Цветанов захапа яростно Костов, Станишев и Местан

"Вие сте страхливец", ревна опозицията към МВР шефа
Обновена: 25 яну 2012 21:34 | 25 яну 2012 14:25,
355
Цветанов захапа яростно Костов, Станишев и Местан
Снимка: БТА

Провокиран от политическите коментари на опозицията по темата с полицейското насилие, вътрешният министър Цветан Цветанов дойде в парламента.

Поотделно МВР шефът се обърна към трите политически партии, които няколко дни остро критикуват действията на полицията и неефективните наказания, които бяха наложени на провинилите се полицаи по случая "Мировяне".

Пръв на мушката на Цветанов попаднаха представителите на „Коалиция за България”. Вътрешният министър попита защо левицата не се е разграничила от Петър Стоянов – Пешо Сумиста, който е имал карта от парламента като съветник към комисията по въпросите на младежта и спорта.

И направи набързо връзка с обвиненията по делото „Килърите”. „Сумиста, който е поръчвал хората както вие поръчвате кюфтета в стола. Защо „Коалиция за България” предприеха тези атаки към мен?”, попита Цветанов.

Той даде и друг пример с ареста на левия общинар във Варна Борислав Гуцанов. Той обясни, че службите са действали по обмен на сигнал с европейски служби за начина, по който се източва общината във Варна.

Вторият, който попадна по прицела на вътрешния министър, се оказа заместник-председателят на ДПС Лютви Местан.

Заместникът на Доган по-рано от трибуната на парламента обяви, че случаят в Мировяне може да бъде квалифициран освен като полицейски натиск и като политическо покровителство заради липса на адекватни наказания към униформените.

„Вие минахте всякакви граници, за да кажете че това е политически полицейски натиск. Това ме провокира да дойда да говоря тук”, скочи Цветанов.

Той попита дали Местан лично не го е търсил през лятото заради случай с лице на име Иса Бесоолу от Стара Загора, където бил избирателният район на депутата от ДПС. Иса Бесоолу има условна присъда за предлагане на подкуп на длъжностно лице.

„Дали сте оказвали някакъв натиск върху правоохранителната и правораздавателната система? И дали търсите съдействие на по-горни инстанции това нещо да бъде решено? Защото той е ваш близък и той е част от вашата кампания, която всъщност вие е подпомагал“, попита разпалено Цветанов Лютви Местан.

МВР шефът допълни, че действията, които е започнало МВР по този случай, са още по времето на предишния министър на вътрешните работи Михаил Миков, сега депутат от левицата.

„Не мога да спра това разследване”, заяви Цветанов.

След като направи заключението, че в момента е неудобен на представителите на опозицията, вицепремиерът постави под прицел и съпредседателя на ”Синята коалиция” Иван Костов.

„Г-н Костов, наблюдавайте внимателно развитието на „Октопод“-а. Там ще бъде ясно всичко, което се е случило в държава и политическото ходатайство“, посъветва Цветанов.

МВР шефът разкри, че преди години един от основните свидетели по делото „Октопод” лично е сезирал Костов с жалба за това, което е причинено на него и семейството му.

Още в началото на изказването му депутатите на левицата и десницата напуснаха залата.

Останаха само двамата бивши премиери на БСП и СДС Сергей Станишев и Иван Костов, които изслушаха в залата Цветанов.

„Министър не трябва да бяга и да се крие, когато има критики към него. Вие сте политически популисти, които не сте носили никаква политическа отговорност, за това което се е случило”, завърши изказването си пред депутатите Цветанов.

Последваха отговорите на споменатите от него представители на опозицията. Пръв взе думата Лютви Местан.

”Току-що използвахте най-високата трибуна, за да окажете натиск върху съдебната система. Г-н Иса Бесолу не е помагал просто за кампанията на ДПС, той беше 4-ти в листата на ДПС в Стара Загора на последните избори. Обърнах се към вас с молба да снемете политическата поръчка, ако е имало такава, защото абсолютно в нарушение на закона той е бил подслушван по време на цялата кампания. И за това доказателствата са факт!”, коментира Местан.

За случая е бил информиран и Главният прокурор Борис Велчев дали няма политическа поръчка за оклеветяване на противник по време на политическа кампания.

„Вие определяте официална кореспонденция като натиск от страна на народен представител. Това, което направихте току-що, е откровен натиск върху съдебната система”, допълни Местан.

Още по темата

„Оказва се, че не Цветанов е направил натиск, а вие сте бил човекът, който е търсил връзка с определени представители по този случай”, отвърна му шефът на МВР.

След което се извини, че трябва да си тръгне от парламента за неформалния съвет на министрите на вътрешните работи.

Така Цветанов нямаше възможност лично да чуе репликите на другите двама споменати от него в изказването му – Станишев и Костов.

Лидерът на левицата обясни, че е Цветанов за пореден път е излъгал за Пешо Сумиста.

„Неговия пропуск е издаден по предложение на председателя на спортната комисия, която се ръководи от депутат на „Атака”, каза Станишев.

Лидерът на социалистите на свой ред попита защо Любомир Илиев – Къдравия, който беше арестуван заради подготовката на три убийства, е стоял в групата на ГЕРБ с издаден от управляващите пропуск.

„Имаме фрапантни случаи на полицейско насилие и министър Цветанов нито веднъж не се разкая за тези случаи”, коментира още Станишев.

Най-остро на изказването на Цветанов реагира Иван Костов.

„Гнусна манипулация е да бъда сочен с пръст по делото „Октопод”, след като такова дело не съществува. Това са думи на министър, който излиза от релси, който не може да свърже фактите и да мисли логично. Това е един страхливец, само страхливец прави това”, ядоса се Командира.

По-късно в кулоарите на парламента депутатите на левицата обявиха, че на преден план стои оставката на вътрешния министър, тъй като неговото оставане на поста носило само тежести и неудобства за управлението на ГЕРБ.

„С поведението си показа, че не може да носи отговорност и се крие зад агресията”, заяви Ангел Найденов.

Червените поискаха съвместно заседание на вътрешна комисия и тази за правата на човека, на което да бъдат изслушани Цветанов и Бойко Борисов по случаите  с убитата Мирослава в и за полицейското насилие в Мировяне.

Левите допълниха, че на преден план излиза въпросът за вот на недоверие към правителството заради дейността на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
9
 
6
 
! Отговори
Рижко преди 12 години
Хаха командира на *** - Цеко апартамента е кат пит бул бе......ей не ги е срам тия хора бе досега треаше си е подал 5-пъти оставката вместо да захапва 3-***
264
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Панаирджии (всички партии) и държат българския народ вече 22 години на ръба в положение "аха-аха нещо да се случи и да потръгнат нещата, а реално по-лошо става" докато го омаломощят до последно. Дето казват старите хора "изпринадахме са". Чисто психологически трикове за отслабване на волята и тотално объркване докато забравиш откъде и за къде си тръгнал.
263
1
 
4
 
! Отговори
296 преди 12 години
ами да ти кажа, като не виждаш - бърка всеки път като рече да си отвори устата и да произнесе, това дето му се е мярнало някъде из вакуума като мисъл, ам атака става като гледа третокачествени кримки и се вживява
262
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Въобще не мога да разбера какво прави физкултурник в МВР. Как въобще може на некомпетентни, учили не доучили лица да им се поверява толкова важен пост в държавата! Нищо не се е променило в държавата, само приказките, които ни разказват са други.П.П. За обикновения българин няма да има никакво значение, ако полицията спре да работи 1 месец.
261
9
 
12
 
! Отговори
АХА преди 12 години
ЗА СВЕДЕНИЕ НА ЦЕЦОВИТЕ ПЛАТЕНИ "ФЕНОВЕ" - НЯМА НАКАЗАНИ, ИМА ЗАМАЗВАНЕ НА СЛУЧАЯ И МНОГО СЛУЧАИ ПРЕДИ ТОВА. КОЛКОТО ДО ДЪРЖАВАТА- В МОМЕНТА ГЕРБ Я РАЗТУРВА ТОТАЛНО. ДЪРЖАВАТА Е НА ПЪТ ДА СТАНЕ ЕДНОЛИЧНО ОГРАНИЧЕНО ДРУЖЕСТВО "БОКО, ЦЕЦО, КОТАРАЦИТЕ И СИЕ".
260
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО , ЦВЕТАНОВ ... ВКАРАЙ ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИЦИ В ЗАТВОРА ...
259
13
 
14
 
! Отговори
ГНУСЕН ЦВЪК преди 12 години
НАЙ-ГОЛЕМИЯ СТРАХЛИВЕЦ Е БОРИСОВ, КОЙТО СЕ КРИЕ ОТ НЕУДОБНИТЕ ВЪПРОСИ НА ОПОЗИЦИЯТА, ОПОЗИЦИОННИТЕ ЖУРНАЛИСТИ И УМНИТЕ, ПОЧТЕНИ ХОРА. ЦВЕТАНОВ Е НЕ САМО СТРАХЛИВЕЦ, А И ЛЪЖЕЦ, ПОДЛЕЦ, НЕКАДЪРНИК И КРАДЕЦ. А И КОРУМПИРАН. БОРИСОВ ОБАЧЕ СЕ СТРАХУВА ОТ СЪЩОТО ТОВА МЕКОТЕЛО. ЕРГО ТОЙ Е НАЙ- ГОЛЕМИЯ СТРАХЛИВЕЦ И ПОДЛЕЦ В ДЪРЖАВАТА. ОСВЕН ТОВА ФИЗКУЛТУРНИКА,ИЗПЪЛНЯВАЩ ДЛЪЖНОСТТА МИН. НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ,НЕ МОЖЕ ДА ОБЯВЯВА, ЧЕ ТОЯ ИЛИ ОНЯ Е ПРЕСТЪПНИК, ПРЕДИ ДОБЪР ИЛИ ЛОШ, СЪДЪТ ДА СЕ Е ПРОИЗНЕСЪЛ.
258
15
 
16
 
! Отговори
браво преди 12 години
браво на цветанов и не виждам къде бърка.човека каза това което трябваше другите да кажат преди много години.ама те се увъртат като митрополитите и викат нееееее не бе не сме -е да ама ние знаем че сте и знаем че цветанов е прав
257
8
 
10
 
! Отговори
Кимов преди 12 години
До 293Отговорността е поета. Има наказани служители. Какво повече? Да разтурим държавата ли?
256
9
 
8
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
Да го *** Цвъки
255
7
 
4
 
! Отговори
Предложение преди 12 години
До КИМОВ.Колега прав, че опозицията използва "ювелирните" случии за свои цели. Но като са ги дебнали цял месец, орезили пред хората и намерели 5 кутии цигари - Е ТОГАВА НЯКОЙ ДА ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТА ЗА ГАФА И ТО С ЛИЧНИ ПАРИ - НАПРИМЕР ДА ИМ КУПИ ЕДНА НОВА КЪЩА ЗА КОМПЕНСАЦИЯ !!!
254
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е добре де от тези килъри,нагли и др.да има някой осъден?Както винаги-не!А да видим колко ще лежи"цар"Киро.И колко декара ще му бъде килията,Ще има ли изглед към някой плаж или с яхтата си ще се мъчи да плава дотам?Колко ли управници ще му носят дарове?
253
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам оставка на цялото правителство. Вчера като разхождах кучето в Борисовата градина двама полицай го изнасилиха. Горкото куче, много е стресирано и не иска да яде.
252
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО , ЦВЕТАНОВ ... ВКАРАЙ ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИЦИ В ЗАТВОРА КАТО ПОЧНЕШ ОТ МЕСТАН , СТАНИШЕВ , КОСТОВ ... ТАМ ИМ Е МЯСТОТО НА *** ...
251
7
 
11
 
! Отговори
Спасов преди 12 години
И мен за съжаление Цв. Цв. ми е симпатичен, на фона на АЛТЕРНАТИВАТА... За съжаление обаче в Страсбург могат да ни го набутат скоро заради подобни гафове на уж невинни семейства. То се вижда, че на тези *** от Мировяне не им е чиста работата от километри, но понеже съм софиянец откакто се помня, знам, че работата около това семейство е доста "спорна".И не - не съм платен и не съм неграмотен като повечето от вас.
250
17
 
14
 
! Отговори
Кимов преди 12 години
МВР в момента е ефективна, както никога досега. Тия паляци от опозицията се хващат за абсолютни глупости. Вярвайте ми, целия този шум в никакъв случай не е поради загриженост към пострадалите от полицейско насили граждани. Просто използват всяка възможност за да клатят правителството. А този червей Станишев заедно с престъпниците от ДПС са последните хора в тази държава, които имат правото да искат оставката на когото и да е било.
249
3
 
16
 
! Отговори
Аман преди 12 години
До "асдг"Ало глупавия папагал, ти видял ли си "двореца" на Костов ? Една хубава селска къща и поне 10 пъти по-малка от тази на обичаният ББ.Как не ви омръзна да пишите едни и същи глупости.
248
1
 
8
 
! Отговори
............. преди 12 години
В България мафията си има държава,а главните мафиоти са президенти,прокурори,министри!Има само едно спасение-рязане до кокъл.
247
9
 
9
 
! Отговори
асдг преди 12 години
Костов има направо дворец в Драгалевци с пари накрадени от всички нас.
246
11
 
5
 
! Отговори
Браво Цветнов преди 12 години
Само отделни *** -пенсионери с изкуфяване на горния етаж не могат да видят истината:БЪЛГАРИЯ Е СЪСИПАНА СТРАНА,ПОРАДИ ЛИПСАТА НА ЗАЩИТА ОТ СТРАНА НА СЪДА И ПРОКУРАТУРАТА!Това е толкова ясно видимо,че само тези екземпляри и защитниците на БСП са в защита на престъпната съдебна мафия!