Първанов не уважи пленума на БСП

Вместо това екс президентът прати писмо до заседаващите
18 фев 2012 15:00, Бойчо Попов
260
 Първанов не уважи пленума на БСП
Снимка: БТА

Бившият президент Георги Първанов, който бе начело на България в периода 2002-2012 г., не дойде на пленума на левицата, на който се решаваше кога ще се проведе следващият конгрес на партията.

"По устав бившите председатели на партията са делегати", коментира въпроса с отсъствието на Първанов сегашният лидер на левицата Сергей Станишев.

Вместо да дойде на заседанието, Първанов изпрати официално писмо до Националния съвет на БСП. В него той информира, че ще се включи в пълния цикъл отчети и избори в партията.

„Искам да информирам почитаемия Национален съвет, че смятам да се включа активно в кампанията, като акцентирам върху следните важни проблеми: Как да спечелим парламентарните избори, тоест не просто да надделеем над основния си опонент ГЕРБ, но да постигнем не символична победа, която да ни позволи да управляваме силно и убедително“, пише в писмото на Първанов.

Писмото е непряко доказателство, че Първанов се готви да оглави червените на следващия конгрес, като измести настоящия председател.

Днес беше решено 48-мият Конгрес на БСП ще се проведе на 19 и 20 май в НДК. В дневния ред на Конгреса има и точка за избор на ръководство, като това е поводът да се говори за лидерски дебат Сергей Станишев - Георги Първанов.

По-рано членовете на ръководството разгледаха управленския проект на БСП „Данъчна и финансова политика”. „Две години и половина ГЕРБ говори за лошото наследство на Тройната коалиция, но се чу, че фискалният резерв е паднал на малко над 3 млрд. лв.“, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. „Безобразно и недопустимо е това, което имат намерение да направят със Сребърния фонд. Вноските за здравеопазване на хората бяха откраднати и сложени, за да се запушат дупки, да харчи правителството сега. Много резонен е въпросът по отношение на финансирането на изплащането на външния дълг. Не приемаме Сребърният фонд да бъде изхарчен за това и фискалният резерв да падне още“, заяви Станишев.

Според БСП трябва да се помисли и за отмяна на плоския данък. „Време е за създаването на финансова полиция към Министерството на финансите за борба с контрабандата и финансовите измами. Този проект не е управленската програма на БСП за следващия мандат. Това е само частичен проект. В него не може да бъде включено всичко”, заяви Румен Овчаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
15
 
0
 
! Отговори
Социалист преди 12 години
Първанов и само Първанов е истинския лидер на БСП, а не някакви си недоносчета и гейове
80
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 109А защо като всички власти са в чужди ръчички никой не го пита сега, а говориш в бъдеще време? Нали това беше едно най-големите обещания на ГЕРБ - справедливост за всички бръкнали в кацата с меда. Де е тази справедливост? Къде са кадърните кадри на ГЕРБ - тези, които могат да свършат реални неща? Няма такива в партията на некадърниците.
79
6
 
6
 
! Отговори
Калин преди 12 години
НАЙ ГОЛЯМАТА ШМЕНТА НА БОКО Е, ЧЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ОБСЛУЖВА .. ТРАЗТРИВА .. ТЕЗИ МРЪСНИ .. КРАСТАВИ *** БЕСЕПЕДЕРАСТИТЕ!!Вместо да ги осветли и .. натири .. от обществения живот.. няма бесепедераст който да не е крал .. !!всички до един са маргинални .. *** .. на обществен гръб!
78
1
 
5
 
! Отговори
Робин Худ преди 12 години
Българите смятат че така е по-добре лично за тях самите с плоския данък, а прецаканите са останалите но не и те лично!Нищо подобноВсеки един може и да плаща по-малко наистина, но получава много по-малко фактическиСамо богаташите са облагодетелствани от плоския данъкЦелтта на плоския данък е РБ да се превърне в Гърция. И ще стане ако плоския данък продължи да съществуваС плоския данък се умъртвява държавата. Сега тя е полумъртваТоп страните харчат над 50% от БВП чрез правителството си! ТОП
77
1
 
8
 
! Отговори
T.N.T. преди 12 години
KOI 6TE E GLAVATAR NA 4ERVENITE KRADCI?GEORGI PA4AVROV ILISEREGEI LAINQN6EF?KREMAL 6TE KAJE,KAKVO DA RE6ATMODERNITE LEVIKREMALSKIGAZOLIZCI.SVOBODA ZA HORATA NQMA DA IMA.4ERVENATA 4UMA 6TE SE PRAVI NA PARTIQ.4ERVENATA ORIZ--ZLA S NOVI SILI AL4NO 6TE WPIE ZABI ZA DA LO4I SIROMA6KA KRAV!!!...
76
2
 
10
 
! Отговори
Калин преди 12 години
партията на ***, клуба по интереси и манафски дела!
75
1
 
8
 
! Отговори
Робин Худ преди 12 години
Аз неразбирам хората в РБ как неразбират вредата която нанася плоския данък въведен от Станишев!Когато се приема закон за ГМО българите правилно протестират.Когато се убива средата чрез придобиване на шистов газ, българите правилно са на улицата и протестират. Когато се спират харчовете на държавата така нужно в кризата от плоския данък никой не протестира! Българите прости ли са!Или всички останали са простите,защото никъде в нормалния свят няма плосък данък! Никъде!Защо ли?Защото убива РБ
74
9
 
5
 
! Отговори
ехо преди 12 години
Привет на всички *** пишещи тук-обичкам Ви,много сте готини.....!!!
73
2
 
8
 
! Отговори
дан преди 12 години
какъв дебат бе, те ще се избият за власт вие за дебат говорите...в много страни в света комунистическите партии са забранени, защото в уставите им е записано, че власт се взема с оръжие...те са го доказали с действия...българските комунисти мислят, че като смениха името си ще успеят да ни измамят...след 89-та година имаха сигурен електорат, след десет години електората им одъртя, след още десет започна да измира...докато не измрат всички държавата ни няма да се оправи
72
9
 
2
 
! Отговори
социалист преди 12 години
Първанов и само Първанов е истинския лидер на БСП, а не някакви си недоносчета и гейове
71
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Многу важну, че Гоцко не бил уважил пленумъ на мишките, ше си го преместа в другия крачол....
70
3
 
8
 
! Отговори
kires преди 12 години
....гнъсна картинка....!
69
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом Офчия Румен ще гони крадците, ясна е работата...........*** иска да създаде полиция под свой контрол за да не го питат откъде са му милионите
68
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АЛООООООООО, МЛАДИТЕ СОЦИАЛИСТЧЕТА, изгонете ги бе!!! Ние, противниците на червената партия, много се забавляваме с тия мутри! Няма да помиришете и грам власт докато сами не си ги изгоните! Не виждате ли, че си живеят в някакъв техен свят и не им се вярва, че са аут завинаги!
67
1
 
6
 
! Отговори
за 100 преди 12 години
Как с кой? С нас Българите, да ни направят губерния на матушката им......
66
2
 
13
 
! Отговори
Само БиеСиеПие ! преди 12 години
БСП - Банда Сити ***
65
5
 
8
 
! Отговори
T.N.T. преди 12 години
PARVANOV E NAI--ZASLUJIL DA E GLAVATAR NA BANDITSKOPARTIZANSKATA 6AIKA--NEZNAM ZA6TO.WSI4KI DO EDIN SA KREMALSKI PRODAJNI PODLOGI.WSI4KI DO EDIN SA LICEMERIWSI4KI DO EDIN SA KRADCI MILIARDERIWSI4KI DO EDIN SA MODERNI LEVI NEKADARNICI.WSI4KI DO EDIN SA IZ4ADIQ NA BANDITOPARTIZANITE,NATRESENI OT KREMAL NA 09.09.1944.WSI4KI DO EDIN SA BEZJALOSTNI KRAVOPIICI NA SIROMA6KA KRAV.WSI4KI DO EDIN SA MRASNICI S PREPALNENI NENASITNI GU6IWSI4KI DO EDIN SA ZA KENEFA NA ISTORIQTA
64
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боже, не мога да повярвам! Р.Овч. настоява за контрол и създаване на полиция за борба с финансовите измами! Ха, ха , ха, ха, ха, ха...Горките редови социалисти!!! Докато тия *** се изказват от името на опозицията - опозиция читава няма да има!
63
2
 
10
 
! Отговори
Робин Худ преди 12 години
Ако трябва да избирам м/у Станишев и Първанов предпочитам втория.Никога, никога няма да простя на Станишев въведения плосък данък от него в РБ. Той ни предаде/продаде!Плоския данък не е нещо малко. Той отслабва държавата,която свива функциите си заради намалелите приходи от данъци. Който ви говори че събираемостта с плосък днък се покачва е платен от капиталистическите фондации и неправителствени о-ции съьествуващи благодарение на подръжниците на кап.идея и подкопаващи основите в всяко соц.о-в
62
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Чичковите червенотиквеничковчета на пленум!