3 часа лакардии – шефове от МВР "осветлиха" случая "Перник"

Накрая депутатите не разбраха как е позволено на Чочо да се самоубие
Обновена: 31 яну 2012 21:33 | 31 яну 2012 19:13,
76
3 часа лакардии – шефове от МВР "осветлиха" случая "Перник"
Шефът на СДВР Валери Йорданов и главният секретар на МВР Калин Георгиев. Снимка: БТА

Повече от три часа продължи извънредното заседание на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, по случайте „Перник“, „Мировяне“ и Скравена“.

На заседанието присъстваха и бяха изслушани министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев, директорът на СДРВ Валери Йорданов, директорът на ГДБОП Станимир Флоров.

Заседанието се проведе при закрити врати, а след неговия край членове на комисията, предимно от опозицията, се оплакаха, че по случаите остават повече въпроси, отколкото дадените днес отговори.

Още по темата
"Стана ясно, че самоубилият се Стойчо Стоев-Чочо, когато е направил самопризнания, е записван чрез СРС, законът не позволява такъв начин за ползване на специални разузнавателни средства", заяви депутатът от ДПС Христо Бисеров.

Колегата му от Коалиция за България Михаил Миков каза, че поемните лица са били в коридора, а не в апартамента на Стоев, при условие, че по закон претърсванeто трябва да се извършва пред тях.

Съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов заяви, че самоубийството на Стоев практически скрива реалните извършители на отвличането и убийството на Мирослава.

"На практика няма база, на която да бъде завършено това разследване", добави той.

"Аз се нуждая от време да си подредя нещата в главата. Твърди много беше информацията, аз още премислям отговорите", призна Костов.

Премиерът е прав когато казва: "Слава Богу, че не стана "Белите брези 2", заяви депутатът от левицата и бивш министър на вътрешните работи Михаил Миков.

"Как стана така, че за едно разкрито престъпление няма годни доказателства. Как стана така, че се извършват процесуално-следствени действия в нарушения на закона", зачуди се той.

И тримата депутати посочиха, че не е станало ясно дали полицаите са знаели, че Стоев има оръжия в дома си и защо те не са отнети.

"Трябва анкетна комисия за фактите", каза Миков и добави, че не бива да се прави опит чрез смесване на различни по естеството си случаи да не се стига до истинските факти.

Председателят на вътрешната комисия Анастас Анастасов посочи, че най вероятно ще бъде създадена временна анкетна комисия, която да изясни случая.

На излизане от заседанието МВР шефът Цветан Цветанов обяви пред медиите, че двама служители на ГДБОП са наказани заради смъртта на Стоев, а дисциплинарната проверка спрямо ръководителя на териториалното звено на БОП в Перник, е удължена.

Наказанието за единия от служителите е порицание, а за другия е писмено предупреждение, поясни вицепремиерът.

Цветанов обаче отказа да уточни защо точно двамата са били наказани. Главният секретар на МВР Калин Георгиев също не пожела да обясни каква е причината на двамата служители да бъде наложено наказание.

Попитан дали има достатъчно доказателства за случая в Перник за това кои са извършителите на убийството, вътрешният министър посочи, че наблюдаващият прокурор ще бъде по-конкретен.

В край сметка днес прламентарната вътрешна комисия се съсредоточи върху самоубилия се Чочо, другите два скандални случая с битото от полицаи семейство от Мировяне и за бития с електрошок заподозрян в село Скравена - остават за друг път, освен ако утре парламентът не реши да създаде отделни комисии, за каквито индидикараха днес и от левицата, и от десницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
o преди 12 години
И сеа кво праиме 24 - 60 000 полицейски служителя са заети с кво, че не могат да осигурят спазването на една мярка "домашен арест", така ли??? Хехехе хеееее...а пък на обвинената съдийка една нейна далечна роднина един път пила хапче диазепам без зелена рецепта, само да се знае де..А иначе в заповедта каквото и да се казва, без доказателства само се казва...там като го екстрадират ще си му берят гайлето...
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трепат те и ги наказват с най-тежкото наказание-"мъмрене",или зверското-'строго мъмрене'.
23
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗНАЧИ СЪДИЯ ТОДОРОВА ОТНОВО СЕ Е ПРОЯВИЛА!? ЕТО ЗАЩО БЕШЕ НАТИСКЪТ В МЕДИИТЕ СРЕЩУ МВР. АМИ ДА! НАЙ-ДОБРАТА ЗАЩИТА Е НАПАДЕНИЕТО. СЕГА НЯКОЙ ЩЕ КАЖЕ ЛИ, ЧЕ Е ВЗЕЛА ПАРИ?
22
0
 
2
 
! Отговори
D.Ivanov преди 12 години
A,be,laf da stava.
21
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
22 не знам къде и как си завършил право, ама и ти говориш глупости! Ако има разрешение от съдия спрямо определена личност, всичко което е казал може да се записва! ВСИЧКО! И може да се използва в съда, като доказателство. А господинът Хр.Бисеров е оповестил класифицирана информация, на която е носител, след като е участвал в комисията. Това също е престъпление и следва да му се иска имунитетът с цел търсене на наказателна отговорност.
20
1
 
3
 
! Отговори
Едгар Алън По преди 12 години
Сирк дьо Солей.....
19
2
 
10
 
! Отговори
Чуденко преди 12 години
До 15 и 18 - В страшно малоумие тъне вашата система милиционерчета...страшно...НПК е много точен кодекс и само полицай може да напише такива глупости - първо за да записваш разпит, трябва да има разпит, но по НПК, а не полиционерски!!! Второ може и със СРС ако имаш разрешение от съда, ама явно това доказателство си е косвено, иначе не е толкова важно - Протокола от разпита, ако е извършен по НПК си е доказателство отвсякъде!!! А ти мили ми умнико 18 явно плямпането на политиците ти е важно
18
0
 
12
 
! Отговори
първолак преди 12 години
Абе чичковци защо лъжете така?
17
1
 
1
 
! Отговори
миткофф преди 12 години
пластелин звездолетов фром булгерия пресентс- вижте ми друсаната муцуна
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То се е видяло ще трябва да се вика Хореишйо в краен случай и Шерлок Холмс и д-р Уотсън,защото цици и пернишката милиция го играят"Туин Пикс" или совите не са това,което бяха...
15
1
 
9
 
! Отговори
до 14 преди 12 години
Пич, с действащия в България НПК и със създадената съдебна практика, следовател не от Скотланд Ярд, ами от луната да извикат - ПАК НЕ МОЖ СЪБРА "ГОДНИ" за нашия съд доказателства. Френският посланик, преди години го каза това в прав текст. И беше невероятно прав. Тогава се оказа, че и френските следователи ХАЛ ХАБЕР си нямат как се разкрива убийстви и как се събират "достатъчно" и "годни" доказателства.
14
16
 
0
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Да я заровят като ряпа и да сиизясняват там цялото уродливо семейство отношенията помежду си. Те са си виновни. Защо е нужно да ми натрапват тяхната уж трагедия.
13
1
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
Кви СРС-та те гонят бе ? Един к....л от ДПС, дето не виждал дори кориците на НК и НПК, се запеняви, че бил записван разпитваният на "СРС", че и мигом даде оценка, че това законът, не го позволявал. ЕКСПЕРТ. Журналята, които са също толкова малограмотни, повториха и закрякаха на нов глас. И накрая хейтърчета като теб, ще се пръснат да леят слюнка. А това, че звуко/видеозаснемането на процесуално действие разпит е изрично уредено в НПК, и НЯМА НИЩО ОБЩО с понятието "СРС"... карай да върви...
12
0
 
9
 
! Отговори
Даола преди 12 години
По филмите гледаме как, когато има трудно за разкриване престъпление се викат и чужди следователи и полицаи да помагат - на французи например помагат англичани т.нАми че направете го и тук, извикайте някой печен от Скотланд ярд.Може да ви покаже как се правят тези неща, за да има успех.
11
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пак се напълни тук с любители на конспирациите...
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЛИПСАТА НЕ СМИСЛЕН КОМЕНТАР ОТ ПОЛИЦАИТЕ ПО СЛУЧАЯ СЪС "САМОУБИЛИЯ" СЕ Е ПОВЕЧЕ ОТ КРАСНОРЕЧИВО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ОСНОВНО ИМ УЧАСТИЕ В "САМОУБИЙСТВОТО.КУЦИТЕ КОНЕ ГИ УБИВАТ.ЗАМИСЛЕТЕ СЕ - АКО Е НЕВИНЕН, ЗАЩО ЩЕ СЕ САМОУБИВА. ТРЯБВА ДА Е ЖИВ,ЗА ДА ДОКАЖЕ, ЧЕ Е НЕВИНЕН. ЯВНО МОМЧЕТО Е ЗНАЕЛО НЕЩО, КОЕТО Е ЩЯЛО ДА "ИЗПЕЕ" И Е БИЛ НЕУДОБНИЯ СВИДЕТЕЛ.ТАКАВА МАФИЯ Е ЦЯЛОТО УПРАВЛЕНИЕ. И КАКВО ДА ИСКАМЕ ПОВЕЧЕ,КОГАТО ЛИЧНО ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР Е ЗАТЪНАЛ В ЛАЙ.АТА НА КОРУПЦИЯТА И ПРЕСТЪПНОСТТА. АМИ БОКО?
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мога вече да понасям нито един политик- гад, която се изказва търсейки политически дивиденти по случаи, касаещи огромната мъка на хората. Най-масовите убийци на българите чрез контролирания от ДС преход и гаврата- наречена работническо-мениджърска приватизация сега дават оценки! А вие колко хора убихте г-н Костов, Бисеров и т.н. личности от периода на най-голямото ограбване на българския народ ?!
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
3 различни случая за 3 часа, значи по 1 час за случай! Тези дебеловратите са се скъсали от работа!лъжци ! Отчитат дейност барабар с баш полицая Цветанов
7
32
 
1
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Пребита ли е , пребита . Пукнал ли е и ониа , пукнал. А стига вече с този случай. До сега 100 пати да я бяха закопали и нагризаличервите, Една торба кокали , а все търсите виновен някой.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мда... те добре се опитаха да замажат, но неуспешно... щото колкото повече се опитват да дават някакви обяснения, толкова повече се забатачватснемане на самопризнания със СРС-та ?!?!? звучи от абсурдно по-абсурдно