ГЕРБ решава днес за оставката на Нели Нешева

Съсловни, пациентски и работодателски организации я искат за шеф на НЗОК
Обновена: 21 фев 2012 09:42 | 21 фев 2012 09:41,
191
ГЕРБ решава днес за оставката на Нели Нешева
Нели Нешева. Снимка: Булфото

Очаква се парламентарната група на ГЕРБ да разисква днес оставката на управителя на НЗОК Нели Нешева.

Шефката на касата хвърли оставка в края на миналата седмица, след като премиерът Бойко Борисов поиска от депутатите си да се срещнат с нея и да я отстранят от поста й.

До скандала се стигна, след като сини депутати извадиха пред медиите документи, от които става ясно как миналата година служителите на НЗОК са получили над 2 млн. лв като допълнително материално стимулиране (ДМС), а самата Нели Нешева е взела 30 хиляди лева бонус.

Нешева отхвърли твърденията, но призна, че е получила 12 156 лв като ДМС.

В последните дни съсловни, пациентски и работодателски организации заявиха, че промени в ръководството на касата биха довели до сътресения в системата.

Още по темата

Председателят на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов коментира, че през 2011 г. е имало спокойствие в системата, ръководена от Нешева, а моментът е неподходящ за кадрови смени заради предстоящо прехвърляне на доста дейности към НЗОК.

На същото становище застанаха и от Българската стопанска камара.

"Очакваме управленската далновидност да надделее над популистките реакции и стабилността на НЗОК да бъде съхранена", категорични са от БСК.

Според камарата чувствителността на общественото мнение към финансовото стимулиране на заетите в администрацията е обяснимо, но то не трябва да бъде водещ аргумент, особено когато се отнася до управлението на огромни финансови потоци като тези в НЗОК.

"Д-р Нешева стана жертва на недъзите на системата на здравеопазване", смятат още от БСК и призоваха ГЕРБ да я оставят на поста й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
7
 
! Отговори
чикатило преди 12 години
хехех какъв принтер бре човек,тая само командва!
112
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ ПЪЛНИ ДЖОБОВЕТЕ НА МАФИЯТА!
111
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес от парламента ще се чува на всите жълти павета "Арията на крадците". изпълнена от депутатите на ГЕРБ. Те ще пеят хорово - Оставете ни крадлата, тя е наша, ние я обичаме. вожде, пощади я защото всите гербери сме крадливи и който и да сложиш там все ще краде!
110
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Д-р Нешева стана жертва на недъзите на системата на здравеопазване...както и на безочливата си наглост, безмерна алчност и простотия. Типични за демокрадливата върхушка...
109
0
 
6
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
Една медицинска сестра взима 300 лева максимум заплата тая 30 бона за нищо ги няма...само като и видя личицето плоско не може да ме убеди че си ги е заслужила ! Какво толкова работи за тия пари ? Пуска документи на принтера ли?
108
0
 
6
 
! Отговори
Статистик преди 12 години
Вярно, че демокрацията била за предпочитане пред тоталитаризма.Сега можеш да си се самооцениш за милиони, да си се самонаградиш с колкото и както прецениш..... и отгоре на всичко да се окаже съвсем законно.Евалла!
107
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оставете лъжицата катран в кацата с ***!
106
0
 
6
 
! Отговори
САМО В Бг преди 12 години
Няма го бай Тошо ,да ТУРИ ред в Бг ,явно другите до сега УПРАВНИЦИ, са под неговото НИВО!
105
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НАГЛА *** ! ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА *** КАТО МУХИ, КАК ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ ПАЦИЕНТСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ЩЕ Я ЗАЩИТАВАТ БЕ ! ЩЯЛО ДА ИМА СЪТРЕСЕНИЕ В СИСТЕМАТА ?! СЪТРЕСЕНИЕТО ЩЕ ГО УСЕТИТЕ МНОГО СКОРО !
104
0
 
5
 
! Отговори
Бг преди 12 години
А какво става в "СОФАРМА",...БЕДНА ВИ Е ФАНТАЗИЯТА ,ПИТАЙТЕ ---ДСБ-,демократите !?
103
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе *** ми дойди ми?!Няма такива работи бе!Фурнаджии ли ни управляват?Да се маха!Доста!!!!
102
0
 
2
 
! Отговори
До 102 преди 12 години
приятел нямаме нужда от факти известни на всички!напиши решение на въпроса ако можеш. (освен емиграция аз за друго не знам)
101
2
 
1
 
! Отговори
до 102 преди 12 години
Не забравяй ,че българина мрази да ---МИСЛИ!
100
0
 
4
 
! Отговори
Една дама преди 12 години
А няма ли да махнат и онази Павлова, зам-министъра, която защитава инересите на бившия си шеф 'Софарма' и затова те са монополист и плащаме по-скъпи цени на лекарствата им от Турция и Сърбия и източват здравната каса
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора, герберастите пак се опитват с пушилката около някакви си 12 х. лв. да прикрият истинската корупция на престъпното си управление. Вярно, неморално е да си начисли бонуси колкото 40 средни заплати, но по-големият проблем е огромната корупция, просмукала всички "управленци" от мутренската банда на тиквата. През миналата година здравните вноски се увеличиха с над 30%. Тази кифла на снимката така добре "управляваше" НЗОК, че никой пациент не усети какво стана с тези близо 1 млрд лв. допълнителн
98
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега ако сме народ като народите,оставят ли я тая никой да не внесе здравно да им видя физьономиите.Ще я изритат после на секундата с шутове...
97
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А БОНУСИТЕ НА НАП?
96
0
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 12 години
ГЕРБ не крадат от нашите пари. Те просто си вземат от тях.От народа-според възможностите, за ГЕРБ според потребностите.Да живее новият морал.Ура!
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами онази другата *** - на вписванията ... решила и си гласувала по 10 000 лева на месец отгоре и никoй не може да и каже нищо ... а пенсионерката се чуди дали да си купи кофичка мляко.Баси държават честно ...
94
2
 
1
 
! Отговори
тони макарони преди 12 години
Аз затова не гласувам и нямам право да се оплаквам...който си ги е избрал,да реве сега