Яне Янев погна Марин за помилванията

Иска комисия, която да се занимае и с опростени държавни вземания
Обновена: 27 яну 2012 12:55 | 27 яну 2012 12:00,
68
Яне Янев погна Марин за помилванията

Лидерът на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев внася предложение за анкетна комисия в парламента, която до провери всички факти и обстоятелства по помилванията, извършени през последните 10 години.

Надлежното проекторешение е било предоставено и на парламентарната група на ГЕРБ, обясни в кулоарите на парламента независимият депутат.

Още по темата

Янев иска депутатите в комисия да се занимаят и с въпроса как са били опрощавани държавни вземания.

„Което е функция на президента и не може да се възлага на вицепрезидента”, коментира Янев.

„Лично съм проверил дали Георги Първанов е издал указ за делегиране права на вицепрезидента си относно помилването”, коментира Янев.

„Такъв указ във втория мандат на Първанов няма. Ако се появи такъв документ, той ще е писан със задна дата”, предупреди лидерът на РЗС.

Янев нарече „спекулация” тезата, че не можело да се оповестяват имената на помилваните през последните десет години, защото Законът за личните данни не го позволявал.

„Вицепрезидентът Ангел Марин е могъл да оповести личното и фамилното име на съответното лице, без ЕГН-то му и бащиното име. Това не е нарушение на закона, всичко друго е спекулация”, коментира още той.

Според Янев е крайно време да се въведе ред в политиката за помилванията. Лидерът на РЗС обясни, че и по темата с опрощаването на дълговете президентската институция е работила без правила.

„Работило се е под спусната медийна завеса. Защо на едни са опрощавани дълговете пред НАП и НОИ, а на други не?”, попита Янев.

Яне Янев отрече казаното от Марин в интервю пред в. „24 часа”, в което се твърди, че Янев лично го е молил за помилването на престъпник.

„Никога по никакъв повод не съм ходил на срещи с Марин и Първанов. Всичките ми срещи са протоколирани”, обясни лидерът на РЗС и се закани да заведе дело за клевета срещу бившия вицепрезидент.

„Марин да каже кога, за кого съм ходатайствал и кой е въпросният престъпник”, поиска още Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
3
 
! Отговори
аз преди 12 години
скриите снимката на този *** ,защото предизвиква само погнуса
58
1
 
4
 
! Отговори
Таен агент преди 12 години
Жална ни майка България, след като и на червеите им порастнаха зъбки! А и в Парламента влязоха. Това Яне ле бело гърло пуска делтапланеристи с позиви против една партия, негови хора хвърлиха димка на събрание на друга партия, някой му подаваше компромати час по час и хоп, от Нищото изскочи някякво Яне! Ха ми обяснете как от Нищото се пръква нещо материално и вредно?
57
1
 
5
 
! Отговори
Нелегален преди 12 години
АнтикУмОнисте жалък, ти виждал ли си жив комунист? Защо не научиш първо литературен български, та се пънеш с нещо, до което главицата ти не е дорасла? "генерали убийци и килАри...". И кого убиха, гниDо?!
56
1
 
4
 
! Отговори
Хептен анонимен преди 12 години
Напоследък заглавията ви са... Нямам думи! Ще ми се да изригна псувни, ама така е по добре - с лубрикантче! "погна Марин..."! Ами ако го стигне?
55
1
 
5
 
! Отговори
ефрейтор преди 12 години
22-и мотострелкови полк 29-01-12 22:21чИзобилието от по форумите е демонстрация на падението на българския народ, който 22 г. избира едни и същи и то с яростна аргументация, а после ги плюе до следващите избори.Относно ген. Марин, мога да кажа следното: изобщо не обичам комунистите, но не вярвам да е правил бизнес с положението си.Беше един много добър офицер навремето - професионалист, интелигентен и почтен, ... е и малко повече амбициозен / според мен /. Жалко , че нямаше много като него!
54
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До "фен на хан Крум": По цял свят има институция за предсрочно освобождаване, но това става по предложение на комисия. У нас не е по-различно. Ген. Марин само е утвърждавал такива предложения, и то не всички. А Яне Янев се наложи като изпълнител на поръчки на Бойко Борисов, това е очевидно. Да съжаляват за това тези , които са гласували за него - аз не съм от тях.
53
2
 
5
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Този е като костенурка - действа поне с 10 години закъснение. Като ще прави нещо - да го прави когато е актуално. /не съм против това, което прави, а против времето/
52
4
 
7
 
! Отговори
Антикумонист преди 12 години
ГОЦЕ се е размирисъл като развалено сирене.Това жалко гномче си мислише,че живеем в пантивек и може да си върши безнаказано престапленията без ние въобще да разберем,ама си се бъркал крадливо ченге.Сега всички мръсни ризи ще ти се изкарат на бял свят и ще разберем още какви бакии си надробил.ГОЦЕ не заслужава власт,както той така и никой от неговото обкръжение от генерали убийци и килари,които той помилва заедно с лекето МАРИН с цел дестабилизация на страната и по бързото им връщане на власт
51
4
 
4
 
! Отговори
Яне Грозника преди 12 години
Яне много си грозен скрий се някъде.Чудя се има ли жена която да ти даде пу*те:)ако има значи е луда!
50
4
 
7
 
! Отговори
уф, че мирише преди 12 години
Яне е използвана тоалетна хартия. Вече няма никакъв шанс за политическа кариера. Тоза омазано нещо няма да пропусне да се опита и да омаже де що може. Много е гнусен.
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много сте смешни сички ревльовци тук:))))А отделно ,че явно Яне не познава законите:) Парламента колкото ида иска, не може да контролира дейността на Президента по никакъв начин. Ако има някакъв проблем с нарушение на законите,това е работа единствено на прокуратурата,а след това на съда!
48
2
 
13
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Президентската институция трябва да бъде закрита. Само харчи от данъците ни, а полза никаква. Храним двама ***, които освобождават убийци, рецидивисти и изнасилвачи и прочие *** ! Още Желев е започнал с помилванията и всички след него са го правили да не останат по-назад. Чудя се кои са по-големи *** - президентите или затворниците.
47
1
 
12
 
! Отговори
емигрант преди 12 години
И още една комисия ако може , за връзките на Яне с трактора ? Тои *** та омазан , горкия Яне !
46
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БСП събира армия за следващите избори. Знаете ли тези 500 *** колко гласа могат да им дадат на БСП щом 2-*** *** осигуриха 1500 гласа за БСП на президентските избори тука в нашият град, а можете ли да си представите тези 500 *** колко още гласа ще докарат ?
45
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Може и да е прав Яне, ама аз не вярвам на хора, които до обяд уволняват, а следобят се мазнят :)
44
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Марин е намалил 4 ПЪТИ броя на помилваните. За 1 мандат на П. Стоянов са помилвани 1008 осъдени.Лично аз не виждам, проблем в това да се помилват тежко болни. Но не ми се вярва само за няколко години здравето на осъдените да се е подобрило 4 ПЪТИ. Така че сигурно и паричките са важни за помилванията.
43
2
 
6
 
! Отговори
до 41 преди 12 години
А дали чугунена комунистическа чутуро гоце би позволил на който и да било да изнася или разгкася подобна новина...
42
6
 
14
 
! Отговори
Сокол преди 12 години
Гоце и Марин - Божествените Опростители (т.е. прости червени глави, опрощаващи престъпления срещу пари в собствения си джоб)!*** ***!!
41
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО, ЯНЕ! МАЧКАЙ ЧЕРВЕНИТЕ ЧУГУНЕНИ ГЛАВИ
40
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе тоя *** Марин няма ли поне малко съвест и при тия разкрития да се гръмне в тъпата комунистическа кратуна! Как е възможно при тая висока тежка криминална престъпност, при тия чести убийства, извършвани с такава жестокост, да си позволява от този толкова висок пост да помилва тия изверги, някой от които осъдени на 20 г. Не помисли ли за жертвите, повечето невинни, в какви адски мъки са им отнели живота, не помисли ли за близките им, които цял живот ще страдат? Как така над 100-те убийци, които е помилвал все били болни, а някои даже не са били влезли още в затвора. Дори и да са били болни, което не е вярно, но дори и така да е, тоя няма моралното право да ги пуска на свобода! Но комунист с морал няма!!! ТЕЗИ ГНУСНИ ПОСТЪПКИ НА КОМУНИСТА МАРИН ЗА МЕНЕ СА СИ ЧИСТА ПРОБА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И НАЙ-БЕЗСРАМНО ИЗХРАЧВАНЕ ВЪРХУ ПАМЕТТА НА ЖЕРТВИТЕ И СТРАДАНИЯТА НА БЛИЗКИТЕ ИМ .