Няма да опреснявам паметта на Янев, отсече Марин

Срещата за ходатайство била с дата и час
30 яну 2012 10:00,
136
Няма да опреснявам паметта на Янев, отсече Марин
Маргарита Попова проверява помилванията на Марин. Снимка: БТА

Използва се пожарникарски метод за гасене на пожар с огън. Така предишният вицепрезидент Ангел Марин коментира скандалите около него, избухнали в медийното пространство заради помилванията.

Според него този шум се вдига, за да се прикрият по-важни скандали в България.

Ангел Марин помоли да не бъде свързван с Яне Янев. Лидерът на РЗС се закани да съди вицепрезидента на Георги Първанов, който обяви, че Янев лично е ходатайствал пред него безпринципно да помилва престъпник.

"Никога и по никакъв повод не съм се срещал с Марин и Първанов неофициално. Нито съм ходил по тъмна доба във вила "Калина". Всичките ми срещи с Първанов пък са били протоколирани", отвърна му Яне Янев в края на миналата седмица.

"Не мога да му попълвам паметта за какво е идвал и за какво е ходатайствал. Има регистрирани точно час и дата на това кога е поискал среща с мен. Може да кажа и кой го е довел. Но не ме завъртайте с човек, който използва неверни данни", беше категоричен днес пред bTV Ангел Марин.

Още по темата

По думите му има идея да бъде дискредитиран, защото не е одобрил доста молби за помилване и доста ходатайстване.

"Аз съм за публичност и откритост за всичко, свързано с помилванията, да се даде публичност на предложенията на затворите, на комисията по помилванията и на решенията на вицепрезидента, да се открият всички преписки, откакто съществува тази институция", заяви още Ангел Марин.

"Не е вярно, че съм пускал престъпници. Винаги съм гледал интереса на хората, които са извън затвора", коментира още предишният вицепрезидент.

Що се отнася до указа за назначаването му за втори мандат, Марин коментира, че той не е нужен.

"Няма нужда за втория мандат от такъв указ. Това е по мнение на юристите, които са ни консултирали тогава", обясни Ангел Марин.

Той обяви, че ще се занимава с обществена дейност, защото е постигнал своите върхове в кариерата като генерал от Българската армия и вицепрезидент, което било висок държавнически пост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: Ангел Марин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
12
 
! Отговори
акуд преди 12 години
хехехе , "По думите му има идея да бъде дискредитиран, защото не е одобрил доста молби за помилване и доста ходатайстване." няколко СТОТИН помилвани престъпници и няколко ХИЛЯДИ гражданства са му малко на тоя та твърди ,че доста не одобрил най-вероятно на тея дето не са събрали необходимата сума. бсп=пълни селски престъпници
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
разделяй и владей, нищо ново под слънцето
16
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И още има наглостта да се обяснява този комунист нагъл,1-во няма указ за да помилва през периода 2007-2012г. 2-ро предимно помилваните са убийци,изнасилвачи и наркодилъри с влезли в сила 15-20г.присъди,и сега ни казва че помилвал болни нежни душици осъдени неправомерни,защото той ги виждал като невинни,а ми че то в затворите ни значи са задържани само невинни.Виждате ли как се оправдава един комунист,като обвинява всички други и всичко!!!
15
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ами трябваше да се разсее вниманието на плебса, инач ещяха да продължават да питат как така се "самоуби" оня в Перник, що полицията бие наляво и надясно, и да се пише колко Цветанов е каплав, а и куп други по-сериозни неща... а това не е удобно простоа някой сещал ли се е да се запита що като е толкова "воновен" бившия вице просто не го осъдят ? всичко е пушилка, това е и целта
14
4
 
11
 
! Отговори
НМ (народна милиция) преди 12 години
За Къв *** са тия вицеперезиденти????
13
4
 
17
 
! Отговори
Марин Дяволо преди 12 години
Никого не съм освобождавал, аз само ги помилвах...
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха сега де! Вицепрезидент помилвал престъпници, вицепремиер раздавал пари 'под масата' във вид на бонуси. Определено има намеци за корупция :) Що за управници имаме????
11
6
 
18
 
! Отговори
БГ преди 12 години
БКП и техните мутанти ДПС и БСП напълниха България с престъпници.
10
5
 
18
 
! Отговори
!?!?!? преди 12 години
"Не е вярно, че съм пускал престъпници. Винаги съм гледал интереса на хората, които са извън затвора", коментира още предишният вицепрезидент."МОЛЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ ?????? ДА РАЗБИРАМЕ ЛИ,ЧЕ В ЗАТВОРА Е ПЪЛНО С НЕВИННИ ХОРА ?
9
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
марин е гоце без лустро
8
4
 
21
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Анкета: Марин да се обеси - плюсМарин да се разстреля - минус...
7
19
 
19
 
! Отговори
ник преди 12 години
само така генерале.
6
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този трябва да буде съден от военен съд за дискриманция на българският народ и растрелян!
5
14
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Марин го е страх да каже кой му е наредил... - но ние знаем...
4
21
 
25
 
! Отговори
Морския преди 12 години
Нагъл червен ***!!!И той и Гоцко -ФЕСА "допринесоха"толково много за страната ни ,навярно добре се обезпечиха финансово.
3
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прав е Марин ...
2
21
 
27
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Марин , марш в затвора !!!! Гоце и Марин са престъпници !!!!
1
13
 
15
 
! Отговори
:) преди 12 години
***