Плевнелиев за язовирите: Пълно безобразие

"Гордея се, че съм президент на народ, който в тежък момент е солидарен и помага"
24 фев 2012 11:45, Красимир Ангелов
73
Плевнелиев за язовирите: Пълно безобразие
Росен Плевнелиев, Цветан Цветанов и Кристалина Георгиева посетиха Бисер ден след наводненията. Снимка: Impact Press Group

"Пълно безобразие е да се бетонират клапи за изпускане, което се случва на много от микроязовирите, стопанисвани от концесионери", заяви държавният глава Росен Плевнелиев след среща с вътрешния министър Цветан Цветанов, на която бяха обсъдени мерките за преодоляване на щетите от наводненията в Хасковска област.

Гордея се, че съм президент на народ, който в тежък момент е солидарен и помага
По думите на президента за много малко язовири в страната "Язовири и каскади" и "Напоителни системи" имат специален софтуер, с който могат да наблюдават състоянието на съоръженията.

Пред събралите се журналисти Плевнелиев благодари на всички българи за солидарността към пострадалите в Хасковско.

"Гордея се, че съм президент на народ, който в тежък момент е солидарен и помага", допълни държавният глава.

Той бе категоричен, че има сериозна необходимост от реформа във водния сектор и промени в Закона за водите.

"Водната реформа е важна не само, защото видяхме какво се случва, когато няма изяснена собственост, но е важна предпоставка за договарянето между България и Европа за следващия програмен период – 2014 – 2020 г. Водната реформа ще бъде условност при договарянето”, посочи още държавният глава.

Той призова да се изясни собствеността на водните обекти и да има ясни регистри за това кой носи отговорност за язовирите.

По думите на държавният глава изключително важна е промяната в Закона за устройството на територията, според която държавата трябва да обяви всички язовири за съоръжения първа категория.

Още по темата

"ДНСК ще има ясните правомощия да проверява строителството и ремонтите на всяко едно водно съоръжение в България", посочи Плевнелиев.

След срещата вътрешният министър Цветан Цветанов също взе отношение по проблема.

"Глобите са част от мерките, които могат да бъдат предприети, но за мен е важно да се осъществява контрол в реално време и да има паспортизация на всички водни обекти", заяви вицепремиерът.

По думите му централизираният подход е важен, за да може "Язовири и каскади" и "Напоителни системи" да бъдат водещи в контрола върху всички водни съоръжения в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
14
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 12 години
Народът за Плевнелиев: Пълно безобразие!
19
1
 
9
 
! Отговори
az преди 12 години
a с лекарствата пълно образие
18
1
 
14
 
! Отговори
to преди 12 години
като гледам снимката, липства само премиера с неговата шапка
17
0
 
17
 
! Отговори
случаен преди 12 години
И тоя е слециалист по всичко. Разбира от всичко. Хората от улицата, обикновените хора са солидарни и те даряват, тези които имат милионите, много боготите, те не дават и стотинка. Как ли забогатяха толкова? Имам в предвид политиците. Тези, които цял живот са на гърба на данъкоплатеца. Тези които забогатяха от комисионни, бордове...
16
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пълно безобразие -от Герп
15
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевньо, а нещо да кажеш за финансирания от Шеврон прием по повод на 3-ти март? Или и ти си в кюпа с некой прибран задкулисно долар и за това нищо не казваш?
14
2
 
13
 
! Отговори
мен преди 12 години
*** сме не защото няма да помогнем при бедствие, *** сме защото не се надигаме против постояното бедствие - бкп, дс, сдс, бсп, герб, ндсв, госпожа и в трите дупки да, съдии, прокурори и тн. този *** да каже защо ни замазаха очите за булгартабак с неговата жалка кандидатура и когато прави изказвания да знае че е президент само на чоко боко и сие а не на всички нас защото изборите бяха открадната!
13
0
 
23
 
! Отговори
! преди 12 години
"Пълно безобразие е да се бетонират клапи за изпускане, което се случва на много от микроязовирите, стопанисвани от концесионери"Прав сте, г-н Плевнелиев! Но когато такова безобразие бъде констатирано има начин за справяне с концесионера - отнемане на правото да стопанисва въпросното съоръжение. Нищо подобно не се случва обаче. За жалост
12
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Снимката на четиримата танкисти и кучето кърти мивки.
11
1
 
18
 
! Отговори
Д-ра преди 12 години
Абе тоя *** все се гордее с нещо и всъщност нищо не казва!
10
2
 
21
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Нямало изяснена собственост - какви са тези глупости бе! Документи за собственост има за всички язовири. От Сметната палата миналата година отбелязаха, че липсват в отчетите язовири.Смятайте каква им е отчетността на сегашните щом са пропуснали това перо. Щом е открита разликата, значи те са предадени и отчетени от предишните, а нашичките даже не са си направили труда поне вярно да припишат цифрите, камо ли да ги проверяват. Мъка, некомпетентност и некадърност.
9
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-комичното на Плевнелиев, е че се напъва да изразява мнение :) Този човек не може ли да се опита да бъде себе си? Писнало ми от Желювци и Първанковци, по-добре Фидосова да беше. На тази държава й трябва бърза и безболезнена смърт, докога с тази агония?
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да г-н Президент.Народа е солидарен,народа дарява.Дарява обикновения човек.Колко дарихте Вие и тези около вас?Имам в предвид колко извадихте от джобовете си.Оня милион от субсидията пак е от париците на обикновения човек.Всички в властта се все хора от бизнеса или от добре заплатени службици и имате бая парици.Колко извадихте от джоба си?
7
4
 
16
 
! Отговори
софиянец преди 12 години
тоя *** е и много посредствен актьор...
6
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лелеее, още един бащица! Че пък и горд!!! То бива снизходително отношение, ама много бързо...
5
6
 
19
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
гробарите отново излъчват ентелект
4
6
 
1
 
! Отговори
лот 1 преди 12 години
депресивната реалност е при Калфин,аз съм си добре,но ако тебе те настигне такова нещастие като в Бисер ще се радвам,ако никой не ти помогне и те остави да се удавиш
3
11
 
13
 
! Отговори
159 преди 12 години
Къв пък е тоз. Аааа новуту президентуууу да сега 5 години на началната страница на тозий сайт като няма какво да напишат за Бойкуту ще пишат за тозий индивид някакви пълни л...а, отивам да гледам как съхне боя, чао
2
9
 
31
 
! Отговори
лот 1 преди 12 години
Дано и ние да се гордеем с Президент, който мисли и работи за доброто на народа си.
1
11
 
38
 
! Отговори
boomslang преди 12 години
Тоя живее в некъв мноо *** виц!