Яне Янев погна Марин за помилванията

Иска комисия, която да се занимае и с опростени държавни вземания
Обновена: 27 яну 2012 12:55 | 27 яну 2012 12:00,
68
Яне Янев погна Марин за помилванията

Лидерът на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев внася предложение за анкетна комисия в парламента, която до провери всички факти и обстоятелства по помилванията, извършени през последните 10 години.

Надлежното проекторешение е било предоставено и на парламентарната група на ГЕРБ, обясни в кулоарите на парламента независимият депутат.

Още по темата

Янев иска депутатите в комисия да се занимаят и с въпроса как са били опрощавани държавни вземания.

„Което е функция на президента и не може да се възлага на вицепрезидента”, коментира Янев.

„Лично съм проверил дали Георги Първанов е издал указ за делегиране права на вицепрезидента си относно помилването”, коментира Янев.

„Такъв указ във втория мандат на Първанов няма. Ако се появи такъв документ, той ще е писан със задна дата”, предупреди лидерът на РЗС.

Янев нарече „спекулация” тезата, че не можело да се оповестяват имената на помилваните през последните десет години, защото Законът за личните данни не го позволявал.

„Вицепрезидентът Ангел Марин е могъл да оповести личното и фамилното име на съответното лице, без ЕГН-то му и бащиното име. Това не е нарушение на закона, всичко друго е спекулация”, коментира още той.

Според Янев е крайно време да се въведе ред в политиката за помилванията. Лидерът на РЗС обясни, че и по темата с опрощаването на дълговете президентската институция е работила без правила.

„Работило се е под спусната медийна завеса. Защо на едни са опрощавани дълговете пред НАП и НОИ, а на други не?”, попита Янев.

Яне Янев отрече казаното от Марин в интервю пред в. „24 часа”, в което се твърди, че Янев лично го е молил за помилването на престъпник.

„Никога по никакъв повод не съм ходил на срещи с Марин и Първанов. Всичките ми срещи са протоколирани”, обясни лидерът на РЗС и се закани да заведе дело за клевета срещу бившия вицепрезидент.

„Марин да каже кога, за кого съм ходатайствал и кой е въпросният престъпник”, поиска още Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Досега *** най големите защитници и подръжници на яне,сега са му няй яросните противници,защото говори против марин и гоце.Яне сега говори истината и понеже не им утърва сега ще го плюят нон стоп,аре баста леваци всички *** сте за затвор....
18
2
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 12 години
Смешен и в конституцията пише но когато имаме престъпници на више държавно ниво какво правим
17
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За десет години се оказа, че са помилвали горе - долу по престъпник на седмица. Да се провери материално-имущественото положение на помилваните спрямо останалите. Няма да се учудя, ако статистиката покаже, че семействата им са по платежоспособни отколкото на основната затворническа маса. Ако не се намери документ, за упълномощаване на вицето от президента да извършва тази функция, всички помилвания са незаконни и помилваните трябва да си доизлежат присъдите. Ако сме правова държава...
16
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя *** все някакви желания има.
15
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изненадан съм, че станишеф, бсп, дпс и "синята" коалиция не са искали до момента вот на недоверие към правителството заради скандалните помилвания на Марин...
14
15
 
13
 
! Отговори
Яне Борисов преди 12 години
Фалиралият селски цирк "Порисофф" продължава с гнилите си оправдания! Те сочат грешките на опозицията от миналото, за да оправдаят пълния провал на герб в настоящето, и панически се страхуват от тотално фиаско в бъдещето!
13
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Марин помилва електората на бсп, всичко е ясно. Останалата част от електората им са ***, клошари, изветрели пенсионери и ниско грамотни.
12
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комисия по Лъжата трябва да разследва Янев и РЗС за предизборните им лъжи.
11
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоце и Марин олицетворяват политиката на бсп - политика против хората, криминално изявена и незаконна!
10
7
 
10
 
! Отговори
?!?!?!? преди 12 години
хиената - плъх пак изпълзя от дупката
9
6
 
18
 
! Отговори
Янеее, к.рвоооо ! преди 12 години
Яне Янев е политическа к.рва !Няма такова падение като неговото. Преди изборите щеше да уволнява Бойко Борисов, а веднага след тях отиде да му целява ръка и други части на тялото ... :)
8
7
 
18
 
! Отговори
помните ли ? преди 12 години
Стефанов твърди, че бил подложен на системен сексуален тормоз от председателя на партията.В жалбата написал още, че за много кратко време Янев го издигнал до регионален координатор в партията, след което започнал да иска от него френска любов, като обещавал още по-голямо развитие в кариерата. В жалбата Стефанов твърдял: "Янев ми казваше, че ще се свържем кармично като му глътна спермата."Лидерът на РЗС го притискал с есемеси и в неофициални срещи."Готов ли си за...", били първите есемеси, които Стефанов получил."После в съобщения на мобилния ми телефон и в разговори по телефона Янев стана по-активен, като ми предлагаше да му направя една с...ка. В разговор ми каза, че двамата трябва да имаме кармична връзка както революционерите от ВМРО, които се борили с турците. Тогава новият четник задължително правел с...ка на войводата и така му доказвал верността си", пише в жалбата си Стефанов. Бившият координатор показал на антимафиотите и любовните есемеси, които получил от лидера на РЗС и запазил като доказателство.Стефанов разказал още, че в лични срещи Янев го карал да го опипва по коляното и чатала Когато отказал ласките, получил заплахи за живота си. Стефанов поискал да напусне партията.Тогава Янев му заявил на среща в централата на РЗС (в сградата на Научно-техническия съюз), че сексуалните закани били експеримент и шега, за да провери лоялността на Стефанов към партията.
7
8
 
7
 
! Отговори
vanko преди 12 години
ВСИЧКИ ЗАТВОРНИЦИ ДА СЕ ПОМИЛВАТ САМО АКО СА ИЗЛЕЖАЛИ МИНИМУМ ПОЛОВИНАТА ОТ ПРИСЪДАТА!
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
za pomilvanite e ve4e kysno pak da gi sydjat, ama POMILVALIAT gi nego moze i zaradi tjah da osydjat, no kak be6e - GARVAN NA GARVAN OKO NE VADI.
5
7
 
14
 
! Отговори
до 4 преди 12 години
Ама ти чете ли го какво е казал? Ти си мазохист :D :D :D Аз само като видях заглавието и се разхилих. Като ми мине смеха от това, че Яне бил казал нещо, може и да прочета какво е.
4
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей,ама голема убавица е Янка на снимката! Кво ли е видяла...
3
10
 
26
 
! Отговори
Прав е Яне преди 12 години
Не го харесвам, но в случая всичко което е казал "ОТ" - "ДО" е 100% истина и трябва да се разследва. Трябва да се види какви ги е вършил Гоце Мезонета за 10 години, трябва да му лъсне голият ***. Иначе все още живеем в тоталитаризма и другарите си позволяват да прикриват изродските си деяния.
2
8
 
21
 
! Отговори
.. преди 12 години
Янету наскоро не бяхме го чували да е изкашля по някой въпрос. Тоя трябва да го сложат в рубриката "Вицове"
1
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя пундел пак изпълзя. Като хиена е. Като види политическа *** и й налита...