Зам.-министри от кабинета на Станишев „гушнали” 1,1 млн. лева от бордове

Корнелия Нинова взела 150 хил. лева от „Булгартабак холдинг”
Обновена: 24 фев 2012 14:37 | 24 фев 2012 07:09,
486
Зам.-министри от кабинета на Станишев „гушнали”  1,1 млн. лева от бордове
Червената депутатка взела като зам.-министър 150 хил. лв. Снимка: архив, Булфото

Седмина бивши зам.-министри от кабинета на Сергей Станишев са получили общо 1,1 млн. лв. от бордове, докато са били на власт, показа проверка на “Труд”.

Преди ГЕРБ да забранят на членове на политически кабинети да вземат премии от бордове, хонорарите от държавните предприятия са превишавали значително доходите от заплата на управленците от тройната коалиция.

Соцдепутатката Корнелия Нинова, бивша зам.-министърка на икономиката, е прибрала близо 150 хил. лв. от борда на “Булгартабак холдинг”, докато нейната партия бе на власт. Нейната съпартийка Анна Янева и дясна ръка на бившия икономически министър Румен Овчаров, е взела от тютюневата компания също толкова.

Малко по-скромни допълнителни доходи е реализирал друг настоящ соцдепутат - Димчо Михалевски, който бе заместник в регионалното министерство - близо 110 000 лв. Неговите възнаграждения са от фонда ФЛАГ и предприятието “Публични инвестиционни проекти”. Бившият зам. транспортен министър Георги Петърнейчев, днес червен депутат, е получил около 117 000 лв. Той бе в управлението на “Холдинг БДЖ”.

Кирил Ананиев, зам.-министър на финансите в три правителства (на Костов, Сакскобургготски и Станишев) и бивш финансов секретар на президента Първанов, само за две години е получил около 300 000 лв. от бордове. Другият заместник във финансите от времето на Орешарски - Димитър Ивановски, е взел около 120 хил. лв. Същата сума върху заплатата си е получил и още един бивш зам. финансов министър - Любомир Дацов.

Сумите, взети само от тези седмина зам.-министри, се равняват на всички бонуси, изплатени за 2011 г. в Държавен фонд “Земеделие” на 1543 служители.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


486
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
343
6
 
7
 
! Отговори
иван преди 12 години
а вие защо биете ***?боко the pumpkin(тиква)- ама и вие крадохте,така че ни дайте и ние да покрадем- нали щяха да въведат новия морал герберастите
342
4
 
18
 
! Отговори
Корнелия преди 12 години
ние сме социална партия и преди всичко мислиме да уредиме социалния си живот до девето коляно
341
5
 
15
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
Тая червена бабичка не се диша от народа.Тя е нахална и нагла комунистка,която злобее че не е на власт за да краде,и за това не понася Б.Борисов.Да излезе пред народното събрание и да обясни колко оръжие е изнесла със самолети за третия свят! И в момента се напъва в парламента като всезнаеща и компетентна по всички въпроси.А за оръжието знам от неин много добър познат.
340
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
всички видни социалисти са крадци и лъжцикога масите ще го видят ясно и ще го осъзнаят
339
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
.... да гуша и да папкам първа радост е за мене
338
9
 
12
 
! Отговори
Една_от_БГ преди 12 години
399, става въпрос за законни премии. И ВИФ-аджията не се е съдрал от бачкане за 6-те апартамента, и Лъчо Пуяка не си е изпържил мозъка от мега операции и консултации, ама проверките отсякоха - ЗАКОННО Е ВСИЧКО. Мисли повече като пожарникаря и ще дишаш по-лесно: Тъй или иначе всички са зле, който може - краде, защо пък ние - не?Разбира се, че симпатизирам на всички интелигентни хора. Пожарникарят ако ще и 99 титли да си сложи отпредЕ, все то.
337
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
по-крадлива и лъжлива *** от комунистите няма
336
6
 
14
 
! Отговори
до 399 преди 12 години
Боко постоянно ***, че няма пари за това и онова.Хер Флик постоянно реже разходи.Питам аз, защо не е орязал бонусите?Вярвам че ако бяха в размер на една заплата, нямаше да има скандал.Но да си определят САМИ бонуси от няколко десетки хиляди лева...тия се изплюха в лицето на всички българи.Къде останаха обещанията на ББ, че ще бъдат различни?Останаха на вратата на касиерката:)))
335
3
 
11
 
! Отговори
юнака преди 12 години
айстига ,джиповете на тия министри харчат много,нафтата стана 2.70 лв
334
6
 
20
 
! Отговори
марко-1 преди 12 години
Просто като я видя тази *** и ми се обръщат червата. Няма по-нагло същество от това. Не че ги оправдавам сегашните управляващи ама тази е върха на сладоледа.
333
4
 
4
 
! Отговори
до 401 преди 12 години
Ще последва пътя на царо, ако се коалира с ДПС и/или БСП! Има голяма разлика, но поне засега не дават такива индикации...
332
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
алчна и гадна социалистическа паплачтова са БСПи никога не са били нещо друго
331
4
 
10
 
! Отговори
до 398 преди 12 години
Че си пристрастен към 3-та ламя е повече от ясно!Но въобще наясно ли си в какво се изразява това "участие" в бордове?Случайно да не си въобразяваш, че се скъсват от бачкане, за разлика от някои от получилите мижави бонуси на техния фон! Тези "участия" се изразяват в появяване един път /а понякога и по-рядко/ на 1 или 3 месеца на заседание на органите на управление, които траят по час/два! Много "важна" и "отговорна" е работата на бордаджиите и затова компании като БДЖ "цъфтят"!
330
6
 
10
 
! Отговори
Една_от_БГ преди 12 години
394, явно смяташ, че медиите в БГ са независими (от пожарникаря)?....Май ти си този, който не чете добре, тук се касае за премии от участия в управленски бордове, а не за бонус, определен от самия титуляр в период на мега криза, когато пожарникарят отвсякъде реве, че носи нов морал и не дава бонуси.И в същото време фактите за "бонусите" се изнасят от опозицията (не от псевдо медии!), докато пожарникарят фучи по магистралите, вместо поне да контролира!
329
8
 
8
 
! Отговори
fact преди 12 години
Защо обвинявате БСП, за разлика от ГЕРБ, те са къдърни, честни и работливи. Ако не бяха БСП и ДПС, сега щяхме да сме хиляди пъти по-зле. След като са докарали България до просперитет, мога та взимат каквото поискат. ББ умира от страх пред огромния капацитет на БСП, вижда че дните му са преброени. Новия екип се казва Първанов-Станишев-Доган, тогава ще видите едно истинско и качествено управление.
328
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а кво прави бате ви Бойко пред последните 3 г. ? нали уж ви изпообеща преизборно как ще затвори всичките негодници и крадци в тая държавица ? де са му затворените ? и що неговите крадат като за световно като е такава чиста вода ненапита Той Самия ?
327
6
 
5
 
! Отговори
до 391 преди 12 години
Ти четеш ли въобще? Данните не ги "изнася" ГЕРБ, а вестник "Труд"!То много неща у нас са "законни", вкл. да амнистираш няколко стотин убийци и наркатрафиканти, да взимаш за има/няма 2-3 години от участие в бордове между 150 и 300 хил. лв. /някои и дори от компании в много лошо състояние като БДЖ/, да получаваш като депутат по няколко хилки годишно за бензин за личната кола... Отново ли същите искаш да дойдат?
326
2
 
9
 
! Отговори
до 389 преди 12 години
Аз пък не вярвам да има човек в БГ, който истински да вярва на политик - без значение от маскировъчния цвят хи хи хи...
325
3
 
9
 
! Отговори
Хъм преди 12 години
Чакайте малко! От какви бордове са взели пари, и правите ли разлика между заплата, бонус, заплащане за участие в управителни органи и др., и най-вече кой го плаща всичко това. Нямам против някой да получава заплащане за труда си, и нямам намерение да държа сметка кой колко получава, но само ако доходите му са от частния сектор, т.е. ако не ми бъркат в джоба, за разлика бонусите в държавните учреждения сега се дават от нашите пари, а ако се чудят дали заслужават такива или не - според мен - не!
324
6
 
17
 
! Отговори
Една_от_БГ преди 12 години
Ако следваме почина на пожарникаря, сега би следвало да коментираме с неговата свръх проницатела реплика: Герб пък са много 'убави! При това премииите са били ЗАКОННИ: "Преди ГЕРБ да забранят на членове на политически кабинети да вземат премии от бордове,..."И ако бяха действително мъже с (нов) морал, щяха да изнесат тези данни още преди да дойдат на власт, а не след три години, като самите те се освиниха като диви прасета с мръсни пари, подкупи и премии под масата!