Опозицията върти на шиш Цветанов

На преден план излиза вот на недоверие заради полицейското насилие
Обновена: 26 яну 2012 15:07 | 26 яну 2012 10:26,
137
Опозицията върти на шиш Цветанов
След нападки от Цветанов Костов го нарече страхливец. Снимка: БТА

Опозицията се готви за вот на недоверие към правителството заради случаите с полицейско насилие.

Тя настоява да бъдат създадени две анкетни комисии, да бъде изслушан премиера Бойко Борисов и за оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Ако тези инициативи бъдат блокирани и продължава агресията срещу опозицията за това, че иска отговори за скандалните случаи, на преден план излиза вот на недоверие, категорични са опозиционните партии в парламента. 

Депутатът от Синята коалиция Йордан Бакалов обвини пред bTV министър Цветанов в това, че умишлено е командировал в чужбина висши служители на МВР, които вчера е трябвало да бъдат изслушани от специална комисия във връзка със случаите в Мировляне и Скравена.

Сред тези служители е и самият главен секретар на МВР Калин Георгиев.

Още по темата

"Уволнения няма след случая с малтретираното семейство в Мировляне. Шефът на Второ РПУ беше с временна заповед, така че преместването му не може да се счита за уволнение", заяви Бакалов.

Депутатът от БСП Ангел Найденов също спомена случая в Мировляне, заедно с убийството на Мирослава от Перник в началото на месеца, както и оплакването на момчетата от Скравена, че са били бити от полицаи.

„Дори да са само тези 3 случая, имаме всички условия да поставим въпроса за политическата отговорност на министъра на вътрешните работи. За съжаление не трябва да забравяме, че има цяла една поредица от подобни случаи в Кърджали, Търговище, Варна и т.н.

Трябва да бъдат подложени на кръстосан разпит от парламента не само Цветан Цветанов и Калин Георгиев , но и премиерът. Тази тема се нуждае от изясняване докрай”, категоричен бе червеният депутат.

Според Христо Бисеров от ДПС основната характеристика на дейността на МВР е бруталността и агресивната некомпетентност, което е прецедент в управлението досега.

„Над това нещо има две шапки. Едната е политическа в лицето на министър и премиер. Премиерът вече се опитва да се разграничи, но се оказва, че не може. Много е голяма зависимостта му от вътрешния министър. Цветанов пък освен политическото ръководство, е поел и професионалното ръководство на МВР, т.е. това ведомство няма реално главен секретар, тъй като Цветанов решава и дърпа конците за всяка акция“, смята Бисеров. 

По думите му другата шапка над МВР е прокурорската, която пазила полицейското насилие.

„Имаме десетки осъдени в Страсбург, но нито един от тях не е изправен на съд от прокуратурата”, заяви Бисеров.

Анастас Анастасов от ГЕРБ от своя страна подчерта, че изразеното от опозицията мнение, че полицейското насилие се толерира от политическа партия, е абсурдно.

„Търсят под вола теле... Пробваха да очернят Борисов, пробваха с Дянков, сега въртят на шиш Цветанов и ще се опитват всячески да го компрометират с политическа цел”, коментира депутатът от управляващото мнозинство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Полицията трябва да :1. Изпрати писмено нотариално заверено уведомление, че на еди коя си дата и час ще бъде арестуван2. При ареста, да се слагат само белезници подплатени с кожа, за да не наранят чувствителната кожа на гражданина3. Да се извинят за причинените неуобства, както и да минат детектор на лъжата, че няма нищо лично и те са принудени да арестуват4. Арестанта да бъде настанен в килия 4 звезди 5. При оплакване, тутакси цялото правителство да си подаде оставка, като МП се самоубива!
27
7
 
2
 
! Отговори
ние преди 12 години
с няколко изключения останалите явно тази сутрин са пристигнали на летище софия.та за тях да кажа -тези ако са лоши какво ще кажете за предишните или забравих че сте кацнали със сутрешните полети
26
23
 
14
 
! Отговори
Смех преди 12 години
Опозицията ясно че ще реве, секнаха им всичките далавери. Ама не разбирам тъпите парчета дето го подкрепят тук. По добре ли ще живеете ако Цветанов си подаде оставка? Някой ще работи вместо вас ли? Ей много сте зле. Цветанов го боли оная работа за вас защото по голямата част от народа е зад него. И то както показаха резултатите - интелигентни, успели хора. А лузърите, *** и всякаква друга *** с достъп до интернет можете да си плювате до безкрай.
25
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оставка Цветанов!Вън от МВР!Полицията не е за да бие гражданите!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!
24
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
полицейско насилие имаше по времето на тройната коалиция, когато на един доста голям протест пред парламента преди 2-3 години, полицаите биеха невинни мъже и жени
23
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей аман от тия ДС разработки на "опозицията" - *** на тълпи с много лица! Няма да успеете да го махнете. Народа харесва ГЕРБ, Бойко, Цветанов и Плевнелиев. Вийте от мъка!
22
15
 
17
 
! Отговори
Мачкаи преди 12 години
Мачкаи Цветанов
21
9
 
7
 
! Отговори
majorski преди 12 години
като се замисля по добре диктатура и полицейска държава но да им РЕД. отколкото демокраци и мутренски своеволия на улицата .....При Тошо имаше ред и 90% от хората се съобразяваха с реда.....10% отклонения ще си ги има винаги ...
20
5
 
10
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Опозицията беше настръхнала и по време на големия сняг в началото на годината и задръстванията на магистралата.А никой от гъзоблизците журналисти не им припомни какво се случваше на 02.01.2008 г когато автобуси и автомобили стояха цяло денонощие на петолъчката.
19
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес по БТВ казаха, че от стенограма през 2010 година, Иван Костов заявява в прав текст, че Цветан Цветанов е първият министър който се бори срещу организираната престъпност!
18
2
 
3
 
! Отговори
D.Ivanov преди 12 години
Dr.Naidenov mnogo vze da se pokazva.Merak ima da vodi i toi bastina drujina.A Kostov s edin tramvai publika na kade otiva.
17
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
A ВСЪЩНОСТ ЦВЕТАНОВ ВЪРТИ ОПОЗИЦИЯТА НА ОНАЗИ СИ РАБОТА !!!!!!
16
2
 
3
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Опозицията върти на шиш ЦветановДа видим кои дела са в заседания в момента - ами естествено е Цветанов да е на шиша - Защо не въртят Нейков или Рашидов.
15
2
 
9
 
! Отговори
ppancho преди 12 години
магарето е слабичко за два самара.Искам да кажа,че двама вождове,при подобен стил на управление идват много: )))
14
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В действията на сегашната Борисова полиция няма никаква разлика от действията на предишната Т.Живкова милиция
13
4
 
23
 
! Отговори
Ал Бънди преди 12 години
Тоя наглец не ще да си ходи и това е. Накрая народа ще му засвидетелства цялата си признателност с дебелата сопа.
12
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защото Костов винаги е бил червен. Само дето през 90-та година внезапно "преосмислил" политическите си виждания. Защо ли?
11
13
 
7
 
! Отговори
komentar преди 12 години
Опозицията да си спомни какви ги е ВЪРШИЛА и сега нямат право на коментар!Да оставят на мира правителството и министрите да си гледат работата и в без това усложнената от криза обстановка!Който заслужава боя да го яде,че ни омръзна от *** и ***!Правителството е избрано от мнозинството и разни единични мнения за всяване на смут НЯМАДА ИМ МИНЕ НОМЕРА!ПРАВИТЕЛСТВОТО хич на никой да не се обяснява ,а да доказва и без това очевадните им магарии-леко казано на бившите!Спря им се кранчето !
10
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов е най-успешния министър на вътрешните работи в цялата история на България! Допуска много грешки но все пак се опитва да прави нещо! Тези които го обвиняват за "полицейско насилие" се бяха скрили в миши дупки като Чарата загина в ареста след акция "Респект". А за убийствата на деца колкото и да е трагично той няма никаква вина! Каква вина може да има че по малките градове шефовете на полицията са станали като някакви диктатори и си правят каквото им е кеф? А не може да ги смени всичките!
9
4
 
16
 
! Отговори
Цеко преди 12 години
Спрял тои оял се е като всички ама нали сте *** и му се връзвате. Отдавна трябваше да се е махнал толко са му неадекватни решенията, че освен нищо не е спрял вече е и за подигравка колко е безпомощен. 5 кутии цигари а на пазара ми омръзна *** да викат сигари сигари що не ги приберат тях или как въобще са пуснати през митницата тия цигари??? Смешници