ГЕРБ решава днес за оставката на Нели Нешева

Съсловни, пациентски и работодателски организации я искат за шеф на НЗОК
Обновена: 21 фев 2012 09:42 | 21 фев 2012 09:41,
191
ГЕРБ решава днес за оставката на Нели Нешева
Нели Нешева. Снимка: Булфото

Очаква се парламентарната група на ГЕРБ да разисква днес оставката на управителя на НЗОК Нели Нешева.

Шефката на касата хвърли оставка в края на миналата седмица, след като премиерът Бойко Борисов поиска от депутатите си да се срещнат с нея и да я отстранят от поста й.

До скандала се стигна, след като сини депутати извадиха пред медиите документи, от които става ясно как миналата година служителите на НЗОК са получили над 2 млн. лв като допълнително материално стимулиране (ДМС), а самата Нели Нешева е взела 30 хиляди лева бонус.

Нешева отхвърли твърденията, но призна, че е получила 12 156 лв като ДМС.

В последните дни съсловни, пациентски и работодателски организации заявиха, че промени в ръководството на касата биха довели до сътресения в системата.

Още по темата

Председателят на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов коментира, че през 2011 г. е имало спокойствие в системата, ръководена от Нешева, а моментът е неподходящ за кадрови смени заради предстоящо прехвърляне на доста дейности към НЗОК.

На същото становище застанаха и от Българската стопанска камара.

"Очакваме управленската далновидност да надделее над популистките реакции и стабилността на НЗОК да бъде съхранена", категорични са от БСК.

Според камарата чувствителността на общественото мнение към финансовото стимулиране на заетите в администрацията е обяснимо, но то не трябва да бъде водещ аргумент, особено когато се отнася до управлението на огромни финансови потоци като тези в НЗОК.

"Д-р Нешева стана жертва на недъзите на системата на здравеопазване", смятат още от БСК и призоваха ГЕРБ да я оставят на поста й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цитирам "Крали синковците от 3йната коалиция , крали....." е Бойче, банкянски тупане, къде е Фискалният резервнещо май и при теб се краде а ?
32
0
 
1
 
! Отговори
Sony преди 12 години
Znachi nie sme nedagavi taka izliza .Sistemata tova e naroda deto mu vzimat pari za vnoski za tapato zdraveopazvane ,e to i bez tova premiera ni izkara losh material ta taka che nishto ne me uchudva v tazi darjava.Pak i sas celata si naglost se glasiat da ia ostavat zaebiiiii kume.
31
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да продължи работа си а БСП и СДС дато д т
30
2
 
4
 
! Отговори
до Странджата преди 12 години
Прозрачни и непрозрачни бонуси няма.Сложи ги в кавички за яснота на гениалната ти мисъл!
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо лекарствата в България са скъпи, поради съшата причина поради която и горивата са скъпиИнтереси , ИНтереси , ИНтереси....а ако върнат НН пародията е пълна, голям Робин Худ се опитват да ни я представятинтересна теза....
28
0
 
6
 
! Отговори
сиромаха преди 12 години
тежко братя се живее
27
0
 
5
 
! Отговори
МОРАЛ преди 12 години
Моралът, това е поведението, което общността очаква от човека - да се грижи приоритетно за общностните интереси. Очевидно такъв липсва,следователно оставка.
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Виждатели защо е трудно да я махнат, всеки в ГЕРБ е човек на някой и са се обвързали зверски, ти на мене аз на теб....
25
1
 
13
 
! Отговори
Стоилов-Перник преди 12 години
Бре, бре, бре!!!! Много защитници на "справедливостта" *** Нешева да се линчува! Всички знаем че това не са "платени" драскачи на Софарма и Огнян Донев, а са почтенни данъкоплатци, от чиито здравни осигуровки държавата плащав пъти по-високи цени на лекарствата на Софарма! Дано "анонимни" и "неплатени" защитници на "справедливостта", не ви се наложи скоро да имате тежко болен до вас!
24
3
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
23дадЪт, Очудя... - да живее простотията...
23
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не вярвах, че от ДСБ ще лобират за по-скъпи лекарства за хората. Досега винагигласувах за тях. Герберите за мен са си разновидност на БКП, Но:На мястото на премиера ще и направя заплатата 15 бона. Явно е засегналаплановете на урода от Софарма да умори българите със скъпи и пре-скъпилекарства.
22
0
 
9
 
! Отговори
А сега накъде преди 12 години
А какво стана с дарението, което Нешева обеща да направи в понеделник? Нещо май не и се иска...
21
4
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Има два вида бонуси - прозрачни, които се дават на масата и непрозрачни давани под масата... - кажете дрОгари сега, вие кои предпочитате?...
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма да се очудя ако и дадът още премиални,извинете бонуси и да и поискат публично извинение!В България всичко е възможно.Да живее простотията!
19
0
 
17
 
! Отговори
д-р Попов преди 12 години
ОСНОВНИЯ ВЪПРОС НЕ ЗА ОСТАВКАТА НА НЕШЕВА, а за това кой допусна лекарствата в България да са много скъпи и защо болниците са задължени да плащат скъпи лекарства, от там да трупат дългове към доставчиците на лекарства а от там да са зависими от Софарма Трейдинг?Правителството трябва да отговори без да ни лъже, защото скоро идват изборите!
18
0
 
10
 
! Отговори
чача преди 12 години
Ясна е работата, НН не е сама. Недостигащите пари за здравето на редовия българин, които ги отделя от залъга си се пилеели между доста Гербаджии вкл. ПК. Оправдавят я и разни лекарски водачи, та дори в кражбата са участвували и представители от пациентски организации и директори на болници, подписващи кой знае какви фиктивни договори със ЗК. Чакай българино да оздравееш.... !!!!!
17
0
 
16
 
! Отговори
Обява преди 12 години
Скъпи съотечественици , днес ще бъдете свидетели на цирк Бойковски, връшането на гениалната префесионалистка Н.Нешеваприятно гледане.....
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво толкова има да решават? Оставка ли? Затвор за подобни нагли екземпляри! За 30 хиляди лева "бонус" -30 години!
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дали всичко събрано от народа,си го разпределят така,като бонуси.Защото все няма,а за тях на кило.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така наречената съвременна медицина в хода на историята ще бъде наречена тъмна и мракобесна,погубваща човешки животи.Ще бъде анатемосана и наречена нейното средновековие.Млади хора пият с шепи лекарства,хората *** като мухи и биват зарибявани с някакви уж чудеса на медицината ,които бавно и полека ,а някога и с по- забързан ход морят човешкия род.