Определени хора искали да затворят темата с помилванията

Янев настоява за разплитане на веригата от затворите до президентството
Обновена: 6 фев 2012 11:16 | 6 фев 2012 11:16,
34
Определени хора искали да затворят темата с помилванията
Снимка: архив, БТА

Повече от 10 години обществото иска достъп до информация за помилванията на престъпници и не я получава. Това коментира пред bTV лидерът на РЗС Яне Янев, който предложи сформирането на анкетна комисия за разследване на действията на Георги Първанов и Ангел Марин по време на двата им мандата като президент и вицепрезидент.

Според Янев става парадоксален фактът, че колкото повече се говори за темата с помилванията, толкова повече определени хора искат да я затворят.

Лидерът на РЗС обаче посочи, че темата е важна като се има предвид предстоящия доклад на Брюксел за съдебната система у нас.

Яне Янев изтъкна, не е основателно в Закона за защита на личните данни да се търси мотив за неразкриване на имената на помилваните престъпници.

Депутатът подчерта, че държавата залага огромен ресурс, за да залови престъпниците, сред които има убийци, наркотрафиканти, рекетьори, изнасилвачи, а накрая те се помилват по неясни правила, като случаите са стотици.

"За сравнение Джордж Буш е направил по време на управлението си има 180 помилвания и то за размерите на държава като САЩ, а Владимир Путин в Русия е помилвал общо 188 души. Как тогава у нас се съобщава за 533, а може и да са повече?!

Не казвам, че трябва да има праг, но трябва да има прозрачност и да се знае какви са обстоятелствата, довели до това помилване”, категоричен бе лидерът на РЗС.

Още по темата
Той уточни, че обхватът на подготвяната анкетна комисия е свързан и с разследване на опрощаването на държавни вземания – на физически лица, както и на случаите на даване на гражданство.

"Комисията трябва да установи дали в дейностите на президентството не е имало прокорупционни пътища с определени тартори. Например служители в затворите осъществяват контакт с престъпниците - виждат, че те са богати хора, задвижва се веригата и така се стига до помилването. В един от случаите според документи от две лица, осъдени по един и същи казус, едното се помилва, а другото - не. Помилваният е богат ромски тартор”, разкри Янев.

Той отрече да действа в подкрепа на ГЕРБ като напада политическия враг номер 1 на управляващите Георги Първанов.

"Първанов се опитва да обвинява управляващите в определени действия, защото го е страх, че 10-те години на медиен комфорт са свършили и може да излязат негови ‘неприятни’ връзки”, отсече Яне Янев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: Яне ЯневПомилвания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фурнаджийската лопата за поръчки пак припява угодно за властта. Какъв ли не беше този никой, за да е в играта. Предполагам накрая ще се окаже върл македонист.
13
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Яне,започна да ми харесваш.
12
13
 
9
 
! Отговори
arhar преди 12 години
Яне каза също така, че сега Гоце би получил по - малко от 10 % в сравнение с гласовете му през 2006 г. ...Гоце си е бита карта и време да започне да си пише мемоарите като наблегне на датата 21.05.2010 г. !
11
5
 
17
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Къде беше всичките тези години, бе Янче? Много плямпа и по други теми, но нещо млъкна, нали? Колко ти платиха, а? Много се взе на сериозно, но след малко повече от година, ще гледаш Парламента от вън. И ще изчезнеш също толкова бързо, както и се появи.Янче, а заплатата от 5000лв на месец, която ти се плаща от партията? Тези пари от къде бе? Пак от нашите данъци, нали? Аз не искам такива *** да живеят за сметка на благополучието на обикновения българин и техните семейства и деца. Смръдльо
10
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не че беше читав, но откакто те купиха стана непоносим.
9
5
 
9
 
! Отговори
БСПциганскиПокровите преди 12 години
"Комисията трябва да установи дали в дейностите на президентството не е имало прокорупционни пътища с определени тартори. Например служители в затворите осъществяват контакт с престъпниците - виждат, че те са богати хора, задвижва се веригата и така се стига до помилването. В един от случаите според документи от две лица, осъдени по един и същи казус, едното се помилва, а другото - не. Помилваният е богат ромски тартор
8
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Слузестото се извлече да плямпа.
7
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Яне, вакло агънце, какво стана с разкритията, които всеки петък правеше по една телевизия, защо не правиш вече седмичните си пресконференции, къде изостави г-н Семов и брадясалия адвокат?КЪДЕ СА ТИ ПРИНЦИПИТЕ? Купиха те, нали, и то както пишат с хубави парички?Само след една година, ще бъдеш кръгла нула. Ти си поредния подлец и измамник!
6
6
 
22
 
! Отговори
ох на батя преди 12 години
Яне ле Яне бело дупе......................
5
5
 
24
 
! Отговори
а дано, ама на дали преди 12 години
Янето да го качат на първия самолет за анадола. Там да усети как милват анадолските ***. Темата с помилванията и опрощаването на дълговете е наистина сериозна и заслужава сериозно внимание, но повдигната от този *** и ***, някак се обезсмисля. Става ясно, че целия този шум се вдига за да се угоди на някого, като се отклонява вниманието от наболели и изискващи неотложно решение проблеми, както и от решения взети в ущърб на народа и защитаващи корпоративни интереси.
4
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Янке,много сте ама сте пръснати!Един ТИР с теб Воленчо, Тиквата ,Пудела,Пицата и антуража ви ,па в Карлуково!
3
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Първанов се опитва да обвинява управляващите в определени действия, защото го е страх, че 10-те години на медиен комфорт са свършили и може да излязат негови неприятни връзки, отсече Яне Янев.БРАВО ЯНЕ!
2
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лакейската БТВ сутринта се кефеше на словоблудствата на ПЛУЖЕКА Янка!Ами при Босфор ТВ това е нормално.
1
13
 
22
 
! Отговори
яньо, путьо мръсен преди 12 години
Ти вода не можеш носи на Марин и Първанов,подлого *** педераска.