Връщането започна. 11 бона от социалното министерство

Аз не обичам да взимам, а да давам, отбеляза Тотю Младенов
2 мар 2012 16:15,
74
Връщането започна. 11 бона от социалното министерство
Снимка: Dnes.bg

Социалният министър Тотю Младенов се похвали, че от неговото министерство вече има три върнати бонуса на стойност над 11 хиляди лева.

"От моя политически кабинет единствено заместник-министърът на труда Валентина Симеонова е взела около 4000 лева бонуси, които вече е върнала. Началникът на кабинета също е върнал около 4000 лева, парламентарният секретар на министерството - 3200 лева", поясни той.

Младенов каза, че през мандата си като министър не е получавал никакви бонуси, нито от икономии от фонд "Работна заплата", нито от участието си в надзорни и управителни съвети.

"Аз не обичам да взимам, а да давам", отбеляза той.

Още по темата

Министърът уточни, че получените допълнителни средства на служители на министерството не са от икономии на фонд "Работна заплата" или от данъците на хората, а от глоби.

"Така запазвам служителите на работа, тъй като заплатите им са ниски", поясни Младенов.

Финансовият министър Симеон Дянков обяви, че в неговото министерство не са раздавани коледни бонуси или 13-а заплата.

"През годината отделни служители са получавали допълнително възнаграждение, общата сума е 233 725 лв", пресметна той.

Давал ги е на основание проявен професионализъм и реализирани конкретни задачи.

По думите му в бъдеще трябва да има по-голяма прозрачност за това кой, какво и за какво получава в администрацията.

По-рано днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова заяви, че всички в нейното ведомство вече са върнали получените бонуси.

Тя обясни, че днес е превела 1400 лева по сметката, която Министерството на финансите откри за тази цел. Павлова била взела парите, но в качеството си на заместник-министър.

Днес е крайният срок, даден от премиера Бойко Борисов на министри, заместник-министри, началници на политически кабинети, областни управители и заместник-областни управители, да върнат взетите от тях бонуси.

За целта министерството на финансите откри банкова сметка в БНБ за чужди средства в левове. Средствата ще се използват за благотворителност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
12
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Знаем, че обичаш да даваш, гнусняр - само на *** даваш над три милиарда на година.... ама раздаваш НАШИТЕ пари, нали *** *** ???Как нямам власт, такива като тебе на кол щях да ги побивам !!!
37
0
 
8
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
Лудо бъзикане
36
1
 
10
 
! Отговори
bolka преди 12 години
до 45 - те - реалните суми никак не са смешни. Обаче няма да излязат наяве, а ще останат замаскирани под най-различни наименования. Както писах преди ден, ще бъдат върнати раздадени пари най-много до 100-200 хил. лева. Който е очаквал повече, не е вникнал в изказванията на големите хора. Реално под различни форми са раздадени в пъти повече. Но тъй като са законно получени, то няма и как да бъдат върнати.
35
2
 
13
 
! Отговори
зрител преди 12 години
Цирк!Цирк и поредения пасквил,който цели да покаже на "лошия матриал" бащината "грижа"!То популизъм празна паница не пълни,ама пак гласувайте за бащица,дето с фокуси ще ни оправи...Жална България,ама дори след тия пладнешки обири вече 75-6години,пак има какво да се отмъква,а народът блее
34
0
 
10
 
! Отговори
#124 преди 12 години
Защо ли от министерство на правосъдието не връщат нищо, може би ги събират в специален фонд под нечий патронаж и току виж събрали средства за нов затвор?
33
13
 
7
 
! Отговори
независим преди 12 години
Божееееее за тези смешни суми правихте скандал а онзи хидролог експерт взе 1,5 МИЛИОНА лева хонорар и му се размина, глупав народ заслужава си овчата участ....
32
0
 
12
 
! Отговори
До Тотьо преди 12 години
"..."През годината отделни служители са получавали допълнително възнаграждение, общата сума е 233 725 лв..."Въпрос до Министъра: - Защо не махнеш тавана на пенсиите след като имаш пари да раздаваш? Аз съм се осигурявал на максимум (след 1989г.!!) - Колко социални осигуровки и данъци ще платят на държавата всички, които са взели тези хиляди. - Като има криза и орязване на заплати и пенсии - за всички ("персонални" пенсии ??!!) - Най-малко заслужват тези "персони" (президенти, председатели?)
31
3
 
14
 
! Отговори
Smurf преди 12 години
Сега с фанфари и бодри репортажи на Бареков членовете на ОПГ Герб ще върнат 100-200 бона бонуси. Материала в транс и с телешки възторг в погледа скандира "БравоБойко Браво Борисов" после вече без камери и репортажи членовете на ОПГ Герб хващат самолетите за Кайманите и Швейцария където оправят в сеответните банки скромния остатък от десетките милиони взети като бонуси за последните три години.
30
3
 
6
 
! Отговори
педесе лв. разходи преди 12 години
Не трябва да ги връщат, а да им ги вземем, заедно с останалите вересии и лихвите.
29
6
 
12
 
! Отговори
ненов преди 12 години
това хубаво ама Доган кога ще върне бонуса?
28
3
 
5
 
! Отговори
днес преди 12 години
милите,живи да ги оплачеш
27
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Такова НЕДОВЕРИЕ в управниците не помня някога да е имало, даже при комунизЪма, болшевизЪма и империализЪма!Колко хора им вярват?Ами той българина е лъган, лъган ("та шия е хванал"), всеки преди избори обещава мед и масло, а после се разбира, че това е само за него.Но тия се оказаха най-големите ментараджии!
26
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Започва се с пускане димна завеса за българина.Някаква дребна сума се хвали и прехфалва а за милионите ни гък!Този министър Тотю Младенов е толкова ненужен, колкото и пияницата Нона.За какво са й на България - за декор и за мнозинство?Ненуждни, излишни, на никому не са необходими!
25
2
 
16
 
! Отговори
9К79 Точка У преди 12 години
Това е поредното доказателство, че прехвалената ялова крава наречена демокрация ... тук на изток работа не върши! Трябва ни силен премиер с неограничена власт, който ако трябва да раздава и шамари на самозабравилите се чиновници лапачи! Тази пасмина използва всяка вратичка в нормат. база, да се налапа, да се нагуши за сметка мизерстващият нашенец! Време е да се помисли за президентска република когато един човек ще носи отговорност, не като сега парламентарна анархия!
24
10
 
3
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
Г-н Нерез дали е свинчуга не знам, но това че сте *** е сигурно.Това е едно от най-работещите министерства и даже това което е взела е обидно малко.А сети се защо.
23
0
 
19
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Абе бате Тотю, къде си чул българин, особено докопал се до власт да обича да дава, а не да взима?
22
0
 
11
 
! Отговори
Гео преди 12 години
до 26: хахахахаха че лъжа ли е ,на мой авер майка му е там и тя редовно му изпраща пари.А те медиите нека поръчково да реват че имало голям криза в Гърция и държавата е на дъното.Това е за наивниците.
21
1
 
16
 
! Отговори
до 24 преди 12 години
Ако сме в положението на Гърция в момента,в криза и фалит с техните заплати и пенсии, ще сме богати :)
20
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СМЕЕЕЕХ! ПОРЕДНАТА СВИНЧУГА ЛИЛЯНА ПАВЛОВА И ТЯ Е ВЗЕЛА НЯКОЕ БОНУСЧЕ, АМА НАЙСЕ, СЕГА РЕСТО! А ЗА ОСТАНАЛИТЕ - "КРЪВ ПОВРЪЩАМ, НО ПАРИ НЕ ВРЪЩАМ"! СМЕЕЕХ!
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
24Дай боже да ни ги направят като при вас !!!!!!!!!!!!!!!! В нашия случай ще е шоково увеличение !!!!