Кирил Ананиев взел бонуси, но и дарил

"Една стотинка (от 500 хиляди лева) не съм ползвал за лични цели"
Обновена: 7 мар 2012 19:17 | 7 мар 2012 19:07,
114
Кирил Ананиев взел бонуси, но и дарил
Кирил Ананиев взел парите, но ги дарил. Снимка: архив, Булфото

Бившият заместник-министър на финансите Кирил Ананиев потвърди, че е взел бонуси за повече от 500 хиляди лева, както обяви по-рано днес премиерът Бойко Борисов. Той обаче бил дарил цялата сума.

"Това, което го е казал премиерът, сигурно е точно, защото той го е взел от данъчните декларации, които ние подаваме в Националната агенция за приходите.

Няма как да възразявам, но категорично заявявам, че всичките средства, след като се приспадне данъка, са отивали за дарителска дейност, за подпомагане на деца, които имат нужда за лечение на възрастни хора, за изграждане на паметници на културата. Една стотинка от тези пари не съм ползвал за лични цели“, обясни Ананиев пред БНР.

Още по темата

По-рано днес  премиерът Бойко Борисов обяви, че събраната сума от върнати бонуси е 603 675 лева.

Утре обаче ще бъдат готови данните за това какви допълнителни възнаграждения са взимали предишните правителства.

Борисов даде само един пример с бившия заместник финансов министър и впоследствие съветник на предишния президент Георги Първанов - Кирил Ананиев, който по неговите думи е взел 540 000 лева бонуси. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
0
 
! Отговори
Omrel Urel преди 5 години
Трябва да се убиват, докато са малки, щото (както в оня виц за мутрата и чайника) после гледай какво става.
91
1
 
2
 
! Отговори
Герб върнаха преди 12 години
парите в специална сметка, която може да се контролира и види къде отиват тези пари. БКП да докажат на кого са ги дарили и къде са ги върна,или както при наводнението изказаха само своите съболезнование и нито стотинка не дадоха за нещастните хора.Кога сте видяли комунист да върне нещо, навремето са убивали мадраджиите за да им вземат сиренето, сега доубиват собствения си електорат, на когото давали по 6 лв. на месец,но висшите им партийни назначения са вземали до 500 х.лв
90
2
 
0
 
! Отговори
до възмутен преди 12 години
другарю, тези данни да не ти ги е дал Яне Янев или си ги взел от редакцията на Патра Дачкова
89
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МИСЛЕХА ДА ИЗВАДЯТ ОЧИТЕ НА БОРИСОВ,АМА МУ ИЗПИСАХА ВЕЖДИТЕ!БОНУСИТЕ СЕ РАЗРОВИХА ЗА ДА ХУЛЯТ ГЕРБ,ХУБАВО,ТАКА ТРЯБВА ,ЗА ДА СТАНЕМ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА!ТАКА РАЗБРАХМЕ КАК 50 ЗАКОНА РЕГУЛИРАТ ЗАКОННО ВЗЕМАНЕ НА МИЛИОН ОТ ЕДИН "НЕЗАМЕНИМ" ВИШ КАДЪР!ТА КАК ДА ГИ ОСЪДИ НЯКОЙ ,СЛЕД КАТО ВСИЧКИТЕ КРАЖБИ ЗАКОННИ!КОЙ СЪЗДАДЕ ЗАКОНИТЕ ?ТОЗИ ДЕТО СЕ ВЪЗПОЛЗВА!МНОГО Е УМЕН НАШИЯ НАРОД: "В КОЙ Е НОЖА В НЕГО И ХЛЯБА"
88
1
 
1
 
! Отговори
Бау преди 12 години
Взел -дарил.Няма да ги върне .ама ще му изстине сладкото местенце.
87
2
 
2
 
! Отговори
бау преди 12 години
НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСНА С 102
86
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Киро трябва да пише сценарии за драми. Не могъл да откаже парите , ама всички ги дарил /без документи/, дори на клошари по кофите за *** давал по 50 лева!? Оля се!Много е лесно да откажеш пари!Пример:Когато бях РЕВИЗОР в един ФОНД лично съм виждал писмо от един друг зам.министър на финансите, който осъзнавайки ,че не е морално да получава една средна заплата за 1 час работа, просто беше написал ,че отказва да получи възнаграждението!!!
85
1
 
0
 
! Отговори
Хм преди 12 години
Отворихте вие работа на рогатия. Сега специален кръг в ада трябва да сформира за категория "взел бонуси".И вътре - нали е ад - с бонуса нищо няма да можеш да си купиш. И непрекъснато ще го даряваш, но той пак при теб ще се връща. И така за няколко хиляди години до следващите избори.(В ада няколко хиляди години се равняват на 4 земни - едно правителство).
84
1
 
0
 
! Отговори
Бону-Бонус преди 12 години
Като са взимали бонуси включае и този , за отговорни длъжности и взимане на отговорни решения в държавата до къде я докарахте същата, аланколу.А и в интервюто по БТВ този се омаза тотално със смешните си изказвания.
83
3
 
6
 
! Отговори
Дядо С преди 12 години
Стига сте дарявали и давали наши пари на спинаджийските *** и олигофренчетата от разните инкубаторни домове!Дайте тези средства на нормални,здрави но бедни български деца,които след време ще са в състояние да ги възвърнат на България,за да я има тази България.
82
3
 
6
 
! Отговори
krasi преди 12 години
Така става ясно защо 6-те апартамента на Цв.Цв. са придобити със легални средства. Цялата тази пасмина работи за точно определени заплати в съответствие с работата си - това е смисълът на държавата. Бонуси би трябвало да раздава само този, който е реален собственик на капитал, а не на бюджетни средства. Откровено казано, не съм предполагал, че чиновник ще прибира такива огромни бонуси без надзор от държавата.
81
1
 
7
 
! Отговори
Баба Соня преди 12 години
Ами защо е трябвало да взема бонусите въобще, щом като ги е дарил!? Да изтъкне колко е благороден, може би! Е, на това му се вика популизъм!!! Можеше тези пари директно да отидат във фонда за болни деца или в т.н. сребърен фонд!!!
80
2
 
9
 
! Отговори
Редова пенсионерка преди 12 години
Аз също съм пенсионерка, взела "бонуси" при правителството на Станишев. Нали така заяви той, че са раздали бонуси на пенсионерите като увеличили пенсиите. Да си спомним кои пенсии увеличиха и с колко - с по 6 до 14 лв върху пенсия!? Какви разходи ще си покрие един пенсионер, който е работил 37-40 години - лекарствата, млякото и хляба или може би "ново" яке от втора употреба! Нямат ли срам тези хора!!! Не усещате ли как всички политици ни въвличат в тяхната предизборна игра/борба и популизъм?
79
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Горкият човечеч всичко дарил 500хил. лева! Каква наглост мили Боже!35
78
2
 
5
 
! Отговори
ЕР преди 12 години
Като го гледам тоя мазен гол ***,разбирам защо това безгръбначно животно може да вирее във всяка среда.За съжаление не е единственият.Повечето от тях са такива.Само че се питам, защо едва сега се раздухва темата за бонусите,при положение,че тя не е от вчера.Пък и този мазник,както и другите,едва ли сами са си взели тези пари.Това се е знаело!!!И добре,че се появи "човекът на народа",та да "осветли"нещата.Дали това не е поредната PR акция??!Дали не се готви нещо ново геноцидно за народа ни?!!
77
1
 
12
 
! Отговори
РМ преди 12 години
Да, бе, ако го е направил трябва да има документи. Сега всички крадливи политици ще се окажат крупни дарители. Сигурно и Доган ще каже, че е дарил хонорара от милиони левове, който уж е заработил като хидролог. хидролог, ама без диплома..... Хайде стига с тези номера. Кога масларката, овчарчето, руменовците, велчевите и т.н. ще върнат ограбеното?? Никога, ако не ги принудим като Пиночет.
76
1
 
19
 
! Отговори
Дядо С преди 12 години
Моята пенсия е 169 лв.и 78 ст.Цял живот съм полагал високоинтелигентен труд.Защо правиш така нещата,Господи?Серсемите винаги да плуват отгоре в блатото,в което се намираме...
75
1
 
7
 
! Отговори
Hristov1984 преди 12 години
951 976 лв. под формата на бонуси е получил бившия зам.-министър на финансите в правителството на НДСВ Атанас Кацарчев.
74
1
 
13
 
! Отговори
Обран преди 12 години
Разбрахте ли защо България е на опашката на съмо в Европа, а в света по бедност. Взелите такива бонуси не са българи, а ***. Пенсионерите няма с какво да платят позорната потребителска такса, "избраните от народа" КРАДЦИ са си гласували как да обират до стотинка собствения си народ. Плюя на такива държавници. Дано си купят със незаслужените бонуси ковчези на най-любимите си. Затова са ни вкарали в ЕС. Кълнете ги българи. Друго оръжие вече нямаме, хеле ние от провинцията.
73
3
 
25
 
! Отговори
ВБЕСЕН БЪЛГАРИН преди 12 години
-----Боже ,тези нямат срам! 500 000лв.! Половин милион!Ние народът взимаме по около 500лв. нето месечно и аз лично поради уж кризата втора година и новогодишни не съм видял!Тези хора само ни крадат и ни вдигат такси налози,данъци умишленно ,за да се облагодетелстват финансово,но сега от завист опозицията ги издъни! Борисов,искаме си парите или на улицата излизаме! Нагли безсрамници,народът си крадете и мамите! Бок...и !