ГЕРБ решава днес за оставката на Нели Нешева

Съсловни, пациентски и работодателски организации я искат за шеф на НЗОК
Обновена: 21 фев 2012 09:42 | 21 фев 2012 09:41,
191
ГЕРБ решава днес за оставката на Нели Нешева
Нели Нешева. Снимка: Булфото

Очаква се парламентарната група на ГЕРБ да разисква днес оставката на управителя на НЗОК Нели Нешева.

Шефката на касата хвърли оставка в края на миналата седмица, след като премиерът Бойко Борисов поиска от депутатите си да се срещнат с нея и да я отстранят от поста й.

До скандала се стигна, след като сини депутати извадиха пред медиите документи, от които става ясно как миналата година служителите на НЗОК са получили над 2 млн. лв като допълнително материално стимулиране (ДМС), а самата Нели Нешева е взела 30 хиляди лева бонус.

Нешева отхвърли твърденията, но призна, че е получила 12 156 лв като ДМС.

В последните дни съсловни, пациентски и работодателски организации заявиха, че промени в ръководството на касата биха довели до сътресения в системата.

Още по темата

Председателят на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов коментира, че през 2011 г. е имало спокойствие в системата, ръководена от Нешева, а моментът е неподходящ за кадрови смени заради предстоящо прехвърляне на доста дейности към НЗОК.

На същото становище застанаха и от Българската стопанска камара.

"Очакваме управленската далновидност да надделее над популистките реакции и стабилността на НЗОК да бъде съхранена", категорични са от БСК.

Според камарата чувствителността на общественото мнение към финансовото стимулиране на заетите в администрацията е обяснимо, но то не трябва да бъде водещ аргумент, особено когато се отнася до управлението на огромни финансови потоци като тези в НЗОК.

"Д-р Нешева стана жертва на недъзите на системата на здравеопазване", смятат още от БСК и призоваха ГЕРБ да я оставят на поста й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То вярно че тези 12 000 взеха да ми малеят на фона на 48 000,ама вече взех да си мисля,че има и по 100 000 само дето още не сме разбрали....и после не били крадяли от ГЕРБ?!Как бе те законно с писалката си изписват сами парички,а ние балъците внасяме,пък деца всеки ден по телевизора се молят за СМС за операция.Не е нормално това!
92
1
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
Много мразя да мисля за напред.....!
91
3
 
3
 
! Отговори
тони макарони преди 12 години
Няма и да я уволнят...Жената много лошо я сложиха в капана и той за малко да щракне...На Донев определено му пречи тази жена,ама това е положението...
90
2
 
2
 
! Отговори
АЛООО, Бг преди 12 години
Не действайте ---ПЪРВОСИГНАЛНО,....както обикновено !После излиза ---ОБРАТНОТО ,не се ли опарихте ------22г.преход,МИСЛЕТЕ С ГОРНИТЕ ГЛАВИ ,А НЕ С ДОЛНИТЕ!
89
0
 
7
 
! Отговори
... преди 12 години
1. Можеш да си хвърляш *** през терасата!2.Могат да те блъснат на пешеходна пътека!3. Кучето ти има правото да *** където си поиска и да хапе когото си поиска!4. Имаш право да крадеш,убиваш и изнасилваш, ако си част от малцинство.5. Нямаш право да наричаш нещата с истинските им имена, ако си на обществено място защото може да те обвинят в нетолерантност.6. Нямаш право на лично мнение, ако то се различава от това на болшинството или не се популяризира по масмедиите.7. Трябва да търпиш и да работиш за благото на обществото, но ти самият не си част от това общество.8. Преди да се пенсионираш трябва да умреш.9. Преди да умреш трябва да работиш поне 40 години и да плащаш данъци за общото благо и светлото бъдеще на политиците.10. Работодателите са освободени от задължението да спазват закона.11. Ако си народен представител можеш да не ходиш на работа, но да си получаваш заплата.12. Управляващите имат право да тълкуват закона и да го прилагат съобразно своето тълкуване.13. Всичко което трябва да знаеш се съобщава по телевизията.14. Ако ти трябват пари за лечение, трябва да участваш в телевизионна игра, която евентуално да спечелиш, като за периода на участието си трябва да призовеш поне хиляда пъти зрителите да пращат есемеси.15. Държавният служител винаги има право.16. Ако държавният служител пие кафе не трябва да го безпокоиш по никакъв повод.17. Винаги когато общуваш с държавен служител трябва да се усмихваш виновно затова, че го безпокоиш.18. Когато видиш полицай си длъжен да му дадеш двайсет лева.19. Всеки политик има право да те лъже и баламосва така, както му е изгодно.20. Всеки политик има право да обещава всичко и да не изпълнява нищо.21. Нямаш право да търсиш отговорност от управляващите, понеже ти си си ги избрал.
88
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОСРАХТЕ СЕ ГЕРБЕРИ.НАЛИ ВИЕ СИ НАЗНАЧИХТЕ И ВИЕ И ДАДОХТЕ ТАЗИ ВЛАСТ САМА ДА СИ ИЗБИРЕ БОНУСИТЕ.ПРАВИТЕ ТОЗИ НАРОД НА *** А ТЕ ГОРКИТЕ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА БЛЪСКАТ ЗА ДА ВИ ХРАНЯТ .*** СМОТАНИ.
87
1
 
7
 
! Отговори
Мразим тарикати преди 12 години
Огледайте тази персона от снимката и внимателно, ама мнооого внимателно премислете дали да си платите здравните осигуровки.И безтуй по болниците си плащате на ръка.Нали!
86
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това с бонусите си е узаконен грабеж - Дават ти един ДЪРЖАВЕН бюджет и ти казват - вземи си колкото си искаш ..
85
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е то има един начин,ама е малко неосъществим поради желанието на всички да живеят.Иначе пълен бойкот никой да не купи 6 месеца нито едно лекарство и кой оцелее ще се радва на евтини лекарства и молещи доктори за работа.Ама няма как всеки болен да се откаже, живее им се на хората....
84
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама тази още ли не са я уволнили ???За какво беше този целия цирк, Боко, като още не е уволнена ?Значи това с бонусите си е узаконен грабеж - Дават ти един ДЪРЖАВЕН бюджет и ти казват - вземи си колкото си искаш ..А хората гладуват !
83
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Очакваме управленската далновидност да надделее над популистките реакции и стабилността на НЗОК да бъде съхранена", категорични са от БСК"Извинявайте ама е популистко да се взимат бонуси равни на 44-минимални заплати или 25 средни заплати около 500лв, пред изгладнeлия народ!!!!
82
0
 
8
 
! Отговори
Бойко, до къде? преди 12 години
Че то туй 12 000 лв. бонус пари ли са? Виж, шефката на Агенцията по вписванията и дадоха 24 000, след което тя се самонагради с още 48 000 само за 6 месеца. Извън заплатата. Повече от 500 лв. бонус на работен ден и се падат. Да, няма грешка. За ден премия колкото 3-месечна пенсия.
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ooooo!Много ще се разочароват всички,ако я обявят тази за незаменима.Тези номера просто няма да минат-Тя подава оставка,а пък не и я приемат.Айде сега ние не сме ***!
80
0
 
7
 
! Отговори
Kentucky Bourbon преди 12 години
Колко е забавно в България:Шефката на НЗОК - бонусиШефката на АВ - бонусиШефа на напоителните - заплахи за убийствоЩо дават пари на крадливите гърци...А, и нещо хубаво...Томислав го глобили ченгетата...Да живееш в България е ... страхотно и вълнуващо :)
79
1
 
3
 
! Отговори
ДО 88 преди 12 години
А то има ли други ,освен *** в Бг ...?За кои други *** ще гласуваме?
78
1
 
4
 
! Отговори
ДО 85 преди 12 години
Като те натисне ---МАФИЯТА в Бг ,ще се озъбиш и ще даваш и мило и драго ,....не се мисли за голяма работа ,огледай се около теб?Да не те ---самоубият ---евентуално !На практика това се получава !
77
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
А ние решаваме днес дали през 2013 ще гласуваме отново за тези цинични нагли ***. Не че другите са по-добри....
76
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗНАЧИ ТАКА ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ ОТИВА В ДЖОБА НА ПОДОБНИ НАГЛИ ПРАСЕТА, КОИТО ВСЕ ПАК ИМАТ ПОДДРЪЖНИЦИ В ЛИЦЕТО НА ОЩЕ ПО-БЕЗОЧЛИВИТЕ ИМ НАЧАЛНИЦИ И ПОДЧИНЕНИ....И СЕГА КАКВО ОБСЪЖДАТ ПОРЕДНАТА СВВВВВВВИНЩИНА И РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА ПУМИЯТА........НЕМА ТАКАВА ***!
75
1
 
4
 
! Отговори
друго мнение преди 12 години
Тъй като СК ,има пръст в ЛЕКАРСВЕНАТА БЯЛА---МАФИЯ и лобира в Нар. събрание за тях ,същите натопиха Н.Нешева ,СЛЕД КАТО ТЯ ОТКАЗА да подпише договора за ПО-ВИСОКИТЕ цени на лекарствата в Бг ,...../нали са "ефтини"/....!Краят остава за вас----ПАЦИЕНТИТЕ !
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за 500 лв на месец ставам шеф на здравната каса!какво толкова има - сякаш е някой гений!има толкова много кадърни хора!!но не се знае дали ги има в средите на власт имащити и власт имали!