплащане или?Не е ли и най-евтиното заплащане на балканите у нас?Жалки клоуни!!!
43
0
 
45
 
! Отговори
зико преди 12 години
Щом производителя и продавачите са на печалба какво от това че е евтина. Или на чужденците които ни продават енергията им се вижда малка печалбата. В техните страни печалбата им е с пъти по малка. Но в България намерили кър без пъдари и граби колкото можеш.
42
15
 
36
 
! Отговори
Койота преди 12 години
КОГАТО АТАКА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ ЕОН,ЧЕЗ И ЕВН ЩЕ СЕ ВЪРНАТ В ДЪРЖАВНИ РЪЦЕ И ЦЕНАТА НА ТОКА ЩЕ БЪДЕ СОЦИАЛНА !!! НЯМА ДА ИМА ВДИГАНЕ НА ЦЕНАТА НА ТОКА !
41
0
 
53
 
! Отговори
ТPE3BEH преди 12 години
На фона на региона нашите заплати са най-ниски. Това не може да продължава дълго така.Кога ще си измислим и ние един регулатор, да овеличава заплатите периодично?
40
0
 
52
 
! Отговори
УЖАС!!! преди 12 години
При минимална заплата 280 лв и 3% увеличение са много...
39
0
 
53
 
! Отговори
sante_dog преди 12 години
Е то беше ясно че няма да е с 20% както се казваше в началото - този урок вече сме го взимали - говори се за 20% увеличение като реално трябва да е 2%, после "добрият" Семерджиев допуска "само"7-8%, може и Бойко да се обади и да каже - "а не много е айде на 6% да свалим" и след много дискусии спорове и "усилия" се стига до 6% увеличение. И така на всеки 6 месеца...
38
0
 
59
 
! Отговори
НЕИЗДЪРЖАМ преди 12 години
олееееееееее не се търпи вече ,моето семейство е четиричленно и месечният ни доход е 690лв. моя и на съпругът ми,защо първо не се съобразят с доходите на хората ,а мислят само как да ни дерат не не не не се търпи вече.БЕЗОБРАЗИЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
37
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като става въпрос да се сравняваме с Европа за цените може да гоним техните, обаче за заплати не може. Другарю Семерджиев, тока ни е евтин защото такава му е себестойността при цената на труда и горивото. Ако се оскъпява от разни договори за изкупуване на скъпа енергия ги преразгледайте, или вече взехте комисионната? Щом тока се изнася на по-ниска от пазарната за България цена и от това се печели значи ние и сега си го плащаме достатъчно скъпо!
36
0
 
50
 
! Отговори
Кифла с малко мозък преди 12 години
Няколко аксиоми:- ДДС от тока е един от най-сигурните приходи за бюджета- НЕК е една от най-корумпираните структури в България. Няма обществените поръчки там се печелят по други принципи. Разходите на НЕК винаги трябва да се компесират с цената на тока. После разходите пак порастват до следващото увеличение на цената на тока.
35
0
 
58
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Ей това е, за смях сме станали навсякъде! Тъпчат ни, бият ни, скубят ни от всякъде, а ние щастливи и доволни! По цял свят сме за подигравка!
34
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази комисия да хване да види какви са доходите на българите. Тяхните заплати за десет години може да се вдигнали 200%, но на другите не са.