Първанов не уважи пленума на БСП

Вместо това екс президентът прати писмо до заседаващите
18 фев 2012 15:00, Бойчо Попов
260
 Първанов не уважи пленума на БСП
Снимка: БТА

Бившият президент Георги Първанов, който бе начело на България в периода 2002-2012 г., не дойде на пленума на левицата, на който се решаваше кога ще се проведе следващият конгрес на партията.

"По устав бившите председатели на партията са делегати", коментира въпроса с отсъствието на Първанов сегашният лидер на левицата Сергей Станишев.

Вместо да дойде на заседанието, Първанов изпрати официално писмо до Националния съвет на БСП. В него той информира, че ще се включи в пълния цикъл отчети и избори в партията.

„Искам да информирам почитаемия Национален съвет, че смятам да се включа активно в кампанията, като акцентирам върху следните важни проблеми: Как да спечелим парламентарните избори, тоест не просто да надделеем над основния си опонент ГЕРБ, но да постигнем не символична победа, която да ни позволи да управляваме силно и убедително“, пише в писмото на Първанов.

Писмото е непряко доказателство, че Първанов се готви да оглави червените на следващия конгрес, като измести настоящия председател.

Днес беше решено 48-мият Конгрес на БСП ще се проведе на 19 и 20 май в НДК. В дневния ред на Конгреса има и точка за избор на ръководство, като това е поводът да се говори за лидерски дебат Сергей Станишев - Георги Първанов.

По-рано членовете на ръководството разгледаха управленския проект на БСП „Данъчна и финансова политика”. „Две години и половина ГЕРБ говори за лошото наследство на Тройната коалиция, но се чу, че фискалният резерв е паднал на малко над 3 млрд. лв.“, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. „Безобразно и недопустимо е това, което имат намерение да направят със Сребърния фонд. Вноските за здравеопазване на хората бяха откраднати и сложени, за да се запушат дупки, да харчи правителството сега. Много резонен е въпросът по отношение на финансирането на изплащането на външния дълг. Не приемаме Сребърният фонд да бъде изхарчен за това и фискалният резерв да падне още“, заяви Станишев.

Според БСП трябва да се помисли и за отмяна на плоския данък. „Време е за създаването на финансова полиция към Министерството на финансите за борба с контрабандата и финансовите измами. Този проект не е управленската програма на БСП за следващия мандат. Това е само частичен проект. В него не може да бъде включено всичко”, заяви Румен Овчаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искали богатите да плащат повече данъци,-това е поредния комунистически предизборен и предконгресен трик.Господа/извинявайте "другари"/в България човек който се има за богат е от Вашите,стига най-после с тази демагогия!Във всяка сфера на икономиката не позволихте на "външни" лица/извън вашата партия/да правят какъвто и да е печеливш бизнес.Не мога да повярвам-НИМА ЩЕ ОГРАБИТЕ СЕБЕ СИ??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
100
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази партия заедно с Костовата повече власт няма да види, и още по-добре.
99
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първанов не е присъствал, защото на следващите Избори Партия БСП няма да има.Всички Крадци на прехода ще се обединят под формата на Партия или Коалиция.100% Гаранция
98
0
 
4
 
! Отговори
да преди 12 години
няма оправия както по надолу на някои им просветва.докато всички си крием главите в пясъка като щрауси.докато не помонем на управляващите независимо кои са със активен обществен живот така ще е.какво значи това -протести митинги и всички законови мерки с които те да знаят нашите настроения и да се ориентират в пол.живот-какви индикатори сме дали за това какво харесваме и искаме -никакви-ееее тогава мислете
97
9
 
7
 
! Отговори
Ислямизиран циганин преди 12 години
Само БСП-то и Гоце ага!!!
96
2
 
20
 
! Отговори
ИВАН преди 12 години
За първи път влизам в коментарите и виждам,че тука пишат интелигентни хора.Тук -таме някой заблуден червен комунист се мъчи да бъде интересен.Тия да се извинят на целия български народ,че ни докараха до тук със съдействието на съветските другари.Там ,където е стъпил руския ботуш,всичко е разруха.
95
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Oт БСП ни разиграват театро и ни втълпяват измислена интрига вътре в редиците. Ясно е от години, че първанов ще стане лидер, то това не се решава от станишката и гоце, а им се спуска от горе (източно)
94
1
 
14
 
! Отговори
за 144 преди 12 години
Това е целта на гоцко , да ни направи руско магаре в Ес и да ни надене на Големия Член
93
1
 
10
 
! Отговори
za 140 преди 12 години
Как къде? На пленум е и аспусите на другарите станаха 3 цола от народната либоФ
92
1
 
13
 
! Отговори
canaris преди 12 години
И за непосветените е ясно че Гоцето се е прицелил към министър-председателското място при евентуална победа при следващите избори което никак не е изключено като се има в предвид колко много бетонни глави щъкат още милата ни татковина. Накратко - Гоце е достоен ученик на товарищ Путин.
91
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Морално ли е тази партия БСП,наследничка на терористичната ,фашизирана БКП,да забрави какво е вършила след 1944г.,или поне под сурдинка с наведена глава да се извини на народа за кървавите вендети които е вършила ,за убийствата,за ограбване на имуществото на хората,за отнемане на земите им ,имотите,за средствата на труда,за затворените и минирани граници,а сега децата на тези активисти,серговци,пирински,курумбашевци,добревци,,да се окажат новите убийци и грабители в страната .БСП ,трябва да бъде поставена извън закона,за това защото е регистрирана с съдебна фалшификация,когато съдът ,тогава е бил съставен от бивши и настоящи агенти на ДС.В същото време се гордее ,че е била партия със традиции и над 120 г.история,а в същото време се разграничавала от действията на БКП през кървавият период.
90
1
 
12
 
! Отговори
ГОЛЯМ преди 12 години
Вижте кои са на снимката.Интересен е Евг. Узунов.Тоя е последния 1-ви секретар на Комсомола,директор на Митницата,а след това виден контрабандист.И тези крадци искат да се връщат отново на власт.Др-ри,Вашата отдавна е погребана.Не харчете народни пари.
89
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Първанов не уважи пленума на БСП" - Че тая банда на "четиримата", какво уважение търси от другаря Гоце. За десетте години откарани на "Дондурков" 2, бащицата Гоце е свикнал на по друг тертип взаимоотношения с изгладнелите *** от БСП! Тия на какви се изживяват? Да седне с тях Гоце и да преповтаря вече известни неща? Стига им и едно писмо по което да "вземат" ЛИшения и да не си отварят много помиярските уста, че осмърдяха София!!!
88
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първанов в момента е извън българия, далеч от фотоапаратите на журналистите и се радва на парите които е натрупал докато беше президент. След някой друга седмица ще се върне, ще почне да плюе Бойко колко е зле и ще почне да се прави на много активен.. Той се е уредил за целия живот, него не го мислете вече :)
87
7
 
1
 
! Отговори
До 132 преди 12 години
А Ваньо Танов дали се радва, че ще има офис на *** в София?
86
1
 
17
 
! Отговори
баба преди 12 години
На снимката - умник до умника. Само ГОЦЕ липсва и картинката е супер.......!
85
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
само ГЕРБ
84
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
гоце отиде на лов за червени глигани,а серго го боли аспуха за гоцко...
83
0
 
14
 
! Отговори
arhar преди 12 години
Всички знаем за прословутата среща на басейна Спартак между братя Галеви и Златко баретата , проведена в присъствието на Румен П. и организирана от Ал. Петров .През тази година американската служба за борба с наркотиците DEA трябва да открие офис у нас . Учудващо е, че Гоце и Румен П. не се радват за тази инициатива на Цветанов и евроатлантическите партньори !? Не се ли радват, че DEA ще открият офис у нас ?Приказките на червените за плоския данък са си едно голямо шменти капели Прокараха този данък , а пък сега се загрижили за обедняващите хора
82
5
 
10
 
! Отговори
! преди 12 години
Ако членовете на БСП и ГЕРБ изчезнат от България на третия месец страната ще е по-успешна от Швейцария :)