Опозицията върти на шиш Цветанов

На преден план излиза вот на недоверие заради полицейското насилие
Обновена: 26 яну 2012 15:07 | 26 яну 2012 10:26,
137
Опозицията върти на шиш Цветанов
След нападки от Цветанов Костов го нарече страхливец. Снимка: БТА

Опозицията се готви за вот на недоверие към правителството заради случаите с полицейско насилие.

Тя настоява да бъдат създадени две анкетни комисии, да бъде изслушан премиера Бойко Борисов и за оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Ако тези инициативи бъдат блокирани и продължава агресията срещу опозицията за това, че иска отговори за скандалните случаи, на преден план излиза вот на недоверие, категорични са опозиционните партии в парламента. 

Депутатът от Синята коалиция Йордан Бакалов обвини пред bTV министър Цветанов в това, че умишлено е командировал в чужбина висши служители на МВР, които вчера е трябвало да бъдат изслушани от специална комисия във връзка със случаите в Мировляне и Скравена.

Сред тези служители е и самият главен секретар на МВР Калин Георгиев.

Още по темата

"Уволнения няма след случая с малтретираното семейство в Мировляне. Шефът на Второ РПУ беше с временна заповед, така че преместването му не може да се счита за уволнение", заяви Бакалов.

Депутатът от БСП Ангел Найденов също спомена случая в Мировляне, заедно с убийството на Мирослава от Перник в началото на месеца, както и оплакването на момчетата от Скравена, че са били бити от полицаи.

„Дори да са само тези 3 случая, имаме всички условия да поставим въпроса за политическата отговорност на министъра на вътрешните работи. За съжаление не трябва да забравяме, че има цяла една поредица от подобни случаи в Кърджали, Търговище, Варна и т.н.

Трябва да бъдат подложени на кръстосан разпит от парламента не само Цветан Цветанов и Калин Георгиев , но и премиерът. Тази тема се нуждае от изясняване докрай”, категоричен бе червеният депутат.

Според Христо Бисеров от ДПС основната характеристика на дейността на МВР е бруталността и агресивната некомпетентност, което е прецедент в управлението досега.

„Над това нещо има две шапки. Едната е политическа в лицето на министър и премиер. Премиерът вече се опитва да се разграничи, но се оказва, че не може. Много е голяма зависимостта му от вътрешния министър. Цветанов пък освен политическото ръководство, е поел и професионалното ръководство на МВР, т.е. това ведомство няма реално главен секретар, тъй като Цветанов решава и дърпа конците за всяка акция“, смята Бисеров. 

По думите му другата шапка над МВР е прокурорската, която пазила полицейското насилие.

„Имаме десетки осъдени в Страсбург, но нито един от тях не е изправен на съд от прокуратурата”, заяви Бисеров.

Анастас Анастасов от ГЕРБ от своя страна подчерта, че изразеното от опозицията мнение, че полицейското насилие се толерира от политическа партия, е абсурдно.

„Търсят под вола теле... Пробваха да очернят Борисов, пробваха с Дянков, сега въртят на шиш Цветанов и ще се опитват всячески да го компрометират с политическа цел”, коментира депутатът от управляващото мнозинство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
4
 
! Отговори
до 54 преди 12 години
нещо голям спец по камионите се извъди. камионите съшо могат да сменят гуми според обстановката - само че при тях това отнема съвсем друго време и струва доста повече пари. а се гонят минути, секунди, баси и графиците. това, което не вдяваш. е че независимо от това какви гуми са обули, не може с една единствена верига и тя да е в кабината да тръгват при такива условия.
47
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боико нито може да махне Дянков ,нито може да махне Цветанов... и тримата може заедно да си идат ,но не и един по един .
46
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом не е ГЕРБАДЖИЙСКА фирмата веднага и се пращат барети,данъчни,митници,и т.н.Всичко се прави с цел да останат само обръчите на ГЕРБ на пазара и в бизнеса.Но ако си голям колкото беше Мишо бирата,може да говориш и с премиера.Ще ти вземе рекета и послепредаваш богу дух.''Не'' насила естествено да не си помислите нещо?
45
6
 
14
 
! Отговори
до 46-ти преди 12 години
Камионите нямат зимни гуми, никога не са имали и няма да имат.Не говори на изуст,че ставаш смешен,а колкото до това,че не са ни изчистени пътищата и обвиняват шофьорите за съжаление е така.
44
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
опозицята да не се напъва много, да не се сецне. Хич лека работа ли е такова теле на шиш да въртиш. Когато Бойко прецени, че Цветанов е обрал достатъчно негативи, ще го махне и без опозиция.
43
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В полицейското управление постъпил сигнал, че в единия отдел работите вървят на зле. Работа почти не се извършва, активността е близка до нулата. Тръгнал началникът да провери ситуацията. Повявява се той в този отдел в разгара на работния ден. Влиза вътре - няма никой. От съседния кабинет на шефа на отдела се чуват силни викове: - Но спокойно можеше да играе пика! - Но, нали ако играеше, нямаше да мине метър? Поглежда началникът в кабинета и онемява. Шефът на отдела с трима полицаи играят карти. Хмм, казва си началникът, сега ще ги прецакам. Връща се на входа и натиска копчето за тревога. Започва да вие сирената. Началникът отпуска копчето и сирената спира да вие, от кабинета се чува: - Трябваше да теглиш първо валетата! - А сега кой е на ред? Началникът отново натиска копчето. И отново вие сирената. - Ееее, сега можеше ли белот да обявиш? - Нямам нищо друго подходящо... Началникът побеснява, сега вече няма да спра - мисли си той. И натиска продължително копчето. В този момент от входната врата влиза сервитьорът от кръчмата отсреща и носи 4 уискита: - Аааа, чувам, чувам и ги нося вече!
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доказаха че завършването на полицейското училище ти дава предимство в мн неща как да маниполираш медиите как да смажеш икономически конкуренцията си как да държиш народа без доходи и да завижда на кучешката пържола...такива неща , само не можаха да докажат че могат да управляват тази страна която все повече заприличва на оня италиански кораб килнат на една страна на който капитана избяга нашия корамчия също се готви да бяга само че с нашите пари...след като тотално се провали.
41
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Влизат граждани в мвр-то гледат борисов играе шах с кучето и възкликват е-е какво умно куче!-Умно умно 2:1 го водя-казва борисов.Та както казва неговия приятел стоичков по умен мога да стана по *** - не
40
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
леко ,леко другари тая полиция чии кадри я обучаваха и по чии пример,не беше примера на ссср
39
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мен България е една умираща, изчезваща държава, чието общество е загубило способността си да реагира адекватно на наглостта на подлеците, наметнали върху си наметалата на демокрацията и пазарната икономика и представящи се за политици и бизнесмени. Нима е възможно в 21 век, в пределите на Европа, изграждането на пътища и метро да бъде считано като огромно постижение, откриването на пречиствателни станции, обновяването и ремонтирането на различни сгради да бъде значимо събитие? Та това са нормални функции на държавата. Какво значимо достижение е това да асфалтираш път, докато другите строят космодруми, изследват космоса, създават иновации и развиват модерни технологии? Можеш ли да се хвалиш, че по улицата няма дупки, докато по тротоарите не можеш да вървиш? Че строиш църкви, а закриваш болници? Че прокарваш пътища, докато се обезлюдяват градове и села?Хвърлете ни по една кучешка пържола - започваме да завиждаме на оклада на кучето-гледах едни кадри как т.живков режеше едни ленти-то сега е същото...
38
5
 
22
 
! Отговори
Глупости ! преди 12 години
Никакъв вот на недоверие. Всички лидери на партии да тръгват по градове, села и паланки. Да се готвят за избори. Нищо не значи да махнеш шофьора, а да остане началника му.Достатъчно се търкаляха във властта. За две-три години олигавиха всички медии и опростачиха държавата. Да чистят и последния сняг и да се махат. Преди това сменят летните гуми на тировете със зимни. Във всички хранителни магазини има зимни гуми за тирове. Това Боко го знае.
37
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чегетата са многобройна зган която ние обилно храним и си мислим че ни пазят имуществото и самите нас а те пазят единствено управляващите от народната любов.Мутра премиер мутри в ченгеджийското мвр.Скоро целия народ ще стане криминално проявен без съд и присъда за да го е страх , страх от управляващите а управляващите ги е страх от това което се случва в гърция и румъния но мечката като играе у съседа ...ще дойде и при нас дано да е по скоро че това вече не се трае...
36
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
явно от мвр-то освен да бият са се научили как да пишат тук там нали в мвр-то нямат много работа та да си заслужат заплатите днес.То герб е грешка на растежа за това се пръкна това мутренско - чалгаджииско правителство където храни кучетата с пържоли а народа с бой.
35
9
 
11
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Според мен проблемът не е Цветанов,а въпиющата некомпетентност дори на висши офицери от МВР,а не съм далеч и от мисълта,че някои от тях са умишлени...пипалата на червената хидра са дълги,мнооого дълги.Показа го и Марин с освобождаването на 150 бандита осъдени за убийства и тежки престъпления....защо ли? За да изпълнят поръчките на Баба Червенушка дето е на 100 години
34
3
 
11
 
! Отговори
ddd преди 12 години
Не на шиш ми и на х.й да го въртят все тая,няма оправия!
33
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
другари от опозицията,като не ви харесва в България терминал 2 е отворен и ви чака,ще ви дадем еднопосочен билет за където пожелаете
32
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОСТАВКА ЦВЕТАНОВ!В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ОТ ЕС НЯМА МЯСТО ЗА ТАКИВА МИНИСТРИ! О С Т А В К А!!!!ДА НЕ СМЕ *** НИЕ ТУК?ИЛИ СЕВЕРНОКОРЕЙЦИ?МАРШ ОТ МВР ЦВЕТАНОВ!!!!!!!!!!!!!!
31
4
 
13
 
! Отговори
Стеф преди 12 години
Снимката според мен символизира това, че ГЕРБ, дори когато са криви(грешат), пак са прави и изкарват другите "криви". ;Д
30
8
 
14
 
! Отговори
Епикур преди 12 години
Нагъл ламтеж за власт! - как иначе да се нарече липсата на оставка на чантаджията Цветанов?
29
8
 
16
 
! Отговори
ДИЛЯНА преди 12 години
Никога няма да ни се угоди на нас. И все така ще сме докато така си я караме. Няма безгрешни. Така е и при управляващите. Въпреки огорчението ми . мисля че Цветанов е в правилна посока. но има много около него където трябва да понесат много отговорности.И се обръщам отговорно - Г-н Цветанов обърнете сериозно внимание на РОСЕН ИВАНОВ - ДИРЕКТОР НА ОДП - ВРАЦА. ПРИКРИВА ПРЕСТЪПНИ ЛИЦА. ДОКОГА ТРЯБВА ДА ГО ПОВТАРЯМ И ПИША. ТОЗИ ЧОВЕК НЕ ТРЯБВА ДА СЛУЖИ В СИСТЕМАТА.