ГЕРБ не спаси шефката на НЗОК, прие й оставката

Нели Нешева имала място в бъдещото управление на държавата
Обновена: 21 фев 2012 19:04 | 21 фев 2012 19:00,
204
ГЕРБ не спаси шефката на НЗОК, прие й оставката
Нели Нешева Снимка: БТА

Парламентарната група на ГЕРБ реши единодушно да приеме оставката на управителя на НЗОК Нели Нешева, съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев след заседание на депутатите. До месец ще бъде назначен нов шеф на Здравната каса. 

Шефката на касата хвърли оставка в края на миналата седмица след разразилия се скандал с раздадените бонуси в НЗОК. Нешева призна, че през 2011 г. е взела 12 156 лева като допълнително  материално стимулиране. Заради негативната обществена реакция премиерът Бойко Борисов лично "помоли" депутатите от ГЕРБ да й поискат оставката. 

След избухването на скандала с допълнителните пари Нешева с назидателен тон обясни, че цени труда си и не би върнала бонуса. Впоследствие обаче размисли и дари сумата за благотворителност.

Макар че приемат оставката й, управляващите дадоха висока оценка за нейната работа и екипа й.  "Вече няма напрежение в системата и това се  дължи на целия екип, но е предимно нейна заслуга", разясни Красимир Велчев. 
 
Депутатът обаче допълни, че обществото е чувствително към раздаването на бонуси, особено в условията на криза.
 
Самата Нели Нешева в мотивите си да подаде оставка е посочила, че не иска тези неща да се използват за политически и корпоративни цели, посочи той.  
 
"Когато един човек е подложен на такова напрежение и от неговия подпис зависи преразпределението на 3 млрд. лв., може би се нуждае от почивка, но отчитайки професионалните качества на Нешева, съм сигурен, че тя има своето място в бъдещото управление на държавата", коментира Велчев. 
 
Той уточни, че няма нищо конкретно предвид, а по думите му един добър специалист винаги може да си намери място навсякъде.
 
ПГ на ГЕРБ е решила да предложи на премиера Бойко Борисов да разгледа кадровия потенциал в здравеопазването и да направи необходимото пред цялото общество да не остават съмнения, че има защита на корпоративни интереси, посочи Велчев.
 
Утре оставката на Нели Нешева е първа точка в проектопрограмата на парламента. 
Още по темата
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: оставкаНели Нешева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да слеят НЗОК с министерството както беше при Живков и без това няма никаква полза от тази здравна каса освен повече началници, повече бонуси, по-скъпи лекарства и повече мизерия в болниците.
19
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мале защо го видях това чудовище,сега няма да мога да спя,по-грозна жена няма на тоя свят!Политиците на бойко начело с Цветанов са най-ужасяващите грозотии в политиката от 89 насам.
18
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
в крайна сметка стана това, което искаха от софармо- кърволаците. И народът е доволен, както личи от коментарите. И също така, духат го бедните (и простите).
17
3
 
6
 
! Отговори
дядо преди 12 години
абе децатия от кабинета се се кълнатв щатите така в щатите онака демокрацията такане им изнася да си спомнят че обама преди годининакара едни тяхни много заслужили работарида върнат бонусите - щото беше кризанякои отидоха и на съдно при нас нема начин щото ония дето са им отгоре на нашите бонусчиисигурно са лапнали повечко
16
2
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Аз ще спася оная на заден план...
15
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добро решение на ГЕРБ.Каката се разприказва чак,като и набиха шута.
14
2
 
3
 
! Отговори
absulute преди 12 години
taq ako e vidq ve4erta 6te pomislq 4e e nqkvo 4u4alo za pla6ane na jagali
13
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не харесвам ГЕРБ,но за тази постъпка евала!Удържа си на думата Бойко браво!
12
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На госпожата и нейните хора не са им стигнали комисионните от фармацевтични компании и доктори при разпределяне към точните хора на нашите пари, та и премии. Алчността и изяде главата.
11
27
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Изгладняла българска ***, един не остана който да не се оплюли в тази държава. Сигурен съм, че 99% от тези които пишете жалките си коментари нямате никаква идея изобщо какво коментирате, само и само къде да си излеете злобата. Безделници и нехранимайковци плюещи можещите и успелите!
10
2
 
33
 
! Отговори
дО 1 преди 12 години
Какво браво,бе ***!Ако тази гадна, мазна повлекана бяха решили да я върнат, герберите щяха да взривят народното недоволство!През ръцете и минавали 3 милиарда,а колко от тях са отклонени за "бонуси"?От бедния народ със СМС СЪБИРАТ КЪРВАВИ СТОТИНКИ за лечението най-вече на болни деца,а тази пастарма ще живее в охолство,защото си ценяла труда!!!?
9
1
 
3
 
! Отговори
az преди 12 години
щяла да ги дари кой знае колко е п.......
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сети се дебелата ....., че има и гладни бездомни, обрани от такива, като нея.
7
0
 
23
 
! Отговори
Ех...Борисов преди 12 години
Повишение значи?! Ех...Борисов, Борисов...
6
0
 
41
 
! Отговори
бай Иван преди 12 години
*** Нешева имала място в бъдещото управление на държавата !!!!!!!!Да , там ще може да взима по-големи премии.Тая - на село - в селския кабинет - да види как живеят хората...и колко са здрави...
5
1
 
43
 
! Отговори
Аха преди 12 години
Имала място в управлението на държавата ? Мафия и циркове без край !
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да видим цените на лекарствата и ще разберем кое лоби е дало повече
3
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Софармаджиите надделяха (т.е. кинтите им)
2
5
 
25
 
! Отговори
xdd преди 12 години
taq e protiwna
1
14
 
23
 
! Отговори
Петко преди 12 години
БРАВО!Не съм фен на Бойко. Бях почти сигурен, че ще спасят тази нагла муцуна, НО!!! евалла за решението.Освен закон, има и морал.