Плевнелиев за бонуси по правила

Премиите не могат да умножат заплатата по две или три
24 фев 2012 15:16,
84
Плевнелиев за бонуси по правила
Плевнелиев иска ред в бонусите. Снимка: архив, Булфото

Президентът Росен Плевнелиев се обяви за бонусите, но по точни правила.

„Хората в държавната администрация трябва да работят спокойно, по правила, да бъдат мотивирани, включително и с бонуси, за добре свършена работа“, категоричен е държавният глава.

Днес той се срещна  с ръководството на Синята коалиция, която беше първата от инициирания от държавния глава "месец на политическите консултации" с парламентарно представените сили.

"За добре свършена работа, по правила, аз съм за бонуси. Но нека е ясно, че и бонусите трябва да бъдат лимитирани, бонусът е добавка към заплатата, той не може да умножи заплатата по две или по три", категоричен е Плевнелиев.

Според него е абсолютно недопустимо ръководителите на агенциите сами да определят колко ще получава.
Президентът посочи , че това е срещу правилата и трябва да се наказва.

Още по темата
Заради скандала с бонусите бяха отстранени шефката на НЗОК Нели Нешева и на Агенцията по вписванията Виолета Николова.

Може ли, когато един човек като д-р Нешева, който управлява милиарди на година - 4 млрд лв., носи огромна отговорност за всяка своя грешка, да получи 12 000 лв. бонус? Не само може, а трябва, според мен трябва да получи и повече“, посочи Плевнелиев.

„Защото, когато управлявате милиарди и носите огромна отговорност, трябва да получавате и съответната подкрепа“, допълни той.

По повод административната реформа и правилата за бонусите Росен Плевнелиев ще се срещне с финансовия министър Симеон Дянков.

Относно здравната реформа президентът обяви, че приоритет за него са електронната здравна карта, реформата в спешната помощ, темата за пазара на цени и услуги в здравеопазването.

Той анонсира още, че от следващата седмица започва срещи с министри по проблемите в ресорните им области.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
Витяз преди 12 години
Роско, върни кофичката и лопатката на детето, стига си си играл на президент! Прибираме се.
71
0
 
1
 
! Отговори
Запознат преди 12 години
Честито на всички които гласуваха за този Хамстер.Еми в НАП и Митниците не управляват а събират десетки милиарди за държавата пък никой не е казал добра дума за тях.Дано по скоро да дойде Първанов че иначе ще измрем при тия мутри.
70
0
 
1
 
! Отговори
Рали преди 12 години
БРАВО-БОНУСИ за администраторите, а тези, които създават наистина необходимите за живот и оцеляване неща -на ***! БРАВО НА ПРЕЗИДЕНТА! БЮРОКРАЦИЯТА В СТИХИЯТА СИ! Е, ЗА ТОВА ЩЕ СЕ СВЪРШИ СВЕТА! ВСЕКИ ДА Е АДМИНИСТАРАТОР, А КОЙ ЩЕ РАБОТИ? И КАКВО ЩЕ ЯДАТ, ОБЛЕКАТ, ОБУЯТ И Т.Н. АДМИНИСТРАТОРИТЕ С БОНУСИТЕ СИ? ЩЕ СИ ГИ ЛЕПЯТ СЕЩАТЕ СЕ КЪДЕ, ЩЕ СИ ГИ ХАПВАТ ИТ.Н.
69
1
 
1
 
! Отговори
Стария преди 12 години
Тези, които работят в администрацията, трябва да получават заплата и нищо повече!Който иска повече пари от определените заплати, да се занимава с бизнес!Иначе, какво се получава? Даваме им да разпределят кацата с мед, а те бъркат в нея и не само си облизват пръстите, ами си и сипват по някое бурканче!Ако те работят в някоя частна фирма, ще ли имат право сами да си определят по колко да взимат и какви бонуси да си пишат?А в държавната фирма-администрацията им е разрешено? Правилно ли е ? Според мен, не! А плевнелиев, защитава бонусите?!
68
0
 
0
 
! Отговори
Стария преди 12 години
Току що, след среща с костов и димитров, плевнелиев посъветва българите да си извадят парите от банките и да купуват ценни книжа!БЪЛГАРИ, утре е последния работен ден, тичайте да купувате, докато не са ги изкупили: плевнелиев с 1,2 милиона на влог, корнелия със 150 хиляди от бонуси, цветелина с банка и хотели и т.н. да не ги изреждам, цялата дружинка от съвременни строители на демократична България! НАГЛАСЕТЕ БУДИЛНИЦИТЕ, после да не съжалявате!
67
1
 
1
 
! Отговори
Възмутена преди 12 години
Кризата се отнася само за тези които са с пенсия 150лв. и заплата 250 лв.Така че да си затягат коланите.
66
0
 
1
 
! Отговори
Възмутена преди 12 години
Ама тоя президент какви глупости говори Нешева носи отг. за милиарди.Ама в тая каса работят хиляди народ.Те за какво отговарят.
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевнелиев, ти си най-жалкият президент на България! "Аз, казваше ти преди година няма да се кандидатирам за Президент!" Няколко месеца след това: "Ами то ръководството на ГЕРБ ще реши" и т.н. шикалкавяне. И си дошъл да защищаваш бонусите от хиляди левове по време на криза? Защо не споменаваш нищо за увеличение на пенсиите? Вместо да порицаваш тази порочна практика, ти я насърчаваш! Ега ти и президента си! Ама спаси бочето от провала, а?
64
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бонусите са за "наши хора", а приказките за това, че няма да има бонуси и 13 заплата са за пред ИЗБИРАТЕЛИТЕ и са чист популизъм! Да, но ние избирателите не трябва да забравяме до следващите избори, че увеличение НА ПЕНСИИТЕ НЯМА ДА ИМА, но виж БОНУСИ, охоо ще има! Че то едни 12 000 лв е 5 годишна пенсия на баща ми, дето е работил повече години от живота на Трайчо Трайков, я!?!? Ама така като го гледам какво е свършил? Е, няма що, гулям, мноу гулям спициалист шъ дъй? Или пък оня египтолога!?
63
0
 
4
 
! Отговори
vessco преди 12 години
Уважаеми Г-н Президент.... Не мислите ли , че малко попрекалихте.. или вече се върнахте към вашите комунистиески корени ( май бяхте нещо ръководно в Кпмсомола.... нали). Администрацията получава ЗАПЛАТА ЗА СВЪРШЕНА РАБОТА, КОЯТО НЕ СЪЗДАВА БВП ... нали гиу разбирате тези неща?!?!? Е, на който са му малко парите да отиде на трудовата борса.... не виждам с какво вашето поведение е по различно от това на Комунистите.... Да фаворизирате партийните си членове ( е тези на ГЕРБ).
62
0
 
8
 
! Отговори
аноним преди 12 години
Нали миналата година Дянков беше казал, че "в условията на криза бонуси и 13-та заплата НЕ може да има"? А тя каква стана..........
61
0
 
1
 
! Отговори
да преди 12 години
тя каза че си е оценила труда така и затова е взела този бонус, а аз колко скъпо съм си оценил труда а? но не мога да взема бонус - затова си отиде - това е далбоко погрешно, нередно, неприемливо в каквото и да е общество разбиране за управлението - сам да се награждаваш, затова тя не може да бъде на каквато и да е управленска длъжност. но у нас самонаграждаването е традиция и не можем да разберем каква поквара е. знаете ли как е поквара на английски... (corruption)
60
0
 
9
 
! Отговори
Д-р Хаусов преди 12 години
Този *** кога стана калайджия, кога му почерня ***?! Акъл ще дава бащицата...на нацията. Пълен смях!Той забрави за ония двамата дето случайно влезли в кабинета му и които, видите ли не познавал.Как беше там: "Ваш интерес, наш интерес", ха-ха-ха. Като чул за своя интерес се заслушал, но като разбарл, че и те имат интерес какво направил - изгонил ги! И представете си, не си спомня кои са и няма представа как са попаднали при него. Е,как такъв лъжец може да е баща на нацията,че и акъл дава!
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Господин Президент, защо не предизвикате дебат или не поискате обяснение от ръководството на държавата за изхарчения фискален резерв ? Попитайте министър Дянков , наистина ли е решил да похарчи средствата от "Сребърния фонд? Ако Милен Велчев е виновен защо не сезирте Гл.Прокурор?
58
1
 
4
 
! Отговори
Стоянов преди 12 години
"Може ли, когато един човек като д-р Нешева, който управлява милиарди на година - 4 млрд лв., носи огромна отговорност за всяка своя грешка"---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Дайте ми на мен тия народни пари 4 млрд. , да ги управлявам, аз бонуси не ща!Да ама вие сте алчни не ви стигат 4 млрд. че и бонуси вземат.
57
2
 
11
 
! Отговори
грешка преди 12 години
Може ли, когато един човек като д-р Нешева, който управлява милиарди на година - 4 млрд лв., носи огромна отговорност за всяка своя грешка, да получи 12 000 лв. бонус? Не само може, а трябва, според мен трябва да получи и повечеГрешно изказване,Господин Президент,МНОГО ГРЕШНО И БЕЗОТГОВОРНО!!!!!!!
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
еми повече от един път на ден ми идва много лозунгуването на президента, страх го е да не би да го забрим ли или какво ? съсипа се да чете чужди мисли
55
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Роска, я кажи , за незаконнта си вила в черноморец! Стига ланканици, кажи си!
54
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Георги Първанов и Ангел Марин въртели бизнес с българското гражданство. Това заяви един от свидетелите по делото Октопод Пламен Николов, цитиран от Всеки ден. По думите на Николов, мизата за получаване на българско гражданство била 5000 евро, а в последните пет години броят на чужденците, които са получили такова е 12 000. 12 000 умножено по 5000 евро прави 60 млн. евро, пресметна Николов, който директно заяви, че бившите президент и вицепрезидент са участвали в корупционна схема, от която през последните години са получили около 60 милиона евро. По думите му, парите влизали в касата на близък до Първанов член на БСП, който им се отчитал, пише ***.bg.
53
1
 
14
 
! Отговори
Бонусландия преди 12 години
Кого да слушаме? Кой е правият? Ошашавихте народа. Бойко Б. ги уволнява, президентът казва, че са й малко парите на арогантната особа от НЗОК. Тя може да управлява милиарди, но бонуси се дават, ако има печалби. Тук за какво става въпрос - за най-бедния и болен народ. Ние трябва да събираме пари непрекъснато за болните деца. Къде сте вие? Къде е и г-жа Плевнелиева да попита съпруга си?