Борисов изрита зам.-министър на здравеопазването

Гергана Павлова отговаряше за лекарствената политика
Обновена: 21 фев 2012 14:53 | 21 фев 2012 13:41,
267
Борисов изрита зам.-министър на здравеопазването
Фармацевти на протест срещу Гергана Павлова. Снимка: Impact Press Group

Премиерът Бойко Борисов освободи днес от поста заместник-министър на здравеопазването Гергана Павлова.

Решението на премиера е по собствено усмотрение, съобщиха от правителствената информационна служба.

В здравното министерство Павлова отговаряше за лекарствената политика. Тя е и бивш служител на фармацевтичната компания на Огнян Донев "Софарма", където в периода 2006-2008 г. е заемала ръководни позиции.

Отстраняването на Павлова става само няколко дни след подаването на оставката на Нели Нешева от поста управител на НЗОК заради скандала с бонусите. След натиск от премиера Нешева реши сама да се оттегли.

Тогава обаче тя обясни, че атаката срещу нея не е заради получените 12 хил. лева премии, а е заради желанието й да се намалят цените на лекарствата, с което ще се засегнат големи финансови интереси.

Още по темата

В понеделник разследване на TV7 показа, че "Софарма" продава в пъти по-скъпо лекарствата си у нас в сравнение с цените, на които се продават в съседните Сърбия и Турция, които са извън ЕС.

Компанията държи 70% от търговията с медикаменти с трийсетте най-големи лечебни заведения у нас.

Фармацевтичната компания изнудвала болниците заради стари дългове и ги принуждава да купуват лекарствата й на високи цени.

Според TV 7 у нас има изградена стройна организация от Огнян Донев, която стига до върховете на властта.

Негов доверен човек в правителството е именно заместник-министърът на здравеопазването Гергана Павлова, която днес беше отстранена от Борисов.

През лятото на миналата година фармацевти поискаха оставката на Павлова с обвинението, че се опитва да прокара лобистки промени в Закона за лекарствата, които не са в интерес на пациентите.

Павлова е и председател на Надзорния съвет на здравната каса. Нейното име беше спрягано за директор на касата, след като д-р Нели Нешева подаде оставка.

Гергана Павлова пое поста зам.-министър на здравеопазването през април 2010 г., когато министър беше проф. Анна-Мария Борисова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И сега с колко процента ще намалеят цените на лекарствата? По това ще съдим има ли ефект от изритването на замминистърката.
186
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
239, че той тъкмо това прави. Най-отвратителните от най-отвратителните не ги е пипнал и няма да го направи. Виж за някакви 10 000 (Които и без това са само предтекст) - веднага.
185
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мачкай Боико! Които краде на ***!
184
11
 
26
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
ББ да изрита себе си!
183
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ФАКТ Е чЕ 90% ОТ РЕКЛАМНИТЕ БЛОКОВЕ СА ЗА ЛЕКАРСТВА БИЛИ ТЕ НА СОФАРМА ИЛИ НА БИОСЕТ.....КОЕТО ИДВА ЗА ДА РЕчЕ чЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗНАЕ МНОГО ДОБРЕ ЗА ОГРОМНА ФАРМАЦЕФТИчНА МАФИЯ И СИ ТРАЕ ЗАщОТО ТЯ ГО ЗАХРАНВА... ВСИчКО ДРУГО Е ПРАХ В ОчИТЕ НА ХОРАТА
182
4
 
26
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Тези гъзолизачески медии за пореден път правят изцепка с употребата на глаголи - 'изрита', 'изхвърли', 'метна' и т.н. Нямам никаква причина да харесвам другаря Боко Тиквата, но не е необходимо медиите чак дотам да сервилничат, че да подражават на селташкия му речник, уж за да популяризират подобни начини на изказване. Така по-скоро му правят мечешка услуга и допълнително го резилят пред хората.
181
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това няма как да е случайно, още повече че точно този месец се решават много от лекарствените въпроси, договори и т.н.Усещате ли накъде духа вятърът? Пациентите ПАК ще останат за неопределено време без лекарства и точно това е целта - отново да се спестят пари
180
7
 
30
 
! Отговори
марко-1 преди 12 години
И кой ги назначава тези кадри? Той! Сега един, послед друг и така в игри и закачки минал мандата! А работа кога? А някакъв напредък? Те гафят аз ги уволнявам! Голям келепир за данъкоплатеца, няма що!
179
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Софарма са направили пълен кръг- производство, дистрибуция и аптеки и всичко това със заобикаляне на закона(ниска цена)! Същото нещо е направил и Марешки и няколко други по-къси верижки!
178
4
 
12
 
! Отговори
до 227 преди 12 години
Не е точно така. Това е държавна политика- лекарствата да са по-скъпи в БГ.
177
19
 
5
 
! Отговори
Екатерина преди 12 години
Пълни глупости. Ще му се на някой да събори Софарма и Донев и е намерил правилните хора, за да им плати да го направят. В България, за съжаление, всеки успял човек задължително се приравнява с престъпник. *** и завистлив народ
176
1
 
13
 
! Отговори
$ преди 12 години
225 , може ТВ7 да са ***, но това не променя по никакъв начин факта, че БГ лекарства се продават в пъти по-евтино в Турция и други държави.И знаеш ли защо е така? Защото в БГ търпеливият и беден народ позволява това да се случи, вместо да вземе нещата в свои ръце....
175
5
 
22
 
! Отговори
Д-ра преди 12 години
-Калинке, калинке де така?-Отивам при Бойко да работя, че много калинки така си уредиха живота!Как беше израза ние ги хващаме вие ги пускате. А Бойко ги назначава и после се прави на герой като ги уволнява. А сега ми кажете след като той ги назначава не носи ли отговорност за провала им? Или следващият министър ще го вземе от околовръсното тя поне ще е широка специалистка не като Калинките минали през кабинета за три години? Колко станаха 6, 8?
174
0
 
12
 
! Отговори
$ преди 12 години
208 , какъв ти е коментара за три пъти по-евтините лекарства в Турция? Или и това е по вина на ТВ7. По- голяма мафия от лекарствената НЯМА. А когато монополисти като О.Донев, имат и медийна група, хората стават марионетки в ръцете на гадните ***.
173
17
 
9
 
! Отговори
миро преди 12 години
е за това съм за герб,защото няма прошка,който краде си отива
172
13
 
13
 
! Отговори
екатерина преди 12 години
Бойко Борисов определено си знае работата , но няма да е зле и да елиминира голямото чудовище Огнян Донев
171
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червените злобари вече са получили жлъчна криза!!! Сега Позитано ще ги организира да започнат да заливат с помия правителството!!! Донев и Доневци досега са си плащали яко на предишните правителства за лекарствения октопод и сега на червените крадци ще им секнат много комисионни! Много народ ще изреве на умряло! Включително и бялата мафия, която без огромен комисион не вкарва нито едно лекарство по болниците!
170
1
 
2
 
! Отговори
към 215 преди 12 години
Нешева имах предвид
169
4
 
10
 
! Отговори
SAVCHO1950gdg преди 12 години
ГНУСНА РАБОТА ГОСПОДА БАНДИТИ ОТ ДЪРЖАВНАТА И ФАРМАЦЕФТИЧНАТА МАФИИ, ДВЕ ЛИЦА НА ЕДНА И СЪЩА МОНЕТА !!ЕДНАТА НЕ СЕ ОТЧЕТЕ НА ДРУГАТА И СЕ СЯДОХА, КАТО ДИВИ ЖИВОТНИ !!!А И ДВЕТЕ ГИ СЪЗДАДЕ ДОН БОКИКИО В ПРЕДИШНИЯТ И СЕГАШНИЯТ СИ ВИД !!!
168
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз се питам как все ТВ7 прави тези разобличаващи разкрития реабилитиращи издънките на властта. Те разобличиха милионерите-зърнопроизводители, те разкриха какви долни типове са Начкови, те сега доказват каква невинна жертва е Начева. Нямам съмнение в съществуеването на фармацевтична мафия и сигурно и тая е оклепана до ушите но тенденциозността в разсследващата журналистика на тази телевизия мирише на гнило