Уволниха полицай заради шамари по случая "Скравена"

Пламен Николов е отстранен със заповед на министъра
Обновена: 6 мар 2012 15:21 | 6 мар 2012 15:21,
73
Уволниха полицай заради шамари по случая "Скравена"
Заради насилие в случая "Скравена" е уволнен полицай от Ботевград. Снимка: архив Булфото

Заради насилие в случая "Скравена" е уволнен полицай от Ботевград, съобщиха от МВР.

Инспекторът от "Криминална полиция" в местното РПУ Пламен Николов е уволнен днес със заповед на министър Цветан Цветанов.

Случаят "Скравена" стана известен, след като момчета се оплакаха миналия месец, че са бити в районното, след като били извикани да дават показания заради нарисувани свастики.

Още по темата

В края на февруари на заседание на временната анкетна парламентарна комисия за проучване на факти и обстоятелства за случаите на полицейско насилие стана ясно, че уволненият Пламен Николов е признал как е удрял шамари на един от тримата привикани ученици - Петър Иванов.

Тогава шефът на Националния институт по психология към МВР Неделчо Стойчев заяви, че униформеният е признал за насилието, за да не замесва своите колеги.

Стойчев добави, че Николов не е удрял шамарите от садизъм, а защото е искал да помогне за по-бързото решаване на случая.

МВР психологът определи ботевградския полицай като добър служител на реда.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
6
 
! Отговори
ден преди 12 години
а Цв Цв какво ще коментира?
40
5
 
5
 
! Отговори
999 преди 12 години
то няма насилие,не!това е илюзия
39
5
 
11
 
! Отговори
До 45 преди 12 години
Та като съм почнал да ви дразня да си продължа. В бг в полицията работят и доста бандюги, кито се занимават с чисто криминална дейност. Те не посягат на истинските престъпници, даже с пръстче не ги пипат, но иначе бият за удоволствие всички които попаднат по каквито и да са причини в полицията. Та като питаш за Германия аз не мисля че искаш да ти отговоря нещо което си го знаеш, това е по скоро ритуричен въпрос и аз платих няколко солени глоби и то от простотия или от незнание.
38
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бе нали нямаше насилие, според Цвъцко!?
37
5
 
17
 
! Отговори
Vesso преди 12 години
До 35 попаАко баща му е бил шамари когато е трябвало,нямаше да се налага полицаите да ги бият.Не видя ли по телевизията майката на този хубавец от Скравена?Какво да очакваш?А как се оказа с медицинско издадено от един и същ лекар заедно със семейството от Требичи, и последвалата атака на БСП е парламента остави.При БСП удушиха арестант в полицейска кола на път от детектора на лъжата,сега реват,че два шамара на доказани нарушители са полицейско насилие??!!!Като има"матреал",ще има и терикати.
36
3
 
7
 
! Отговори
до 27 преди 12 години
ти, като си много умен и работиш в Германия, я кажи какво ще му се случи на немеца, ако нарушава законите, правилника за движение и обществения ред, както може да си го позволи, безнаказано в повечето случаи, Бай ти *** в Бг! като ще сравняваш действията на полицията в двете държави, що не сравниш първо нивото на гражданско съзнание на двата народа?!
35
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Питайте този "полицай" с какво образование е, и как е станал полицай !
34
4
 
0
 
! Отговори
Хамбург преди 12 години
В град Марне съм - прекрасно местенце :)цакам по 1500 Еуро , квартирката ,ток ,вода - платени .. живот си живея :)
33
4
 
7
 
! Отговори
Vesso преди 12 години
Хлапетата оказаха ли се извършителите?Да!В Германия наказаха полицаи, защото са понатиснали ***,за да си каже къде е скрил отвлечено дете.За съжаление намериха трупа на детето.А *** защитници на"човешките"права и адвокати търсещи слава за сметка страданието на хората повдигнаха въпроса за"полицейското насилие"над ***. Закона да позволява ползването на"пом.средства"от полицайте, когато имат насреща хора, познати вече на полицията или те са довели до безспорно уличаване на извършителите.
32
1
 
11
 
! Отговори
Марковски преди 12 години
Ще осъди МВР и ще го върнат на работа като Филатов от Д.Дъбник
31
2
 
1
 
! Отговори
До 36 преди 12 години
Хамбург е красив град, да не си в Нордерщедт?
30
1
 
0
 
! Отговори
Калин преди 12 години
а аз ще .. напляскам тебе .. ко не са огъвали винкел в тебе .. ще ти се случи
29
2
 
7
 
! Отговори
До 33 преди 12 години
Не се дразни приятелю, ха ха, аз не пия и не пуша, такива хора са на почит в немските фирми, тук има ред и самосъзнание, отговорност и добри традиции. Колегите ми не са по-умни от мен, но Германия е напред благодарение на тези неща, а не на умността присъща на поредния българин, независимо какво работи и готов да бие. А ти тъпанарино, имаш правото да плюеш, нали си българин все пак с ниска култура. Да живее германския полицай, който няма ама нищо общо с българския!!!!
28
3
 
2
 
! Отговори
до попа преди 12 години
Докато ти пляскаш шамари на децата му аз ще пляскам женка ти...знаеш къде!
27
0
 
0
 
! Отговори
Хамбург преди 12 години
И аз бачкам в Германия ,бре - къде си да се видим да по лафим :)
26
6
 
10
 
! Отговори
попа преди 12 години
Хвала на такъв служител на реда - искам един ден да стана полицай и аз да бия шамари на децата му. Като в онова клипче, дето беше в Мездра ли, в Кнежа ли дето пак даваха как полицай бие шамари на дете. Абе какъвто министъра (завършил ВИФ за даскал по физическо), такива му и подчинените.
25
2
 
14
 
! Отговори
студент преди 12 години
Наистина само един човек,който не живял в САЩ може да си мисли,че българските полицаи са груби.Учих в САЩ 3 години.Не ви пожелавам да бъдете разпитван като запозрян от щатската полиция.Тогава ще разберете какво е грубост.
24
12
 
5
 
! Отговори
до 27 преди 12 години
Ако си в Германия тъпанарино сега ще си на работа,а не пред компа.Ти си един безработен безделник от провинцията,който поради неграмотноста си не може да си намери работа.Такива *** в БГ с лопата да ги ринеш.Аре чиба у кръчмата при другите пияндурници,въри да се наквасиш,че мина икиндиеното време.
23
8
 
6
 
! Отговори
ентъртейнър преди 12 години
Стойчев добави, че Николов не е удрял шамарите от садизъм, а защото е искал да помогне за по-бързото решаване на случая.МВР психологът определи ботевградския полицай като добър служител на редаЗащото нокой може да си позволи да си помисли и изкаже горното и не малко хора със съзнание на ***, да се съгласят с него, затова държавата е в това състояние.
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
KOITO NEMOJE DA STANE NISHTO DRUGO STAVA POLICAI ILI VOENEN I SAMO SE PRAVQT NA MAJE E SUPER RADVAM SE 4E IMA EDIN *** PO MALKO ,DA NE GO E RAJDAL TOI TOVA DETE TA SHTE GO BIE AKO NA MOETO SE SLU4I AKO TRQBVA SHTE GO LEJA NO SHTE MU VIDQ SMETKATA