ГЕРБ не спаси шефката на НЗОК, прие й оставката

Нели Нешева имала място в бъдещото управление на държавата
Обновена: 21 фев 2012 19:04 | 21 фев 2012 19:00,
204
ГЕРБ не спаси шефката на НЗОК, прие й оставката
Нели Нешева Снимка: БТА

Парламентарната група на ГЕРБ реши единодушно да приеме оставката на управителя на НЗОК Нели Нешева, съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев след заседание на депутатите. До месец ще бъде назначен нов шеф на Здравната каса. 

Шефката на касата хвърли оставка в края на миналата седмица след разразилия се скандал с раздадените бонуси в НЗОК. Нешева призна, че през 2011 г. е взела 12 156 лева като допълнително  материално стимулиране. Заради негативната обществена реакция премиерът Бойко Борисов лично "помоли" депутатите от ГЕРБ да й поискат оставката. 

След избухването на скандала с допълнителните пари Нешева с назидателен тон обясни, че цени труда си и не би върнала бонуса. Впоследствие обаче размисли и дари сумата за благотворителност.

Макар че приемат оставката й, управляващите дадоха висока оценка за нейната работа и екипа й.  "Вече няма напрежение в системата и това се  дължи на целия екип, но е предимно нейна заслуга", разясни Красимир Велчев. 
 
Депутатът обаче допълни, че обществото е чувствително към раздаването на бонуси, особено в условията на криза.
 
Самата Нели Нешева в мотивите си да подаде оставка е посочила, че не иска тези неща да се използват за политически и корпоративни цели, посочи той.  
 
"Когато един човек е подложен на такова напрежение и от неговия подпис зависи преразпределението на 3 млрд. лв., може би се нуждае от почивка, но отчитайки професионалните качества на Нешева, съм сигурен, че тя има своето място в бъдещото управление на държавата", коментира Велчев. 
 
Той уточни, че няма нищо конкретно предвид, а по думите му един добър специалист винаги може да си намери място навсякъде.
 
ПГ на ГЕРБ е решила да предложи на премиера Бойко Борисов да разгледа кадровия потенциал в здравеопазването и да направи необходимото пред цялото общество да не остават съмнения, че има защита на корпоративни интереси, посочи Велчев.
 
Утре оставката на Нели Нешева е първа точка в проектопрограмата на парламента. 
Още по темата
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: оставкаНели Нешева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
9
 
! Отговори
Purjola преди 12 години
Tazi svinkq dobre se e ugoila.Ste ima dosta purjoli
39
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Напълно си заслужава плюенето тая. Като че ли не живее в България, паднала от луната. Не знае ли че оскотелите кенефистанците са най-кадърните и най-добрите специалисти по здравно осигуряване и почват да се давят от завист ако някой друг взема бонуси. Това да е за урок на следващият шеф на касата. Тук става дума за милиарди, при такива суми играят големи интереси ти той може спокойно да си взима милиони под масата - и той доволен, и кенефистанското *** доволно защото няма да знае а ще дава пари за скъпи лекарства.
38
1
 
13
 
! Отговори
В телевизион. новини преди 12 години
казаха за каква благотворителност ще даде парите тая цоца - "за децата на улицата, за храна и облекло".Колко ще ги даде,друг въпрос.ОБАЧЕ: Кои деца са на улицата? Главно ***. Значи *** цвъка чавета, не ги дава в соц.дом, за да не изгуби паричните бонуси, но не полага грижи за тях, а ги оставя на улицата. И сега,парите,взети от пенсионерите и инвалидите, та да има як бонус за цоцата, ще бъдат дадени на ***,да ги излапат и да се гради у тях впечатлението,че сме длъжни "да им даваме"!
37
2
 
23
 
! Отговори
Мдааа! преди 12 години
За всяко прасе идва коледа!
36
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
народът (в голямата си част освирепяла и оскотяла завистлива ***) иска кръв, не ще хляб.
35
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дебела със свински очички, но затова пък е лакома и алчна. Много добре ни работила ***.
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бонусите се оказаха противопоказни за г-та,...ще трябва е да мине на други стимуланти !
33
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Депутатът обаче допълни, че обществото е чувствително към раздаването на бонуси, особено в условията на криза.Що за наглост е това бе герб в лицето на к.велчев,как може да се говрите със ЗДРАВНО ОСИГУРЕНИТЕ БЪЛГАРИ,бе мутомофрони тук не става дума за часна фирма и за пари на часници,а за нашите пари бе *** ние ги даваме редовно всеки месец за да БЪДЕМ ЗДРАВНО ОСИГОРЕНИ,когато ни се наложи да се лекуваме.ТЕЗИ ПАРИ НЕ СА ЗА БОНУСИ *** неидин....
32
0
 
29
 
! Отговори
Не бива така ! преди 12 години
Това кълбо ( горе на снимката) със сигурност има място само в семейството си. Не мисля, че хората имат нужда от такова нещо (виж снимката). Най добре е да отиде при Румяна Желева.
31
1
 
24
 
! Отговори
brt преди 12 години
Леле тая колко е грозна!!!
30
3
 
17
 
! Отговори
marian преди 12 години
Смятам, че Нешева е следващият министър на здравеопазването ни!!! ХА ХА ХА !!!
29
5
 
32
 
! Отговори
МАФИЯТА НИ ГАЗИ !!! преди 12 години
МАФИОТИТЕ ОТ ГРОБ, ИЗРИТАХА ЕДНО БУШОНЧЕ.... А МУТРАТА ТИКВЕНСКА ВЪРЛУВА ЛИ ВЪРЛУВА..... АБЕ, АМА КОЙ ЩЕ РАЗЛЕДВА "***", БЕ ????
28
3
 
32
 
! Отговори
бай Ганьо преди 12 години
Ама как се е ояла....като всички гербери! ***!
27
3
 
7
 
! Отговори
до 30 преди 12 години
Да,могат да го използват за дига,че какви наводнения ни чакат.
26
3
 
19
 
! Отговори
Мирослав33 преди 12 години
от както ГЕРБ у4астват във избори винаги гласувам за тях .както и моето семейство.Но ве4е сме разколебани дали те са правилния избор?!Май не,щом Бойко защитава винаги своето корумпирано обкръжение.Та преди да гласува ме ве4е трябва да се мисли много
25
2
 
6
 
! Отговори
beden преди 12 години
cql jivot da rabotq nqm da zasluja 1000 lv bonusi kamoli 12 000 ..
24
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако има получили посттравматичен стрес след виждането на тази снимка - трябва да започнете незабавно лечение са диазепам!!!
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ах колко си нагла, ако те набарам с кеф ще си строша батата в главата ти!
22
4
 
16
 
! Отговори
до 27 преди 12 години
*** на фидосова е по-мощен!!!!!!
21
2
 
12
 
! Отговори
bigbadboy преди 12 години
защо тази снимка ми напомня за красавицата и звярът,защо ли...