Спираме ACTA. Поемам отговорността, отсече Борисов

Трайков е великодушен, но не е виновен, заяви премиерът
Обновена: 15 фев 2012 14:44 | 15 фев 2012 12:11,
324
Спираме ACTA. Поемам отговорността, отсече Борисов
Снимка: Impact Press Grouр

Министерският съвет спира ратификацията на международното търговско споразумение ACTA, обяви премиерът Бойко Борисов.

Той каза, че поема цялата политическа отговорност за това решение и очаква да бъде атакуван от международни организации за това решение.

Борисов допълни, че министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков много великодушно е поел вината.

Още по темата
11 фев 2012 19:38
175

На пресконференция вчера Трайков обяви, че внася в Министерския съвет предложение за спиране на ратифицирането на ACTA и допълни, че поема пълната политическа отговорност за негативните реакции на обществото срещу спорния законопроект.

Трайков даже обяви, че е готов да подаде оставка, ако премиерът му я поиска.

"Не мога да приема, че той носи отговорност за АСТА", отсече днес министър-председателят и прекрати темата с евентуалната оставка на министъра.

Бойко Борисов бе повече от категоричен, че преговорите за приемането на ACTA са започнали още при предишното правителство и няма как БСП да претендират, че сега научават.

По думите му бившият премиер Сергей Станишев е изготвял преписката и е участвал в обсъжданията на ACTA в Европейския парламент, а бившият еврокомисар Меглена Кунева е водила преговорите в Еврокомисията, нещо, което тя категорично отрече.

"Социалистите са водили всички тези преговори. Как не отидоха само на протеста да го оглавят за това, което те са договаряли. И както за всичко останало, контрата остава пак у правителството, сега ние ще понесем политическата отговорност пред Брюксел с вземането на това решение днес", ядоса се премиерът.

Борисов обяви още, че евродепутатите на ГЕРБ няма да подкрепят ратифицирането на споразумението в Брюксел.

"Законодателството на България за борба с пиратството и защита на авторското право е достатъчно строго и няма нужда да се въвежда ACTA", завърши премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
борисов отстъпи под натиска на интернет доставчиците?
18
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Притрябвали са ни червените *** или които и да било политически *** на гражданските протести . Голяма работа поемал отговорността , конско ще му четат евентуално от Европа ... ми имай малко топки бе , ква е тая политическа импотентност , която показваш пред света . Естествено ,че трябва да защитаваш интересите на тия ,които са те избрали , на гражданите на държавата ,в която си премиер , а не на някакви компании и монополисти , ограбващи еднакво и творците и потребителите.
17
14
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мутрата ББ пак не е виновен. Пак Станишев, нищо че Трайков е подписал. Наглост и глупост безгранична!!!!!!!
16
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поемете отговорност като подадете оставки, останалото са приказки на вятъра, от които ни е писнало...
15
32
 
16
 
! Отговори
Пич бе:) преди 12 години
Браво бе Бойко:))))))МЪжкар от класа,ЕВАЛА:))И бой по канчетата на ***,ей:))Не се отпускай:)
14
2
 
35
 
! Отговори
13 преди 12 години
13, Донякъде си прав, но и ситуацията в България е доста тежка. Хората са толкова огладнели, че не им ли се правят отстъпки може да стане голяма беля. Българинът е наивен и търпелив, но прелее ли чашата става страшно. Това Бибитко отлично го знае и се съобразява. Научил го е от Тошко от село Правец. Онзи беше същия селски тарикат.
13
3
 
13
 
! Отговори
kireza преди 12 години
Много добре,само че махни това *** на енергийната мафия!И друго....Костов направи ветрената електроенергия най скъпата в света,а тя е най евтината,суровината е без пари,така че сега вземи и оправи тази бандитска афера!От билото на Стара планина можем да задоволим нашите потребности и да продаваме на цяла Европа!Ха да те видя......
12
5
 
24
 
! Отговори
:) преди 12 години
Тая отговорност голям полов атлет. Трайков я пое (цялата при това), сега и Борисов :)
11
29
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"When the people fear their government, there is tyranny; when the government fears the people, there is liberty."Може би малко са хората, осъзнали, че това е единственото правителство, което малко или много се съобразява с мнението на народа и с протестите.
10
1
 
12
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Ай ся сбийте се... тва да е... набий го... скарате в бъбреците...
9
8
 
28
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Бойко ще стане...държавник;до края на...мандата,ще се научи да поема...отговорност.Ако предиизборите шамароса и банките,като приеме закон за...непосилните лихви,ще остави светла..диря.
8
11
 
45
 
! Отговори
аз преди 12 години
хаха сега герберастите с гордост ще заявят, че те са спряли АСТА
7
9
 
45
 
! Отговори
9860 преди 12 години
Как поема отговорността ? И защо опитаха всичко да стане тайно...подценили ли? Тарикати.Тоя му свършва мандата и още с предишните се оправдава.
6
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали сабале Трайков поемаше отговорността? Са па ББ - да не остане и той по-назад. Само от групова отговорност да не стане групова безотговорност.
5
4
 
32
 
! Отговори
Торентче преди 12 години
Ураааааа......торенти на воля!
4
25
 
50
 
! Отговори
Лъже, лъжи, лъжи преди 12 години
Кунева беше комисар до 2009. Обсъжданията по ACTA за започнали 2010. Документът е с дата август 2011. Бойко Борисов ЯВНО ни лъже. Докато ще има *** да му се вързват. Явно Кунева здраво го е уплашила и ДЕЙСТВИТЕЛНИЯ и рейтинг е доста висок щом ББ започна да я залива с помия толкова рано преди изборите :)
3
19
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво!Имате мойте поздравления и уважение.Този път не клекнахте пред исканията на онези.Те и без това тези мерки са съобразени със западните стандарти на живот.Имате разум.... поне този път.
2
9
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доброто и лошото ченге. Много стара игра
1
4
 
53
 
! Отговори
1911 преди 12 години
Браво, дано не е само прах в очите! :]