БСП обаче няма да връща бонуси

Депутатите от ГЕРБ ще уволнят министри, ако постъпи предложение
1 мар 2012 10:43,
200
БСП обаче няма да връща бонуси
Снимка: архив, Dnes.bg

От БСП нямат намерение да връщат взетите бонуси, за което призова премиерът Бойко Борисов вчера, съобщи bTV.

Според Меглена Плугчиева, бивш вицепремиер, отговарящ за еврофондовете, при добре свършена работа трябва да се взимат бонуси, затова тя самата е настоявала нейният екип да взима такива.

"В подготовката за присъединяването ни към ЕС администрацията изнесе изключително голяма тежест", категорична е Плугчиева.

Тя се мотивира и с това, че по време на управлението на предишното правителство "имаше бюджетен излишък, заплатите пораснаха за 4 години с 80%, пенсиите също с 80%".

Още по темата

"Сега имаме лошо работеща администрация, получаваща бонуси", заяви Плугчиева.

По думите й само във фонд "Земеделие" са раздадени милион и двеста хиляди.

"Това е същият фонд, където имаше смяна на няколко несполучливи ръководители, а парите от тази програма не стигат до хората и общините", коментира Плугчиева.

"Тезата на БСП е, че по време на криза трябва да има морал, а когато няма криза – без морал. Моралът не е толкова еластично понятие. А оценката за добре свършената работа се дава от избирателя", контрира я  депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев.

По думите му същинският проблем е липсата на прозрачност.

"Ако има предложения за уволнение от министър-председателя, парламентарната група на ГЕРБ ще ги гласува", заяви Главчев.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
2
 
7
 
! Отговори
ot foruma преди 12 години
Не човек -а желязо,ще умрат но няма да ги върнат.
100
0
 
1
 
! Отговори
Kade si gordost преди 12 години
To4no ot evrofondovete sa otkradnati , pod4ertavam OTKRADNATI nai mnogo pari ,Da napravqt razsledvane koi kollko e vzel i bez ISKAM /NEISKAM da varnma tova koeto sam otkradnal ami da badat sadeni i pibli4no pokazani |!!!
99
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ох като ви чета и ме напушва един смееех! Абе хора, не помните ли каква лъжа и помия беше когато ни управляваха хора с прякора "ГЕЙчо". Не знам кой какъв е, не ги познавам лично, но знам че предпочитам мъжко поведение, от колкото гейско.
98
0
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
АКО СМЕЕТЕ ДА ПОПИТАТЕ, КАК ИЗГЛЕЖДА ДНЕС ПЛАДНЕШКИЯ ДУШМАНСКИ ОБИР, ОТГОВАРЯМ - ЕТО ТАКА:- ОТ 20 ГОДИНИ НА ВСИЧКИ НИВА НАД КМЕТ, СЕ РАЗДАВАТ ПОЛУЗАКОННО СТОТИЦИ МИЛИОНИ, ЗА КОИТО НЕ СЕ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИ, А САМО 10% ДАНЪК!!!- А ДНЕС ПАРИ БЕЗ ПОДПИСА НА ДЯНКОВ НЕ СЕ РАЗДАВАТ!!! ОПРАВДАНИЕТО Е..., ШОПСКО: - ПА ОНИ СИТЕ СА КРАЛИ, ЩО И Я ДА НЕ КРАДНЕМЗА МИНИСТРИТЕ ПО 7 ЗАПЛАТИ ОТ 7 БОРДА...??????? - Законът за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси предвижда заместник-министрите да участват в управителни органи на държавни дружества, без да получават възнаграждение. - ЗАТОВА ЗА ЗАМ.МИНИСТРИ И "ПРАХОЛЯКА"... - БОНУСИ... ЗАКОННО Е НО САМО, АКО НЕ ТЕ ХВАНАТ ХА-ХА-ХА- БОНУСИТЕ СА - "13, 14, 15..., N, N+1, ЗАПЛАТИ", КОИТО ВИДНИТЕ КОМУНОИДИ И ГЕРБЕРАСТИ СИ РАЗДАВАТ ЗА СМЕТКА НА... ДЕЦАТА И ПЕНСИОНЕРИТЕ... - 30% ОТ ПЕНСИЙТЕ СА 136 ЛЕВА... (СОЦИАЛНИЯ МИНИМУМ Е ЦЕЛИ 625 ЛЕВА)- КАКА ФИДОСОВА ВЕЧЕ ПРЕДЛОЖИ ВАРИАНТ - ПО 30% ПРЕМИИ НА ТРИМЕСЕЧИЕ - ЗАКОННО!!! - ХА-ХА-ХА-А-А- ТА ТОВА СА - 13, 14, 15 И 16 ЗАПЛАТИ, ЕХ КАКО ФИДИ КОЛКО СИ ЩЕДРА, АМА НАЛИ СПОРЕД ДЯНКОВ БЯХА САМО 12 ЗАПЛАТИ И 12 ПЕНСИИ!?!?!?- ДЕТСКИТЕ СА 35 ЛЕВА И ТО АКО МАЙКАТА СЕ Е ОСИГУРЯВАЛА ПОД 350 ЛЕВА..., ЗА ПЛАЩАЩИТЕ ПО-ГОЛЕМИ ДАНЪЦИ СТУДЕНА БАНКЯНСКЯ ВОДА С МИРИС НА СЯРА- АКО НЯКОЙ НЕ ЗНАЕ КАК ИЗГЛЕЖДА СЪВРЕМЕННИЯ СВРЪХ-ЛИБЕРАЛЕН ГЕНОЦИД...: - ДА СЕ ОГЛЕДА...!!!
97
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво значи "изкуствен излишък"?Ако е изкуствен как ББ го харчи вече три години/справка фискалния резерв,резерва на здравната каса и т.н./ ?
96
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
117с *** ( промито мозъци) не ми се занимава !!!явно ти само гледаш по юноса кво говори тиквата и на въм нещо не си излизал :))щото новит епътища са от преди три години *** !!
95
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А такааа, тия дето криеха че има криза и раздаваха пари, когато трябваше да ги спествяват, сега нямало да ги връщат. Що така бре джанъм? За вас морала не действа ли? Или вашия морал има други измерения - прилагат се правилата му само кагато става въпрос за други, но когато става въпрос за вас всичко е морално, щом е в джоба ви! Я да върнете всичко на изконния му собственик - БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД! Ето това е МОРАЛ, дами и господа!
94
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Излишък имало ... да изкуствен, за да има бонуси за вас. Замълчете поне!"За сметка на това недостига на пари в момента е съвсем естествен, защото ни управлява интелектуалец с прякор "Тиквата". В резултат на това се налага заем от МВФ и от това следва орязване на мизерните доходи и пенсии с 15-20 %. Каква стана тя, щяхме да ставаме средноевропейска по доходи страна, а май ще си мечтаем за средноафрикански. Нямаше да се дават премии, а сега щяли да ги даряват. Нов морал??? Гарантирано от Герб.
93
0
 
1
 
! Отговори
Гневен преди 12 години
Руската великодържавна олигархия, чиито представители са Путин и Медведев, е паразитна мимикрия на съветската кагебистка номеклатура. Тя живее както съветските си предци чрез немилостиво изтощаване на природните богатства на огромната страна, без да е в състояние да реинвестира огромните си печалби поне отчасти в модернизиране и цивилизоване на Русия. Доказателство за това са потъващите прогнили кораби, падащите самолети, сателити и сонди от съветски тип и цялата им прогнила феодална държава.
92
0
 
3
 
! Отговори
asd преди 12 години
Кви бониси, кви 5 лева, дизела скоро ще чукне 3-те лева. Правят ни на балами с трика за доброто и лошото ченге, за да ни отвличат вниманието. Всичко взето е узаконено от законите писани от същите тези дето сега се правят на съдници. Истината е, че са крадци които са пазени от "родната полиция", защото еднъче не знам дали нямаше да усетят народната любов. Това е, полиция и съдебна система не са създадени да служат на народа, а да пазят крадливите богаташи от народа.
91
0
 
3
 
! Отговори
Bonusi преди 12 години
pri takava masova bezrabotica , i niskoplaten tejak trud , da vzema6 tolkova golqma zaplata i ot vsi4koto na gore bonusi za tova 4e si var6i6 rabota e podsadimo . Vednaj ti pla6tat otli4na zaplata i vtori pat si vzema6 bonus platen ot djoba na vsi4ki ostanali vkliu4itelno i ot tezi edvam sabira6ti da pokriqt jizneno vajnite si razhodi!!!! Bezrabotnite sa6to pla6tat danacite si !
90
0
 
4
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
И за да не съм голословен, ще цитирам официална новина, за това как ще се "връщат" бонуси.Тя е показателна за "новия морал".През 2009 изметохме тройната щото нЕмаше морал и дойде Тиквун с "дълга резервна скамейка" от откровенни ***, които си раздаваха сами на себе си пари(със задължително разрешение от Дянков). Но стига, четете:Уволненият от премиера заместник-здравен министър Гергана Павлова е била назначена за съветник на вицепремиера Симеон Дянков, съобщи Стандарт, позовавайки се на правителствени източници, а малко по-късно новината бе свалена от сайта на вестника. Павлова ще съветва Дянков по здравните въпроси, което е част от ресора на вицепремиера. Официално от Министерството на финансите заявиха, че нямат информация за назначението. Павлова бе уволнена, след като бе нарочена за "пипало" на "здравния октопод" в изострилата се през последните седмици война между медийните групировки около Огнян Донев и Любомир Павлов, които държат "Софарма", и контролираните от Делян Пеевски медии. Павлова бе обвинена, че е прокарвала закони в интереси на фармацевтичната компания и че носи вина за високите цени на лекарствата у нас. Макар, че нито здравният министър, нито премиерът признават за съществуването на здравен октопод, Павлова беше отстранена. Финансовият министър Симеон Дянков обаче се застъпи за нея и подалия оставка управител на НЗОК *** Нешева. Миналата седмица Дянков съобщи, че Павлова и Нешева са станали жертва на "политическа спекула, популизъм и борба между медийни групи. Ако новината за назначението на Павлова като съветник на Дянков се потвърди, това няма да е първият подобен случай. Бившият директор на НЗОК Жени Начева бе отстранена през пролетта на 2010 година и й бяха повдигнати обвинения, за отпускане на допълнителни средства на няколко болници. От разследването няма резултат и до днес. По-късно Начева се оказа назначена в дирекция на финансовото министерство заради качествата й на добър експерт.
89
2
 
4
 
! Отговори
БГто преди 12 години
БСП-крьв дава, пари не дава. Защо ли не сьм изненадан, те са механизьмьт, които консумира, огромни количества ресурси. Все пак те са свикнали с мисьлта, че дьржавата по право е тяхна...
88
3
 
1
 
! Отговори
до 114 преди 12 години
***.От кое село изпълзя а червен заблуден ***.Такива като теб заслужават не магистрали и пътища а калдъръм за да се чувстват комфортно.Ама то от ограничени хора какво да очакваш.Въобще книжка имаш ли ?Кога за последно пътува за да критикуваш ?Тиквата си ти дано се сетиш сам защо.
87
0
 
4
 
! Отговори
AZ преди 12 години
Почти навсякъде във фирмите шефовете вземаха бонуси в края на 2011, а работниците не.Ръководството (вкл. и тези от бордовете) само се оправдават с кризата и не си изпълняват задълженията да осигуряват работа във фирмата, но вземат пари, а служителите бачкаха и изпълняваха съвестно задълженията си, но нищо на получиха !!! Оправданието - Кризата е виновна !!
86
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Както и очаквах, е можете да кажете нито една магистрала на Тиквата нали ??Той с документи не може да се оправя ;))
85
1
 
4
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
106, да така е.И само една вметка:тези малко над 4 млрд са сбор от 1.8 млрд в Сребърния фонд и 1.4 млрд в НОИ.Сега хер Флик точи ножа на парите за пенсии.Ще ги лапне, а догодина да го духат бедните.Това е политиката на Боко-рИви че е криза и нЕма пари, но раздавай бонуси, а ако те хванат, се правиш че нищо не знаеш.Егати и премиера, дето следи и подслушва министрите си, но е пропущил това.Смехория...
84
1
 
2
 
! Отговори
u преди 12 години
Zatvor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
83
4
 
2
 
! Отговори
до 106 преди 12 години
А на тебе някой ти е опукал сивото вещество от кухата кратуна.Аман от платени червени драскачи.Всички вече ви разбраха, днес даже и статия има във в.Труд за такива като теб.Вчера под снимката на Б.Б над 700 поста за нула време.Днес БСП отказва да връща бонусите дето ги е взела едвам 100 поста.
82
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз не знам за 4 години да са ми вдигнали 80% заплатата, странна работа. Що за глупости са това, кои заплати и пенсии са вдигнати 80%? Може би са си увеличили техните! Наглост, ако бяхте толкова добри от БСП, дали хората щяха да гласуват за ГЕРБ? Имайте поне капка разум гозпода от БСП. Излишък имало ... да изкуствен, за да има бонуси за вас. Замълчете поне!